۱۶ اسفند ۱۳۸۵، ۱۲:۵۰

فیلمبردار "جایی در دوردست" در گفتگو با مهر:

فیلمبرداری در محیط‌های طبیعی کارکرد داستانی دارد

فیلمبرداری در محیط‌های طبیعی همانند کوه و جنگل و دشت در خدمت شرایط کلی داستان و مضمون فیلم قرار می گیرد و کارکرد داستانی و دراماتیک دارد.

نادر معصومی فیلمبردار "جایی در دوردست" در خصوص همکاری برای تولید این فیلم به خبرنگار مهر گفت: "بعد از فیلمبرداری "رسم عاشق کشی" این فیلم دومین تجربه همکاری من با خسرو معصومی بود. البته در فیلم "باد در علفزار می پیچد" نیز همکاری داشتم. نوعی اعتماد و تفاهم حرفه ای دوجانبه بین ما وجود دارد. هر کدام از این فیلم ها تجربه ای خاص و منحصر به فرد برای من است. در این اثر هم از فیلمبرداری طبیعت گرایانه استفاده کردم."

او خاطر نشان ساخت: "کار در شرایط  برفی و سرد بسیار دشوار بود. معصومی کارگردان حسی است. متاسفانه به ارزش های فیلم در داخل کشور کمتر توجه شد و فیلم از نگاه منتقدان به دور ماند. بیشتر نویسندگان سینمایی فیلم  را با "رسم عاشق کشی" مقایسه می کنند. درست است که این فیلم‌ها یک سه گانه هستند، اما هر کدام را به عنوان یک اثر مستقل می توان مورد بحث و نقد قرار داد."

این فیلمبردار در خصوص جاذبه ها و ویژگی های تصویری "جایی در دوردست" توضیح داد: "به لحاظ بصری بخش عمده ای از فیلم در طبیعت خشن و سرد می گذرد و آدم ها برای زنده ماندن مجبور به مبارزه با این محیط و شرایط هستند. فیلمبرداری و لوکیشن نوعی کارکرد دراماتیک پیدا می کند. هنگام فیلمبرداری به هیچ وجه ثبت نماهای به اصطلاح کارت پستالی و توریستی و  ارائه عکس های زیبا مد نظر نبود. البته با توجه به جذابیت های طبیعی این نوع محیط که کمتر دیده شده اند، تصاویر برای مخاطب جذابیت دارد."

معصومی در مورد علاقه به فیلمبرداری در محیط های طبیعی اظهار داشت: "این امر اتفاقی است و بستگی به داستان فیلمنامه هایی دارد که برای کار به من پیشنهاد می شود. با توجه به شناختی که از طبیعت دارم تلاش می کنم هنگام کار از آن بهترین بهره را ببرم. تجربه کار عکاسی و مستندسازی در محیط های طبیعی باعث شناخت کامل من در این زمینه شده است. طبیعت را باید با نگاه درست دید."

معصومی تاکید کرد: "تلاش می کنم کار در بیشترین زمان نوردهی محیط (پیک نوری) در طول روز فیلمبرداری شود. به همین دلیل پلان هایی که در طبیعت فیلمیرداری شده دارای بُعد است. به عبارت دیگر از نظر نور و رنگ پخته است و باعث دیده شدن جذابیت های طبیعت می شود. این امر و منتظر نگه داشتن گروه برای رسیدن نور مناسب طبیعی بسیار دشوار است. کار در محیط های برفی به دلیل بازتاب (رفلکس)های بسیار شدید، اختلاف نوری بسیار شدیدی ایجاد می کند و با کار در فصل بهار که نورها تخت و ملایمند، تفاوت زیادی دارد.  بنابراین نورها باید متعادل شوند و نورهای جانبی مورد استفاده قرار گیرد."

کد خبر 457431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha