به گزارش خبرگزاری مهر، رشد انفجاری و قابل مشاهده فناوری های به اصطلاح قابل حمل موسوم به portable technology اکنون ترسی را در نزد صاحب نظران برانگیخته است که کاربران بیش از گذشته و با سرعتی عجیب با استفاده از محصولات کوچک و قابل حمل فناوری در دستانشان، معتاد شده باشند.
به عقیده آنها یکی از مهمترین پیامدهای چنین پدیده ای شفاف شدن و در ادامه حتی ناپدید شدن خط حائل میان کار و دنیای شخصی در خانه است. اکنون پست الکترونیکی و تلفن های همراه ارتباط 24 ساعته ای میان کارمندان و روسایشان ایجاد کرده است.
کارشناسان معتقدند که حتی فرآیندهای تصمیم سازی در ذهن اشخاص به واسطه ظهور و رشد فناوری های ار تباطاتی و در ادامه اعتیاد مزمن به این محصولات دچار تغییرات و تاثیر پذیری شده است.
گرچه برخی نیز بر این باور هستند که چنین اعتیادی می تواند به تقویت توانایی مغز افراد به پردازش اطلاعات منجر شود. در این عرصه روانشناسانی همچون پروفسور نادا کاکابادس از مدرسه تجاری نورت همپتون انگلیس نیز وارد عمل شده و می گوید، "تصمیم گیری و درست تصمیم گیری افراد به واسطه اعتیاد به فناوری های ارتباطاتی دچار نقصان های جدی شده است."
بی.بی.سی در این خصوص گزارش می دهد: اهمیت رو به رشد این مساله حتی در کنفرانس جهانی در ژنو موسوم به کنفرانس فناوری LIFT 07 مطرح شد. از جمله نتایجی که در این کنفرانس حاصل شد این بود که مرز میان محیط کار و دنیای شخصی افراد و در حقیقت حریم شخصی شان در حال از بین رفتن بوده و این مساله می توان در آینده ای نزدیک نگران کننده باشد.
صاحب نظران معتقدند که فناوری های رو به رشد ارتباطاتی و اطلاعاتی در سطوح مختلفی اعتیاد آور شده اند. به عنوان مثال شاید پاسخ دادن به یک پست الکترونیکی تا دو روز بعد نیز ممکن باشد اما کاربر تلفن همراه ناگزیر است تا در اولین فرصت پاسخگوی پیام های کوتاه دریافتی از تلفن همراه خود باشد.
نظر شما