به گزارش خبرنگار مهر، حسن میرزاخانی روز شنبه در هشتمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: سرمایهگذاری خارجی در استان مرکزی بر حسب قارهها شامل ۲۵ طرح سرمایه گذاری از کشورهای آسیایی، ۲۲ طرح سرمایه گذاری از کشورهای اروپایی و سه طرح سرمایه گذاری نیز توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی افزود: همچنین با وجود شرایط کنونی اقتصادی کشور، در سال جاری نیز ۳ طرح سرمایه گذاری در استان مرکزی با رقم سرمایه گذاری ۲۱ میلیون دلار مراحل جلب و جذب آن انجام شده است.
میرزاخانی با اشاره به اینکه در مجموع حدود ۶۴ درصد از کل سرمایه گذاری خارجی مصوب شده استان مرکزی از ابتدای دولتهای یازدهم و دوازدهم انجام شده است، بیان داشت: از ۵۰ طرح سرمایه گذاری خارجی، ۲۰ طرح با سرمایهگذاری بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در دولتهای یازدهم و دوازدهم اتفاق افتاده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: عمدتاً زمینههای سرمایه گذاری خارجی در استان نیز شامل محصولات فلزی، انرژی، صنایع خودرو سازی، صنایع غذایی و بسته بندی، صنایع شیمیایی و… است.
وی همچنین سهم شهرستانهای استان مرکزی را از لحاظ جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی شامل ساوه با ۲۲ طرح و اراک با ۱۱ طرح بیشترین و خمین و شازند هر کدام با یک طرح عنوان کرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ در مجموع سرمایه گذاری خارجی جلب و جذب شده استان مرکزی معادل ۶۷۷ میلیون دلار توسط ۱۲ شرکت دارای سرمایه گذاری خارجی بود که به ارزش ۶۵۸ میلیون دلار سرمایه مصوب و با حجم ۱۹ میلیون دلار سرمایه وارده اقدام به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان نموده اند.
وی تصریح کرد: در سال ۹۶ در خصوص ضرورت نظارت و راهبری طرحهای سرمایه گذاری خارجی فعال در سطح استان، مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی با اعزام تیم کارشناسی خود از تعداد ۲۲ طرح سرمایه گذاری خارجی استان مرکزی بازدید به عمل آورد و روند اجرا و وضعیت فعالیت این طرحها را پایش و به موانع و مشکلات آنان رسیدگی کرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی تاکید زیاد بر جذب سرمایهگذاری خارجی بدون برآورد و سنجش عوائد و هزینههای ناشی از آن، عدم وجود بانکهای اطلاعاتی به روز و کامل در دستگاههای اجرایی، فقدان سطح مطلوب زیرساختهای سرمایه گذاری در برخی نقاط استان، مشکلات موجود در زمینه سرمایه گذاری در حوزه انرژیهای تجدید پذیر، عدم برخورداری مرکز خدمات سرمایهگذاری از امکانات و بودجه کافی برای اجرای بهینه برنامههای تبلیغی و ترویجی لازم، نگاه سیاسی به عنوان عارضه مهم مبتلابه بخش سرمایه گذاری استان، کمبود سیاستهای تشویقی برای جذب سرمایه گذاران خارجی، فرار سرمایه از استان به استانهای همجوار و همسایه و… را بخشی از موانع و مشکلات استان مرکزی در حوزه سرمایهگذاری داخلی و خارجی عنوان کرد.
میرزاخانی همچنین در مورد مشکلات عمومی در حوزه سرمایه گذاری در بخش انرژیهای تجدید پذیر گفت: در حال حاضر تعداد ۳۶ متقاضی و سرمایه گذار دارای مجوز ایجاد نیروگاه تجدید پذیر در دو حوزه بادی و خورشیدی در استان مرکزی درخواست سرمایه گذاری داده اند و از این میان ۱۱ طرح نیروگاهی قرارداد خرید تضمینی نیز از وزارت نیرو دریافت کرده اند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی ادامه داد: در صورت احداث این نیروگاهها بالغ بر ۳۰۵ مگاوات به ظرفیت تولید برق استان مرکزی افزوده خواهد شد. همچنین اجرای این طرحها تضمین کننده سرمایه گذاری بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلاری در استان مرکزی خواهد بود.
نظر شما