۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۵۲

رئیس دیوان محاسبات:

۵ برابر بودجه ۹۷ اموال دولتی ثبت نشده وجود دارد

۵ برابر بودجه ۹۷ اموال دولتی ثبت نشده وجود دارد

بجنورد- رئیس دیوان محاسبات گفت: اموال دولتی ثبت نشده کشور پنج برابر بودجه سال ۹۷ محاسبه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عادل آذر پیش از ظهر پنج شنبه در شورای ادرای خراسان شمالی با بیان اینکه اموال بلاتکلیف، نامشخص و بدون سند، دولتی بی شمار است که طبق محاسبه، پنج برابر بودجه سال ۹۷ ارزش گذاری شده، اظهار کرد: یکی از مشکلات تمام استان ها در بحث ثبت اموال دولتی این است که گمان دارند اموال دولتی شناسنامه دار هستند در حالی که سند جمهوری اسلامی را ندارند.

آذر افزود: حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اموال دولتی در سامانه سادا ثبت شده است.

وی تصریح کرد: موارد زیادی مبنی بر خرید و فروش اموال دولتی طی چندین مرحله به بخش خصوصی در برخی استان دیده شده است.

رئیس دیوان محاسبات کشور ثبت آمار اموال دولتی خراسان شمالی را خوب ارزیابی کرد و گفت: این استان نسبت به سایر استان ها در بخش سلامت ادرای و مالی جزء رتبه های خوب کشوری قرار دارد.

استقرار نظام بودجه ریزی در عملکرد 

آذر در ادامه بر استقرار نظام بودجه ریزی در عملکرد تاکید کرد و افزود: براساس قانون بودجه ۹۷ دیوان محاسبات، چنانچه با اجرای نظام بودجه ریزی در هزینه ها صرفه جویی انجام شود، ۵۰ درصد بودجه به منظور پاداش و تشویق کارکنان دستگاه مربوطه لحاظ خواهد شد.

وی بر تقویت کنترل های مالی داخل دستگاه تاکید کرد و گفت: هر اندازه کنترل داخلی دستگاه ها با قدرت بیشتر و طبق فرایند تعریف شده پیش برود، مدیر مربوطه از لحاظ بیرونی راحت تر کنترل می شود. 

رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: رویکرد این دیوان حسابرسی عملکردی است به طوری که اگر مدیر دستگاهی بودجه لحاظ شده را به منظور ارتقاء سطح خدمات رسانی و براساس اولویت ها هزینه کند، قطعا مورد تشویق قرار می گیرد.

آذر اظهار کرد: هر هزینه ای که انجام می شود باید خروجی تاثیر گذاری بر جامعه داشته باشد در غیر این باید مورد بازخواست قرار داد.

وی تاکید کرد: مدیران به منظور خروجی بهتر در نحوه هزینه کردها از ادارات کل دیوان محاسبات استان ها مشورت و راهکار بگیرند، چرا که از برخی تغییر و تحولات و اصلاحات انجام شده در قانون بی اطلاع هستند.

رئیس دیوان محاسبات کشور بیان کرد: چنانچه مدیران امور را به درستی و طبق قانون در جهت توسعه و ارتقاء خدمات رسانی انجام دهند، قطعا گرفتار بازرسی نخواهند شد.

وظیفه دیوان محاسبات پاسداری از بیت المال است

آذر با بیان اینکه طبق قانون، دیوان محاسبات پاسدار حقوق بیت المال است به راهکارهای پاسداری از این وظیفه مهم اشاره کرد و گفت: مدیران در خط مقدم اجرا، توسعه و عملیاتی کردن بودجه کشور به نمایندگی از ملت جمهوری اسلامی قرار دارند، بنابراین باید پاسدار بیت المال باشند.

وی تاکید کرد: همچنین پاسداری از سرمایه نیروی انسانی ضروری است چرا که آنان در اولویت انجام امور قرار دارند و سپس منابع طبیعی و سایر ظرفیت ها مورد محافظت قرار گیرد.

رئیس دیوان محاسبات کشور بیان کرد: پاسداری از بیت المال ایمان و صداقت مدیران را می طلبد تا با جهان بینی و به نمایندگی از مردم به درستی بودجه را هزینه کنند.

آذر نظارت مستمر پیشگیرانه، نظارت هدایت گرایانه را دو عامل مهم در جهت صیانت از مدیران اعلام کرد و افزود: به منظور اجرای مر قانون باید جدیت را در کار پیش گرفت و چنانچه حیف و میلی انجام شود از جیب فرد خیانتکار خواهیم گرفت.

مشورت تسریع در روند کارها می شود

رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: قطعا سوال پرسیدن و مشورت گرفتن از کارشناسان این دیوان قدرت تصمیم گیری را افزایش خواهد داد و در نتیجه سبب بهبود عملکرد می شود.

آذر مطرح کرد: تعامل با دیوان محاسبات و دستگاه های بازرسی حائز اهمیت است چرا که خروجی خوبی برای استان به همراه دارد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود خطاب به فرمانداران خراسان شمالی گفت: مالیات بر ارزش افزوده ای که برای بخش عمرانی روستاها لحاظ می شود در همان محل هزینه شود.

وی همچنین به آمار بالای زمین خواری در خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: این استان به نسبت جمعیت و شرایط جغرافیایی، زمین خواری زیادی دارد، بنابراین مراقبت لازم انجام شود.

رئیس دیوان محاسبات کشور همچنین با اشاره به گزارش عملکرد دو ساله حسابرسی بخش اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: در این رابطه گزارش ها به طور دقیق تنظیم و ارائه شود تا تشویق های لازم انجام و همچنین خراسان شمالی از کمک های این بخش عقب نماند.

آذر در ادامه استان های مرزی را پیش ران توسعه بخش غیر دولتی اعلام کرد و گفت: بخش خصوصی به معنای واقعی توسعه به همراه خواهد داشت، بنابراین غفلت جایز نیست.

وی مطرح کرد: امید به صندوق بازنشستگان و تامین اجتماعی در حوزه پتروشیمی توسعه ای به همراه نخواهد داشت چرا پیشرفت در جذب بخش خصوصی است.

رئیس دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: سازوکار ورود بخش خصوصی به خراسان شمالی فراهم شود و اطمینان داشته باشید که سود به همراه خواهد داشت.

آذر همچنین بر مراقبت از سهم روستاها و شهرستان ها در بودجه ریزی تاکید کرد.

کد خبر 4555402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha