عبدالمجید نورتقانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سیلاب و بارندگیهای اخیر در گنبدکاووس باعث آبگرفتگی خیابانهای اطراف برج قابوس شده اما خوشبختانه آسیبی به برج وارد نشده است.
وی با بیان اینکه بارندگی و باد آسیبی به بنا وارد نکرده است، افزود: بارندگی آسیبی به بنا وارد نمیکند و هرساله شاهد بارندگیهای این چنینی در گنبد هستم.
نورتقانی اضافه کرد: به دلیل قرار گرفتن بنای برج بر روی تپه احتمال آبگرفتگی و وارد آمدن خسارت به بنای برج وجود ندارد.
مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس ادامه داد: بلندترین اثر آجری جهان آماده پذیرایی و بازدید مسافران و گردشگران نوروزی است و امیدواریم ظرف یکی دو روز آینده سیلاب داخل شهر گنبدکاوس نیز مدیریت شود.
لازم به ذکر است؛ برج قابوس بن وشمگیر، بلندترین برج آجری جهان و یکی از آثار ارزشمند معماری در دوره اسلامی است که در شهرستان گنبدکاووس قرار دارد.
این اثر تاریخی که سال ۹۱ در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید، بنای ارزشمندی بر فراز تپه خاکی که قریب پانزده متر از سطح زمین بلندتر است، قرار دارد؛ ارتفاع این برج ۵۵ متر است که با احتساب ارتفاع تپه در مجموع به ۷۰ متر میرسد.
برج گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در میان پارکی زیبا و در سه کیلومتری شهر تاریخی جرجان در قرار دارد. این بنای فاخر معماری در سال ۳۹۷ هجری قمری برابر با ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان سلطنت شمسالمعالی قابوس بن وشمگیر در شهر جرجان که پایتخت پادشاهان آن دیار، آل زیار بوده، بنا شده است.
نظر شما