۲۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۳۱

اقدام جدید آمریکا برای کتمان حقیقت

اقدام جدید آمریکا برای کتمان حقیقت

آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر جنایات نظامیان خود در افغانستان اعلام کرد کسانی را که با دیوان بین‌المللی کیفری در مورد تحقیق بر روی جنایات این کشور در افغانستان همکاری کنند، تحریم می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور برای شماری از کارکنان دیوان بین‌المللی کیفری محدودیت ویزا اعمال می‌کند.

این تصمیم پس از افزایش احتمال آغاز تحقیقات دیوان بین‌المللی کیفری درباره موارد ادعایی ارتکاب جنایات جنگی سربازان آمریکایی، به‌ویژه در افغانستان اتخاذ شده است.

مقامات ایالات متحده در ماه سپتامبر تهدید کرده بودند در صورتی که دیوان درباره موارد اتهامی جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت نظامیان آمریکایی پرونده‌ای را باز کند، مجازات‌هایی علیه قضات و دادستان‌های درگیر در پرونده اعمال خواهد کرد.

این مجازات‌ها، علاوه بر محرومیت از داشتن روادید ورود به آمریکا، شامل مصادره اموال و حساب‌های بانکی در خاک ایالات متحده و پیگرد کیفری در دادگاه‌های فدرال خواهد بود.

پمپئو با اعلام این مطلب در یک کنفرانس خبری گفت: «سیاست محدودیت صدور روادید آمریکا برای آن دسته از افرادی که مستقیماً در تحقیقات دیوان بین‌المللی کیفری در قبال کارکنان آمریکایی  فعالیت دارند، اعلام می‌کنم».

پمپئو همچنین تهدید کرد که این محدودیت صدور ویزا ممکن است در قبال افرادی که در پرونده‌های دیوان علیه متحدان ایالات متحده، از جمله رژیم صهیونیستی هم شرکت داشته باشند، اعمال شود.

به گفته وزیر خارجه آمریکا، گسترش دایره چنین مجازاتی حتی ممکن است بدون توافق با شرکای آمریکا صورت بگیرد.

«آندره‌آ پراسو» یکی از مدیران سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام این سیاست را تلاشی قلدرمآبانه برای جرم‌انگاری تحقیقات دیوان بین‌المللی کیفری توصیف کرد.

پراسو با دعوت از نمایندگان کنگره ایالات متحده برای مقابله با تصمیم دولت ترامپ گفت: «برخورد با کارکنان دیوان، ارسال پیامی روشن به شکنجه‌گران و قاتلان است. جرایم آنها می‌تواند بدون کیفر باقی بماند».

در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از قضات عالی‌ترین مرجع قضایی کیفری جهان خواست تا دستور تحقیقات مقدماتی درباره موارد ادعایی جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت در افغانستان از ماه مه سال ۲۰۰۳ را صادر کند. این درخواست به‌ویژه شامل مناطقی می‌شد که سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در آنها زندان‌های مخفی دایر کرده بود.

قضات دیوان باید با بررسی شواهدِ درخواست دادستان، درباره گشودن پرونده یا رد درخواست مقام تحقیق تصمیم بگیرند.

۱۲۳ کشور عضو دیوان کیفر بین‌المللی هستند و صلاحیت این مرجع قضایی را نسبت به اتباع خود پذیرفته اند. ۳۲ کشور، با وجود امضای اساسنامه رم، سند تشکیل دیوان بین‌المللی کیفری، آن را در داخل تصویب نکرده اند. ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و رژیم صهیونیستی از جمله این کشورها هستند. ۴۲ کشور نیز تاکنون حاضر به امضای اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی نشده اند. عربستان سعودی، عراق، قطر و ترکیه از مهمترین این دولت‌ها هستند.

کد خبر 4569256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha