۱۸ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶

مهر گزارش می‌دهد؛

رقص شگفتی در غار پارس/ تماشای زیبایی های خفته در تعطیلات نوروز

رقص شگفتی در غار پارس/ تماشای زیبایی های خفته در تعطیلات نوروز

بیرجند- پل سنگی خضری و غار پارس در شهر نیمبلوک از توابع شهرستان خضری، گردشگران را به تماشای زیبایی هایش فرا می خواند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خراسان جنوبی علی رغم محرومیت‌ها دارای زیبایی‌های منحصر به فردی بوده که واکاوی آنها رازهایی پنهان را گویا می‌شود. زیبایی‌هایی که از سالیان سال بر پیکره چشم نواز خود باقی مانده و تغییرات محیطی تأثیری در رنگ و لعابشان نداشته است.

شهرستان قاین به عنوان تیکه‌ای از پازل جغرافیای خراسان جنوبی به سهم خود میراث‌هایی طبیعی را در دل پرورش داده که تماشای آنها ذهن انسان را به صدها سال پیش می‌برد.

«پل سنگی خضری و غار فارسیان یا غار پارس» نمونه کوچکی از هنرنمایی طبیعت در خضری دشت بیاض بوده که دل هر بیننده‌ای را با موجی از شگفتی و هیجان گره می‌زند.

این جاذبه زیبا در منطقه‌ای بین شهرهای گناباد در خراسان رضوی و قاین در خراسان جنوبی در موقعیت جغرافیایی قرار دارد که مردم محل آن را «غار پارس» می‌نامند و بنا به گفته و باور آنها در زمان زلزله مهیب خراسان در سال ١٣٤٧ شمسی، سقف گنبدی شکل غار فرو ریخته و قسمتی از آن به صورت یک تاق عظیم با تعادلی شکننده باقی مانده است.

یادگاری از دوره ساسانی

غار فارس در ۱۲ کیلومتری غرب خضری دشت بیاض بر دامنه جنوبی کوه‌های شمال روستای ثغوری واقع شده است. بنا به گفته کارشناسان نام فارس برگرفته از شهر فارس است که از شهرهای دوره ساسانی و صدر اسلام بوده و در کتب تاریخی به نام و موقعیت آن اشاره شده است.

در این محل سه دهنه غار وجود دارد یکی از این غارها که بزرگ‌ترین آنها نیز بوده در گذشته‌های بسیار دور فرو ریخته و از آن تنها یک هلال پل مانند در پیشانی غار باقی مانده که از نظر جغرافیایی اثری منحصر به فرد و زیبا است.

سقف آن ضخامت زیادی نداشته و بر اثر زلزله فرو ریخته باشد. کف این قسمت بسیار ناهموار و شیب دار بوده و به همین دلیل صخره‌ها ریزش کرده و پای کوه غلتیده و آثار احتمالی کف غار را به مرور زمان از بین برده است و در حال حاضر اثری از لایه‌های استقرار وجود ندارد.

توصیفی از سر درون غار

در سمت چپ این دهانه پل مانند فضای دیگری وجود دارد که دارای فضای وسیع و دهلیزهای فرعی متعدد است. تالار اولیه آن بسیار رفیع و حدود هشت متر ارتفاع دارد و سقف آن به شکل خرپشته ای است. در ابتدای این تالار حوض نسبتاً بزرگی وجود دارد که در حال حاضر تنها گوشه‌ای از آن نمایان است و بقیه قسمت‌های آن در زیر توده‌های سنگ و خاک مدفون است.

این حوض از سنگ، آجر و ساروج ساخته شده و مربوط به دوره سلجوقی است چون در این دوره فداییان اسماعیلی هر غار و قلعه‌ای را که دور از دسترس و برای سکونت مناسب بود را در اختیار گرفته و از آن استفاده می‌کردند.

در عمق ۲۰ متری غار دهانه کوچک‌تری وجود دارد که دهلیزی را به تالار ابتدایی غار مربوط می‌کند، پس از طی این دهلیز فضای وسیعی وجود دارد که در آن آثار و بقایای استقرار از دوره‌های پیش از تاریخ تا دوره سلجوقی پراکنده است.

این غارها لایه‌های باستانی قابل کاوشی دارند که متأسفانه تاکنون هیچ گونه کاوشی در آنها صورت نگرفته است. این غارها حداقل از دوره میان سنگی مورد توجه انسان بوده و از آن به عنوان یک سکونت گاه امن استفاده می شده است.

بازدید روزانه ۱۰۰ نفر از جاذبه

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاین در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به جاذبه‌های این شهرستان بیان کرد: پل خضری و غار فارس یکی از جاذبه‌های زیبای این شهرستان بوده که سالانه توجه زیادی را به خود جلب می‌کند.

شاهرخ عباس پور اسفدن با بیان اینکه در ایام تعطیلات مانند عید به طور متوسط روزانه ۱۰۰ نفر از این جاذبه بازدید می‌کنند، گفت: به دلیل قرار گرفتم جاذبه در مناطق کوهستانی مورد علاقه و توجه زیاد کوهنوردان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این جاذبه طبیعی در بخش نیمبلوک روستای ثغوری واقع شده است، افزود: قریب هفت کیلومتر از مسیر خضری تا جاذبه خاکی بوده که در دست مرمت است.

عباس پور اسفدن بیان کرد: از هم وطنانی که تاکنون سفری به قاین نداشته‌اند خواستارم با تماشای این زیبایی‌ها تعطیلاتشان را با خاطراتی به یاد ماندنی پشت سر بگذرانند.

سخن گفتن از زیبایی‌های یک جاذبه و شگفتی زمانی با به اوج می‌رسد که بیننده خود برای تماشایشان گام برداشته و با چشم دیده از آنها تصویری به یادماندنی در ذهن حک کند.

کد خبر 4561896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha