به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب Vision and Accomplishment- Naredra Modi «نریندرا مودی: چشمانداز و موفقیتها» نوشته آر. کی. گوپتا در ۴۶۸ صفحه توسط انتشارات اتلانتیک دهلی منتشر شده است.
نویسنده این اثر استاد دانشگاه جامو است. او در خصوص چالشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هند مطالب زیادی را نوشته و به چاپ رسانده است.
وی در قسمت آغازین کتاب در رابطه با شخصیت نخست وزیر هند آقای مودی مینویسد: مودی به عنوان پانزدهمین نخست وزیر هند در تاریخ ۲۶ مه ۲۰۱۴ م به سمت نخست وزیری هند رسید. او نخستین، نخست وزیری است که پس از استقلال هند به دنیا آمد.
نارندرا مودی، پویا، متعهد، نشان دهنده امید و آرزوهای بیش از یک میلیارد هندیها است. وی از زمان آغاز کار به عنوان نخست وزبر هند، در حال سفر در راستای توسعه فراگیر اقتصادی این کشور است تا مردم هند با رفاه کامل زندگی کنند. از طریق برخی ایدهها و ابتکارات نوآورانه، دولت او تلاش داشته تا اطمینان حاصل کند که هند روی به پیشرفت اجتماعی و اقتصادی است و جایگاه خاصی در بین ملتهای جهان بدست آورده است. نارندرا مودی و دولت وی بر اصلاح و نوسازی زیرساختها، کاهش فرایند بوروکراسی، تشویق افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بهبود استانداردهای بهداشتی و بهداشت کشور و بهبود روابط هند با کشورهای دیگر تمرکز داشته است.
این کتاب در مجموع مودی را به عنوان یک سیاستمدار پویا مطرح کرده است. همچنین سیاستها، دستاوردها و میزان موفقیت او و دولت وی در تحقق بخشیدن به تحولات مورد نظر در حوزه اقتصاد هند و فرهنگ کاری و وعدههایی را که در طول انتخابات ۲۰۱۴ به مردم داده بود، ارزیابی کرده است.
نویسنده کتاب را به ۱۲ فصل تقسیم کرده است که هر کدام یک زاویه خاص از زندگی نارندرا مودی، تعهدات، ابتکارات و سیاستهای وی را دربر دارد. به عنوان مثال، نویسنده در رابطه با جلوگیری از فساد توسط مودی چنین مینویسد: «مودی با پیاده سازی فن آوری و از بین بردن واسطهها برای جلوگیری از فساد در سطح پایین بهترین کار را انجام داده است.»
البته نویسنده تنها ثناگوی دولت نخست وزیر نبوده و بعضی از حوزههایی که در آن دولت کار خود را به صورت مطلوب انجام نداده، مورد بحث قرار داده است. به عنوان مثال، تورم همواره در حال ادامه بوده و سطح آلودگی در شهرهای بزرگ همچنان بالا است. تمیز کردن رودخانه گانگا با وجود هزینههای کلان دولت، همچنان کثیف مانده است.
به نظر میرسد که رشد اقتصادی هند در سالهای ۲۰۱۶-۱۷ روی به کاهش گذاشته و این هم یکی از موضوعات نگران کننده است. مؤلف معتقد است این کتاب تا حدودی خوانندگان را درمورد حکومت مودی و برنامه وی برای تبدیل کردن هند به یک کشور مدرن و مرفه، آگاهی لازم را فراهم میسازد.
البته آنچه از سبک نگارش نویسنده برمیآید این است که محتوای این اثر بیشتر روش گزارش نویسی دارد تا شیوه تحلیلی و نگارشی اکادمیک و حتی بعضی قسمتهای مطالب از داوری شخصی نیز برخوردار است.
برخی از سرفصلهای این کتاب به این شرح است:
ناریندرا مودی – اوایل زندگی
سو برداشت در مورد هندتوای مودی
ناریندرا مودی به عنوان سروزیر ایالت گجرات و مدل توسعه ایالت نامبرده
چشم انداز مودی برای تولید ملی هند
طرح راه اندازی مجدد هند: فرصتهای تازه برای تجارت
طرح هند حرفهای: راهی برای اشتغال زایی بیشتر
برنامهها و مصوبات مودی
ناریندرا مودی: سفرهای خارجی او، قراردادها، منافع و استراتژی
سیاست خارجی نارندرا مودی
ممنوعیت بر پول کلان مالیات نداده (Black Money)
بررسی دولت مودی
دستاوردها
نظر شما