۱۳ اسفند ۱۳۸۵، ۸:۵۲

بچه ها هنوز زیر سقف های خشت و گلی درس می خوانند ؛ به بهانه تشکیل ستاد هویت بخشی مدارس ایرانی

بچه ها هنوز زیر سقف های خشت و گلی درس می خوانند ؛ به بهانه تشکیل ستاد هویت بخشی مدارس ایرانی

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : نمایشگاه "مدرسه ایرانی - معماری ایرانی" در حالی به همت ستاد "هویت بخشی به مدارس ایرانی" ، افتتاح شد که وضعیت اغلب مدارس روستایی و مناطق محروم کشور ، همچنان اسف بار و ملال آور است ، به طوری که برخی کلاسهای درس همچنان زیر سایه درختان تشکیل می شود و سقف برخی کلاسهای درس نیز ، از خشت و گل است.

به گزارش خبرنگار مهر ، رئیس مجلس نیز دغدغه کیفیت ساخت و ساز مدارس کشور را دارد به طوری که عنوان می کند حالا که وزارت آموزش و پرورش بودجه هنگفتی از خزانه کشور را برای ساختمان سازی به خود تخصیص داده است ، باید دغدغه هویت ملی در معماری کشور را نیز داشته باشد.

حدادعادل با بیان اینکه یک نوع گسست فرهنگی در دهه های گذشته در کشور وجود داشته که باید به فکر علاج آن باشیم ، می گوید: این یک اقدام دفعی و فوری نیست ، یکی از دستگاههایی که می تواند در اصلاح این آشفتگی موثر باشد وزارت آموزش و پرورش است. در حقیقت معماری یک عرصه وسیع برای این وزارتخانه است.

در طرح هویت بخشی مدارس ایران قرار است حدود 4 هزار میلیارد تومان بودجه ظرف 4 سال آینده به بازسازی و نوسازی حدود 50 هزار مدرسه در سراسر کشور اختصاص یابد که این مبلغ با احتساب نسبی نرخ ساخت و ساز در کشور ، برابر با هزینه ساخت 8 میلیون متر مربع فضای آموزشی است. 

اما این طرحها و برنامه های خوش یمن در حالی به مرور زمان اتفاق خواهد افتاد که بهتر است بدانیم ، وضعیت "مدارس کپری" در کشور ، همچنان بغرنج و نگران کننده است. به طوری که به رغم وعده های همیشگی مسئولان وزارت آموزش و پرورش درباره کپرزدائی مدارس کشور اما تا پایان سال تحصیلی گذشته ، 53 هزار دانش آموز همچنان در کلاسهای چادری و کپری درس می خواندند که باید گفت ، کپرزدایی در مدارس کشور در حد حرف باقی مانده است.

دکتر مرتضی رئیسی دهکردی ، معاون فنی و اجرایی سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس کشور می گوید: تمامی مدارس کپری ایران تا پایان سال آینده به صورت کلی از سیستم نظام آموزشی کشور حذف می ‌شود.

این در حالی است که مرتضی حاجی (وزیر قبلی آموزش و پرورش) ، به خاطر حذف مدارس کپری در یکی از مناطق محروم کشور (بشاگرد) ، مدال هم گرفته بود.

به گفته معاون اجرایی و فنی سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس ایران ، از این نوع مدارس تنها تعدادی در استانهایی مانند هرمزگان و سیستان‌ و بلوچستان وجود دارد که امسال و سال آینده همه این مدارس جمع ‌آوری می شود.

در واقع باید گفت ؛ معاون فنی و اجرایی سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس کشور ، در حالی از اختصاص 9600 میلیارد ریال اعتبارات ملی برای سال 86 خبر می دهد که قرار بود این مدارس در پایان سال 84 برچیده شود.

این میزان از محل سقف قانون بازسازی و مقاوم ‌سازی بودجه مدارس ایران از محل حساب صندوق ذخیره ارزی تامین خواهد شد. بیش از 6هزار و 200 میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات استانی کشور برای توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس برای سال آینده در نظر گرفته شده است.

به گفته معاون فنی و اجرایی سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی مدارس کشور ، سال آینده حجم ساخت و ساز مدارس در وزارت آموزش و پرورش دو برابر می ‌شود و علمیات ساخت 7 میلیون مترمربع فضای آموزشی آغاز یا تکمیل خواهد شد.

برای ایجاد هر کلاس استاندارد از نظر فنی و مهندسی نظیر مقاوم‌ سازی ، سیستم گرمایشی ، شبکه برق و آب 800 میلیون ریال اعتبار نیاز است.

معاون فنی و اجرایی سازمان توسعه ، تجهیز و نوسازی کشور می گوید: سال 86 افزون بر 25 هزار کلاس درس در ایران به بهره‌ برداری خواهد رسید و سرانه کلاسهای جدید برای هر دانش ‌آموز نسبت به کلاسهایی که در گذشته احداث شده ، 3/1 برابر افزایش خواهد یافت.

این در حالی است 50 درصد از مدارس کشور فاقد استحکام است و یا نیاز به مقاوم‌ سازی دارد که باید مطالعات مقاوم‌ سازی در برابر زلزله در این مدارس صورت گیرد.

کد خبر 456284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha