۱۳ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۰۷

/ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر /

بزرگترین مساجد شهر بوستن و نیویورک ساخته می شوند / وضعیت مسلمانان جنوب شرق آسیا بهبود می یابد

بزرگترین مساجد شهر بوستن و نیویورک ساخته می شوند / وضعیت مسلمانان جنوب شرق آسیا بهبود می یابد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: هفته گذشته با وجود کارشنکنیهای متعصبان، تلاشهای اقلیت مسلمان غرب برای ساخت بزرگترین مساجد در شهرهای خود به ثمر رسید، از سوی دیگر اعتراضات مسلمانان موریتانی نسبت به وضعیت نابسامان مساجد خود به بررسیهای یک تیم دولتی منتهی شد. اقدامات تازه مسلمانان در جنوب شرق آسیا نیز نویدبخش بهبود وضعیت مسلمانان چین و تایلند است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیق تازه ای که در ایالات متحده انجام شده نشان می دهد که اکثریت مسلمانان سراسر جهان ترورریسم را نفی می کنند.  این تحقیق نشان می دهد که 86 درصد پاکستانی ها، 81 درصد بنگلادشی ها و 74 درصد اندونزیائیها تروریسم را نفی می کنند. نتایج این نظرسنجی که شگفت انگیز توصیف شده نشان می دهد تنها 46 درصد آمریکایی ها و اروپایی تروریسم را نفی می کنند در حالی که 24 درصد اظهار داشته اند که حملات تروریستی توجیه شده است!

تحقیقات، نفی تروریست از سوی مسلمانان جهان را ثابت کرد

این تحقیق تصریح می کند: در حقیقت دشمن مشترک خشونت و تروریسم است نه مسلمانان و این دشمن مشترک چه در قالب دارودسته های اشرار خشونت طلب لس آنجلس باشد و چه یک تروریستهای لاهور به هر صورت دشمن خشونتی است که آنها مورد تکریم قرار داده اند. هدف جهان غرب باید همکاری با جهان اسلام در راستای مغلوب کردن تروریستها باشد و مؤثرترین سیاست برای دستیابی به این هدف سیاستهایی محسوب می شود که میان بشریت مشترک باشند و ما غربیان می توانیم آن را واسطه به رسمیت شناختن این امر آغاز کنیم که مسلمانان سراسر جهان درست به اندازه غربیان خواستار برقراری صلح هستند.

بر خلاف باورهای نادرستی که در غرب شایع شده دین مقدس اسلام به هیچ وجه از تروریسم حمایت نمی کند، اما رسانه های غربی طی سالهای اخیر به ویژه پس از یازدهم سپتامبر سخت تلاش کرده اند که خلاف این امر را مدعی شوند و جوامع اسلامی سراسر جهان را به تروریسم و گروه های حامی ترور نسبت داده اند درست مثل اینکه هر مسلمانی یک تروریست است.

بزرگترین مسجد بوستن ساخته می شود

قاضی دادگاه عالی شهر سافک در بوستن ایالات متحده به دادخواستی که علیه سازمان توسعه شهری به علت فروش یک قطعه زمین با قیمت کمتر از ارزش آن برای ساخت مسجد انجمن اسلامی بوستن ارائه شده بود، رأی منفی داد.

ساندرا ال هملین قاضی این دادگاه عالی این پرونده را مختومه اعلام کرد و اظهار داشت که باید تا 30 روز پس از فروش زمین این دادخواست ارائه می شد درحالی که 16 ماه پس از تاریخ فروش زمین ارائه شده است.

انجمن اسلامی بوستن در نظر دارد در این زمین بزرگترین مسجد نیوانگلند را به همراه یک مدرسه و مرکز فرهنگی بنا کند، اما اجرای این پروژه به واسطه مشکلات مالی و مناقشه ایجاد شده افراد متعصب درباره زمین به تعویق افتاده است.

تاکنون 12 میلیون دلار صرف این پروژه شده و انجمن اسلامی بوستن امیدوار است 2 میلیون دلار دیگر برای اتمام پروژه ساخت مسجد بخشی از مدرسه اسلامی جمع کند. قرار است این مدرسه اسلامی همزمان با ماه مبارک رمضان سال آتی فعالیت خود را آغاز کند. انجمن اسلامی بوستن در سال 1981 تأسیس شد و در راه حفظ هویت اسلامی مسلمانان منطقه فعالیت می کند.

ساخت بزرگترین مسجد نیویورک

هیئت تصمیم گیری شورای شهر کلونی در ایالت نیویورک آمریکا به اتفاق آراء طرح ساخت بزرگترین مسجد را در شمال ایالت نیویورک تصویب کرد. 

این مسجد که به عنوان مرکز حیدر نامگذاری خواهد شد دربرگیرنده گنبدی با 1646 متر مربع و دو مناره خواهد بود که ساخت آن هفت سال به طول می انجامد.

این مرکز اسلامی 11 کلاس درس و یک سالن ورزشی خواهد داشت که مسلمانان بتوانند گردهمایی های اجتماعی خود را در آنها برگزار کنند. مرکز اسلامی مسلمانان این منطقه همچنین دربرگیرنده مهد کودکی به مساحت 390 متر مربع و فروشگاه 334 متر مربعی خواهد بود که به بخش خصوصی واگذار می شود، اما سود حاصل از آن به نوعی از مسجد نیز حمایت خواهد کرد.

عبدالکبیر علمی یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه اسلامی تروی به عنوان سازمان اسلامی مجری این پروژه گفت: این مرکز اسلامی که بزرگترین مرکز اسلامی نیویورک محسوب می شود ظرفیت پذیرش 600 نفر را دارد .

برخی از ساکنان منطقه نسبت به ساخت این مرکز اسلامی ابراز نگرانی کرده اند اما مهندس پروژه اعلام کرد که طراحی مسجد بر اساس معیارها و قوانین ایالتی خواهد بود . مقامات جامعه مسلمانان اظهار داشتند که پس از آغاز کارهای ساختمانی مسجد با ساکنان و همسایگان دیدار کرده و نگرانیهای آنها را رفع خواهند کرد.

فضای وحشت و بی اعتمادی میان مسلمانان هیوستن

فضای زندگی مسلمانان آمریکایی در هیوستن، تگزاس در پی اتهام دادگاه علیه یکی از تازه مسلمانان مبنی بر توطئه برای استفاده از سلاح های کشتار جمعی به وحشت و ناامیدی تبدیل شده است.

بابی فتاح یکی از ساکنان مسلمان هیوستن که به عنوان مجری یک برنامه تلویزیونی فعالیت می کند در این مورد گفت: مظنون بودن نسبت به مسلمانان یک مسئله است و متهم کردن آنها بر اساس باورهای نادرست آن مسئله دیگر است. حادثه یازدهم سپتامبر زخمی همیشگی بر قلب همه مسلمانان است نه تنها به خاطر کشته شدن مردم بیگناه، بلکه به علت تیره و تار شدن تصویر اسلام در اذهان غربیان، این حادثه تصویر مسلمانان را کاملاً خدشه دارد کرد.

بسیاری از مسلمانان آمریکایی نسبت به فقدان اعتماد همسایگان، رسانه ها و دولت این کشور ابراز نگرانی می کنند.

فتاح گفت: دولت در مساجد ما استراق سمع کرده و مسلمانان را تحت تعقیب قرار می دهند، پرسشی که به ذهن می رسد این است که حد این امر کجاست ؟ باید این خط در نقطه ای خاتمه یابد. جامعه مسلمان منزوی و وحشت زده است.

برت هاوینگتون مأمور ویژه نظارت در اف بی آی واشنگتن تصدیق می کند که عملیات پلیس فدرال بی نقص نبوده است اما مدعی شد پلیس تلاش خود را برای بهبود رابطه با جامعه مسلمان صورت می دهد. وی تصریح کرد: در هر دو طرف نقاط ضعف و قوتی نیز وجود دارد، آنچه باید تمرکز روی آن بیشتر شود این است که باید نقاط قوت خود را در چارچوب قوانین مد نظر داشته باشیم و با نقاط قوت جامعه مسلمان تشریک مساعی کنیم تا وضعیت بهبود یابد.

جامعه مسلمان ادعای اف بی آی را مبنی بر تلاشهایی که در جهت بهبود این رابطه صورت می دهد را کافی نمی دانند.

