به گزارش خبرگزاری مهر، در متن حکم سعید نمکی وزیر بهداشت، خطاب به پیرحسین کولیوند، آمده است: با توجه به سوابق ارزنده، دلسوزی و چالاکی جنابعالی در سالهای اخیر، در جایگاه رئیس سازمان اورژانس کشور ابقاء میشوید. امید است با استعانت از پروردگار بزرگ، مشارکت تمامی همکاران و پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید در انجام امور محوله موید باشید.
حسب صدور ابلاغهای گذشته انتظارات مهم از جنابعالی را یادآوری میکنم.
۱- بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، طوفان، آتش سوزی، برف ، کولاک و بهمن همواره مردم ساکن نقاط مختلف کشورمان را تهدید مینماید، در چنین پهنای گسترده آمادگی برای رسیدگی عاجل به حادثهدیدگان در بلایا نیازمند ساختاری هوشمند و چابک است که انتظار میرود گامهایی که در راستای هوشمند سازی برداشته اید، تسریع
شود .۲- علاوه بر موارد فوق توسعه راههای غیر ایمن، ساخت و سازهای غیر استاندارد، عدم رعایت بهداشت حرفهای، افزایش خشونت و دستآوردهای نامطلوب ناشی از روانپریشی جامعه و دهها مورد دیگر که بدلیل عدم رعایت عوامل پیشگیرانه موثر، تاوان و عوارضش نصیب مردم و ما میشود، نیز بر حساسیت اوضاع اورژانس کشور افزوده است که ضروریست علاوه بر آمادگی برای مدیریت موارد نیازمند کمک، با هم آهنگی بین بخشی مستمر، برنامههای پیشگیرانه با همکاری دیگر دستگاهها تهیه و به نحو مقتضی از تعداد موارد کاسته شود. اجرای برنامه مشترک کاهش حوادث جادهای با دانشگاههای علوم پزشکی و پلیس راهور که آماده اجراست، بعنوان الگوی موفقی میتواند برای دیگر دستگاهها تدوین شود.
۳- گرچه سازمان اورژانس کشور در حال حاضر بیشتر به اورژانس پیش بیمارستانی میپردازد مع الوصف با نگاهی ادغام یافته میتوان مسائل اورژانس کشور را اداره کرد که در بازنگری وظایف و ساختار دستگاههای تابعه بدان خواهیم پرداخت. ضروریست جنابعالی با کمک معاونین محترم درمان و آموزشی در راستای هم افزایی مراکز اورژانس بیمارستانی با سازمان اورژانس کشور گام بردارید.
همچنین استفاده از ظرفیت سازمان نظام پزشکی، دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خصوص آنهایی که تجربه مدیریت حوادث و صدمات را دارن، انجمنهای علمی مرتبط در گروه پزشکی، سازمان هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی با تجربه روزهای سخت دفاع مقدس و تهیه نقشه راه اورژانس کشور برای ۵ سال آتی و مشورت با کلیه صاحبنظران فوقالذکر میتواند در کارآئی بیشتر آن مجموعه موثر باشد. استفاده از ظرفیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد و مشارکت آنها در مدیریت امور به خصوص در بحرانها بسیار مهم و تاثیر گذار است که باید سازوکارآن تعریف شود.
۴- علمی تر و بروز تر شدن مجموعه خدمات اورژانس کشور نیازمند بهرهمندی از نیروهای متخصص و فنآوریهای نوین است .
در این راستا استفاده از ظرفیت با اهمیت پزشکان متخصص طب اورژانس که خوشبختانه در سراسر کشور حضور فعال دارند در لایههای مختلف مدیریتی جهت اعتلای علمی آن مجموعه موثر خواهد بود.
همچنین بهره برداری از تکنولوژی مدرن و Tele Education علاوه بر جامعه محور کردن خدمات اورژانس ، فعالیتها را اثر بخش تر و هزینهها را کمتر خواهد کرد.
۵- استفاده از خدمات اورژانس همچون اورژانس هوایی نیازمند تدوین پروتکلهای جدید است که بهرهگیری از خدمات پرهزینه و بعضاً" پرخطر همچون بکارگیری بالگرد محدود به شرایط ویژه مبتنی بر دستورالعملهای مدون باشد.
لذا ضروری است با کمک معاون درمان و دیگر مدیران ذی ربط هرچه زودتر دستورالعملهای اجرایی تدوین شود.
نظر شما