به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جهانگیری، در کنفرانس یک روزه تازههای سونوگرافی و اقتصاد رادیولوژی که روز پنج شنبه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، درباره مبانی اقتصادی کشور اظهار کرد: متأسفانه ما نتوانستیم بر مبانی اقتصادی کشور پایه ریزی درست داشته باشیم به گونهای که عدالت در این حوزه وجود ندارد، تغییر رفتار در جامعه پزشکی سنگ بنایی است که سالهای گذشته پایه ریزی کردهایم.
وی بیان کرد: ما نباید k حرفهای را به k خدمات فنی وابسته کنیم، بنابراین باید جداسازی جز حرفهای از فنی انجام شود، اما امروزه این امکان وجود ندارد.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کل کشور افزود: باید نسبتهای تعرفههای پزشکی را به شکل درست و منطقی در کشور ایجاد کنیم؛ کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی از سال ۶۳-۶۴ در کشور ایجاد شده است به طوریکه ما از کشور آمریکا در اجرای این کتاب جلوتر بودیم.
جهانگیری تاکید کرد: ما از سال ۲۰۱۶ میلادی کتاب تعرفهگذاری خدمات پزشکی را به شکل سیستماتیک بررسی کردیم و سازمان نظام پزشکی از سال ۲۰۱۸ میلادی این بررسی را در دستور کار خود قرار داد، در این بررسی ما در همه رشتههای پزشکی جز حرفهای را یکسان در نظر گرفتیم، جز حرفهای در بخش دولتی باید با بخش خصوصی یکسان باشد، اما امروزه تبعیض در این زمینه وجود دارد به گونهای که جز حرفهای در بخش دولتی بیشتر از خصوصی است.
وی تصریح کرد: تعداد بیماران در بخش دولتی نسبت به خصوصی بیشتر است در حالی که عوارض بیماران در بخش دولتی نسبت به خصوصی کمتر است، k کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی ۴۰ درصد k فعلی است، اگر جز حرفهای را در عدد ۲.۳ ضرب کنیم k کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی با k فعلی برابر میشود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، گفت: برخی افراد در وزارت بهداشت عنوان کردند که اگر کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی در کشور اجرا شود، درآمد پزشکان کاهش پیدا میکند در حالی که این گفته اشتباه است.
جهانگیری یادآوری کرد: ما در اقتصاد پزشکی یک جز حرفهای اعلام کردیم همچنین یک جز فنی بستری و جز فنی سرپایی را هم در نظر گرفتهایم، برای اجرای عدالت در کشور باید درآمد آن دسته از افراد که حقوق کمتری داشتهاند افزایش پیدا کند از سوی دیگر درآمد حقوق بگیران بالا هم باید کمتر شود.
نظر شما