رهبر حزب امت اسلام خواستار رویکرد محبت آمیز میان مسلمان و مسیحی شد

رهبر حزب امت اسلام طی سخنرانی خود در همایش سه روزه امت اسلام، از مسلمانان و مسیحیان خواست عشق و محبت نسبت به یکدیگر را بیاموزند.

لوئیس فراخان در سخنرانی که معاونین وی آن را به عنوان آخرین حضور جدی وی توصیف کردند درباره مناقشات بین المللی و مسئولیت پذیری فردی صحبت کرد، چرا که لوئیس فراخان رهبر حزب امت اسلام سال گذشته به علت بیماری مسئولیتها و وظایف رهبری خود را منتقل کرد.

فراخان طی این سخنرانی تحت عنوان "یک امت خداوند" اظهار داشت: دنیا به علت جدایی مسلمانان، مسیحیان و پیروان سایر ادیان در جنگ قرار دارد. اگر عیسی مسیح و حضرت محمد(ص) در زمان حال حاضر زندگی می کردند یکدیگر را با عشق در آغوش می گرفتند.

وی با اشاره به اینکه زندگی ما پر از تجلیل و تکریم پیامبران شده اما قلبهای ما از حقیقت آن تهی است استدلال کرد: شکل دنیا آن چیزی است که ما آن را می سازیم. اگر بر اساس تعالیم عیسی یا محمد(ص) زندگی کنیم با تغییر شگرفی رو به رو خواهیم شد.

حزب امت اسلام که ترویج کننده قدرت و ناسیونالیسم سیاه پوستان است از آفریقایی – آمریکایی های مسلمان تشکیل شده که پس از دین محمد پسر الیجاه محمد در اواخر دهه 1970 توسط فراخان بار دیگر فعالیت خود را آغاز کرد. فراخان همچنین برخی مسلمانان را به علت دامن زدن به اختلافات شیعه و سنی مورد انتقاد قرار داد و دولت بوش را به علت شعله ورکردن این آتش مقصر دانست.

صنعت غذایی حلال در چین مدیریت می شود

کمیسیون امور قومی دولت چین در نظر دارد قانونی را تصویب کند که مدیریت امور غذایی مسلمانان را به منظور تضمین رعایت قوانین مورد نظر اسلام برعهده گیرد.

 پیش نویس این قانون که طی دو سال گذشته چندین بار تغییر کرده است باردیگر از سوی کمیسیون امور قومی دولت چین و دفتر امور قانونگذاری شورای کشوری مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن برای تصویب به شورای کشور ارائه می شود.

بسیاری از دولتهای محلی چین قوانین خود را برای تولید غذای مسلمانان وضع کرده اند. گوانگژو، مرکز ایالت گوانگدونگ در جنوب شرقی چین نخستن قانون خود را درباره مدیریت محصولات غذایی اسلامی در سال 2003 ارائه کرد و همچنین معیارهای ویژه ای برای تولید کنندگان این نوع محصولات غذائی تعیین کرد و دستور داد تا فعالان این عرصه از آرمهای ویژه ای برای تمایز محصولات خود استفاده کنند.

در بسیاری از شهرهای چین رستورانهای اسلامی در ساحتمانهای دولتی، مدارس، شرکتها و موسسات مشاهده می شوند که گوشت حلال را برای تهیه غذا به کار می برند. 10 اقلیت قومی در چین زندگی می کنند که جمعیت کلی آنها به 20 میلیون نفر می رسد.

مرمت قدیمی ترین قرآن چین

کارشناسان چینی نسخه خطی یک قرآن 700 ساله در استان شینگای شمال غربی چین را با استفاده از پیشترفته ترین تکنولوژیها مرمت کردند.

 این قرآن 867 صفحه ای و دوجلدی، قدیمی ترین قرآن چین است که به  زبان عربی نوشته شده که در مسجد جیزی در شهر شانهوا نگهداری می شود و کارشناسان موزه نانجینگ ترمیم آن را انجام دادند. این قرآن هنگام ورود قوم سالار از سمرقند به چین آورده شده و کارشناسان اعتقاد دارند که تاریخ نوشتن آن به قرن هشتم و سیزدهم بر می گردد.

ما ویمین نایب رئیس دفتر میراث فرهنگی استان شینگای گفت: این کپی از قرآن توسط مسلمانان عرب نوشته شده اما در چین نسخه های باستانی دیگری نیز وجود دارد که توسط مسلمانان چینی نگاشته شده است. این قرآن را می توان ابزار ارزشمندی برای تحقیق درباره خاستگاه و تاریخ گروه قومی سالار دانست.

