۱۴ اسفند ۱۳۸۵، ۸:۵۰

معاون امور انتشارات کمک آموزشی آموزش و پرورش در گفتگو با مهر:

نشریات رشد جای دیگر مجلات کودک و نوجوان را اشغال نکرده است

نشریات رشد جای دیگر مجلات کودک و نوجوان را اشغال نکرده است

نشریات کودک و نوجوان با معرفی ادبیات فاخر و تولید آثار ارزنده می توانند مرزبندی فرضی میان ناشر دولتی و خصوصی را از میان بردارند.

محمدعلی شامانی - معاون امور کتاب دفتر انتشارات کمک آموزشی - در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: گسترش واژگان در جهت جذب مخاطب در حوزه ادبیات کودک و نوجوان مهم ترین هدف نشریات رشد به شمارمی رود. این نشریات همچنین به انتقال مفاهیم و آموزه های اخلاقی - اجتماعی می پردازد و سعی دارد در قالب شعر، قصه، قطعات ادبی و... مجموعه ای جذاب فراهم کند . در این بین اگر هر آموزه ای بدون بهره گیری از ادبیات شکل گیرد مثمرثمرنخواهد بود. از اینرو دفتر انتشارات کمک آموزشی همواره سعی کرده است تا در حین فعالیت از نقطه نظرات نویسندگان و شاعران کتاب های کودک و نوجوان نیز برخوردار شود.

وی افزود: در حال حاضر گستره نشریات رشد روند تکاملی مطلوبی را طی می کند. به بیان ساده تر مجموعه نشریات رشد در سراسر آسیا عملکرد بی نظیری دارد. به خصوص اینکه به ارگان تاثیرگذاری چون وزارت آموزش و پرورش نیز وابسته است. در این میان دولت نیز توانسته با حمایت های خود نقش عمده ای ایفا کند؛ به این شکل که دست اندرکاران دولتی در جهت تقویت مفاهیم آموزشی مکلف به تولید مواد کمک آموزشی است که بخشی از این نیاز را نشریات رشد تامین می کنند. البته در این بین تصور غلطی وجود دارد که نشریات رشد جای فعالیت نشریات دیگر را اشغال کرده اند که این طورنیست و عرصه برای همکاری تمام نشرها چه دولتی و چه خصوصی باز است.

شامانی در پاسخ به این پرسش که برخی از ناشران اعتقاد دارند درهای مدارس به روی آثار تولیدی آنها بسته است نیز تصریح کرد: اگر ناشران بتوانند مواد منطبق درسی و خواندنی را برای نسل امروز مهیا کنند مسلما این تفکر اشتباه تصحیح می شود. اما واقعیت این است که نظام آموزشی برنامه های خاص خود را تعریف کرده و بیشتر درصدد توسعه مهارت های خواندنی برآمده است. تصور من بر این است که نشریات دیگر که چنین انتقادی به آموزش و پرورش دارند سعی کنند خود را با استانداردهای این ارگان منطبق کنند. 

معاون دفتر انتشارات کمک آموزشی گفت: این که آیا اصلا ادبیات ما ادبیات صیحی است یا چقدر در تهیه مواد خواندنی جذاب در عرصه نشرتلاش داشته، سوالاتی است که امروز به آنها برمی خوریم . دلیلش هم این است که در وضعیت فعلی نویسندگان به تالیف آثار ارزنده نمی پردازند یا به این مقوله کمتر پرداخته می شود. مسلما وقتی در اغلب آثار خلاقیت و تنوع کمتر به چشم می خورد، وقتی سطح مطالعه به همان نسبت کاهش یافته است، وقتی به پرورش استعدادها به آن شکلی که باید پرداخته نمی شود چه انتظاری می توانیم برای ارتقای ادبیات کودک و نوجوان به خصوص در مبحث آموزشی داشته باشیم؟

شامانی تصریح کرد: بنابراین باید برای مرتفع کردن معضلاتی از این دست تلاش کنیم تا کودکان و نوجوانان از حاشیه به متن وارد شوند. بدون شک اگر اثرخوبی در این وادی تولید شود دولت بدون درنظر گرفتن میان مرزبندی ناشرخصوصی و دولتی از آن حمایت می کند. ادبیات کودک و نوجوان حوزه ای است که باید بدون قائل شدن ابعاد مالی و تجاری به آن روی آورد. لازمه این حوزه اعتلای تفکر و اخلاق مخاطبان است. اگر نشریه های ما به غلط آموزی نپردازند و دغدغه شان معرفی ادبیات فاخر باشد مسلما این حوزه به برتری های فراوانی دست می یابد.  

کد خبر 456838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha