به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، کولین اسلی رئیس کشیشهای بخش ساوت وارک در لندن گفت: ما شاهد پدیده اجتماعی درباره بنیادگرایی هستیم که بریتانیا به دو بخش تقسیم کرده است در یک سوی آن بنیادگرایان سکولار و در سوی دیگر بنیادگرایان مومن قرار گرفته اند.
اسلی گفت: ملحدانی چون ریچارد داوکینز از افراط گرایانی که بمب منفجر می کنند، متعصبان و مخالفان ضد همجنسگرایی در کلیسای انگلیکن نیز بنیادگرا تر هستند.
جان گری، استاد تفکر اروپایی در دانشکده اقتصاد لندن ضمن تأیید این اظهارات گفت: سختی نبود اعتقادات دینی نیست که باعث می شود آنها مومنان را به سخره بگیرند بلکه این امر به راسخ بودن اعتقاد آنها ارتباط دارد.
روحانیون و متألهان اظهار می دارند که الحاد و سکولاریسم به نحو قابل توجهی در جامعه درحال افزایش است و این ترس متداول شده است که افزایش این روندهای غیر دینی باعث سوء رفتار با دین در جامعه شود و موجبات حذف آن از فضای عمومی را در پی داشته باشد.
180 هزار نسخه از کتاب "وهم خداوند" نوشته داوکینز به فروش رفت و کلیسا نیز احساس می کند که این روند درحال رشد تهدیدی به وجود آن تلقی می شود. هان اتینسون مدیر اجرای انجمن علوم انسانی با اشاره به تحقیقی که ماه دسامبر گذشته توسط سازمان ایپسوس موری انجام شده اشاره کرد و گفت: این تحقیق نشان می داد که الحاد در میان بریتانیاییها 36 درصد افزایش یافته است.
تحلیلگران همچنین واکنشهای نهادهای عمومی و دولت را علیه نمادهای دینی چون صلیب و نقاب مورد اشاره قرار داده واظهار داشتند که این واکنشها حسی انزجار دوجانبه ای برای مومنان ادیان مختلف و حس همبستگی ایجاد کرده است. بسیاری از مومنان به صورت مشترک نگران این امر هستند که ممکن است بریتانیا نیز پیرو فرانسه سکولاریست شود.
یکی از محورهایی که می تواند همبستگی بین ادیان را میان جامعه بریتانیا تقویت کند مسئله همجسنگرایان است چرا که بسیاری از مومنان مسلمان، کاتولیک، انگلیکن و یهودی ماه گذشته علیه قانونگذاری دولت همصدا شدند. دولت بریتانیا ماه گذشته قانونی را تصویب کرد که به موجب آن همجنسگرایان می توانند سرپرستی کودکی را عهده دار شوند.
عظیم تامیم مدیر موسسه تفکر سیاسی اسلام گفت: مشکل ملحدان و سکولاریستهای بنیادگرا این است که آنها فکر می کنند به حقیقت مطلق دست یافته اند. آنها می خواهند تمام درها را به روی خود بسته و دین را نادیده بگیرند که این امر می تواند به تعصب دینی خشونت آمیز منتهی شود، اگر فردی وجود مرا نادیده بگیرید برای ادعای وجود خود می جنگم.
مدیر موسسه تفکر سیاسی اسلام افزود: اما امری که به واقع ناخوشایند به نظر می رسد ادبیات آنها نیست بلکه حس قطعیت آنها است. هیچ روش علمی وجود ندارد که تردید را نفی کند.
اسقف اعظم یورک نیز در این باره اظهار می دارد: سکولاریستها سلطه جویانه تلاش می کنند از ایده تکثرگرایی جلوگیری کرده و حتی برای ارتقای اندیشه های کوته نظرانه خود از آن سوء استفاده کنند.
نظر شما