این کتاب باید تحت ترمیم قرار می گرفت چرا که در معرض خطر پوسیدن و فاسد شدن قرار داشت. کار ترمیم قرآن با تحلیل جزئیات کاغذ و جوهر ، تمیز کردن، از بین بردن مواد فاسد شده و همچنین تعمیر صفحات با استفاده از پیشرفته ترین تکنولوژیها آغاز شد.

این قرآن خطی پس از تعمیر در جعبه ویژه ای قرار خواهد گرفت که دما و روطوبت آن کنترل شده است تا از اشعه های ماوراء بنفش و گازهای مضر دور بماند.

برنامه تلویزیونی ویژه برای مسلمانان تایلند

به منظور پرکردن شکافهای زبانی و فرهنگی میان مسلمانان و غیر مسلمانان کشور بودائی نشین تایلند، برنامه تلویزیونی ویژه ای پخش خواهد شد.

یک مقام دولتی در گفتگو با خبرگزاری مالزیایی برناما گفت: این برنامه ویژه به منظور حل مشکلات جنوب تایلند برگزار می شود که طی دو تا سه ساعت در روز پخش شده و از سوی سازمان دولتی رسانه تایلند اداره خواهد شد.

این برنامه را که دربرگیرنده اخبار روزانه، برنامه رویدادهای روز و برنامه هایی که فرهنگ، زبان و تاریخ مناطق مسلمان نشین تایلند است می توان به مثابه فرصتی برای برقراری ارتباط  مسلمانان و مقامات مسئول کشور در نظر گرفت. گویش محلی زبانی مالایی با هدف غلبه بر موانع زبانی ارائه شده و با وجود شباهت به برنامه های سایر شبکه های تلویزیونی، تأثیر آن به علت فقدان موانع زبانی بیشتر خواهد بود.

سه استان مسلمان نشین جنوب تایلند یک قرن گذشته پیش از ملحق شدن به تایلند به عنوان قلمرو اسلامی مستقل فعالیت می کردند. 8/1 میلیون مسلمانان در این استانها زندگی می کنند که این تعداد 80 درصد جمعیت منطقه را تشکیل می دهد. مسلمانان به طور کلی حدود 5 درصد جمیعت این کشور بودائی نشین را تشکیل داده اند.

انتقاد مسلمانان از وضعیت نامناسب مساجد موریتانی

مسلمانان موریتانی نسبت به بی توجهی مقامات شهر نواک شوت، پایتخت موریتانی به مساجد این کشور معترض بوده و خواستار بهبود این شرایط و تخصیص بودجه مناسب به مساجد شدند.

 احمد عبدالله امام مسجد تقوا با اشاره به اینکه مؤمنان در این مسجد برای وضو گرفتن آب هم در اختیار ندارد، گفت: مسلمانان برای اقامه نماز خود به یاری همسایگان مسجد آب تهیه کرده و وضو می گیرند.

سیدی احمد از مسجد فرقان نیز در همین مورد اظهار داشت: وضعیت داخلی مسجد به علت فقدان امکانات لازم به حدی رسیده است که نمی توان آن را به عنوان نیایشگاه تصور کرد.

اغلب مساجد این شهر به علت آنکه توانایی پرداخت صورت حساب برق خود را ندارند با امکانات بسیار اندکی رو به رو شده اند. بنابر اظهارات رهبران مسلمان، بی توجهی مقامات پایتخت موریتانی، به مساجد مناطق فقرنشین محدود نمی شود بلکه می توان آن را به مساجد مناطقی تعمیم داد که مردم آن از درآمد بیشتری برخوردار هستند.

فقدان بودجه های دولتی برای مساجد، مساجد این شهر را به کمکهای خیره مؤمنان مسلمان متکی کرده و بسیاری از مسلمانان داوطلبانه انجام امور مسجد را برعهده گرفته اند. پس از آنکه این بی توجهی ها تیتر رسانه های محلی شد، دولت این کشور گروهی را برای ارزیابی خسارات و بودجه مورد نیاز به مساجد اعزام کرده است .

کد خبر 456437

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha