به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دهخدا در حاشیه مجمع فدراسیون ورزشهای دانشگاهی، درباره نحوه تأمین بودجه اعزام کاروان ایران به مسابقات یونیورسیاد ایتالیا گفت: تردید نداریم از همین حالا وزارت ورزش و کمیته المپیک از طریق فدراسیونها به ما کمک میکنند. چند فدراسیون هم کمکهای فنی و اردویی خود را آغاز کردهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که بودجه فدراسیون ورزشهای دانشگاهی چقدر است؟ افزود: بخش عمده بودجه ما ارزی است و نمیتوانم رقم دقیقی بگویم. پیشبینی ما این است که حداکثر دو میلیارد تومان هزینه کنیم. این مبلغ از طریق بخشهای مختلف تأمین میشود. تلاش میکنیم یک کاروان کیفی را اعزام کنیم تا نزدیک به رتبه دو دوره قبلی خودمان باشیم. کار سختی داریم و پیشبینی میشود چون بازیها در اروپا برگزار میشود، اکثر کشورهای اروپایی با قدرت در آن شرکت کنند.
رئیس فدراسیون ورزشهای دانشگاهی در خصوص میزان رقم کمک کمیته المپیک و وزارت ورزش به این فدراسیون تصریح کرد: این کمکها غیرمستقیم است. در یکی از دورههای گذشته برآوردی که وزارت ورزش داشت، کمک ۶۰۰ میلیون تومانی به صورت غیرمستقیم بود. کمیته المپیک هم در هر دوره کمکهای خوبی در بخش پشتیبانی و تأمین البسه داشته است.
دهخدا درباره اینکه چه درخواستی از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای حضور ایران در یونیورسیاد دارد، اظهار داشت: یونیورسیاد بعد از المپیک، بزرگترین رویداد ورزشی است که حدود ۱۶۰ کشور در آن شرکت میکنند. اهمیت این بازیها برای وزارت علوم مشخص است. آقای وزیر قول داده است که بودجه فدراسیون را به دلیل در پیش بودن این مسابقات، زودتر از موعد به ما پرداخت کند. خوشبختانه چالش و مشکل خاص دیگری نداریم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه زمانی تعداد تیمهای اعزامی ایران به یونیورسیاد قطعی میشود؟ یادآور شد: ما مرحله به مرحله داریم رشتهها را فیلتر میکنیم، با ۱۰ رشته شروع کردیم و هر چه پیش میرویم، ممکن است تعداد رشتهها کاهش پیدا کند. شاید حتی چهار یا پنج رشته با حداقل نفرات اعزام کنیم. این دوره شرایط اعزامها سخت است چون هزینهها در اروپا سرسامآور است و مثل دورههای گذشته دست ما باز نیست.
دهخدا افزود: این دوره هزینهها واقعاً گزاف شده است و شاید تعداد کشورهای حاضر در یونیورسیاد هم کاهش یابد چون هزینههای اسکان برای هر نفر ۷ برابر شده است. در دوره گذشته هزینه اسکان برای یک نفر، ۱۰ یورو بود اما الان به ۷۰ یورو افزایش یافته است. همچنین تأکید کردهاند که تعداد همراهان و کادر اعزامی باید کاهش یابد و اگر هر کشوری تصمیم دارد افراد بیشتری بفرستد، هزینههای سرسامآوری از آنها میگیرند.
رئیس فدراسیون ورزشهای دانشگاهی در پایان درباره اعتراض بعضی از هیئتهای استانی مبنی بر عدم اعزام تیمهای برتر المپیاد دانشجویان کشور به مسابقات یونیورسیاد خاطرنشان کرد: بعضی از رشتهها در المپیادهای داخلی، ارتباطی با فدراسیون جهانی ندارند و در مسابقات یونیورسیاد شرکت نمیکنند. برای همین ما گاهیاوقات مجبور میشویم خودمان بعضی از ورزشکاران ملی را دستچین کنیم. اگر این هماهنگی بیشتر شود، قول میدهیم تیمهای برتر المپیادهای ملی را به رویدادهای بینالمللی اعزام کنیم، البته گامهایی در این ارتباط برداشتهایم.
نظر شما