۱۵ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۴۴

صنعت حمل ونقل ریلی کشور در ابتدای راه است

صنعت حمل ونقل ریلی کشور در ابتدای راه است

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تاکید بر این که صنعت حمل ونقل ریلی کشور در ابتدای راه است، گفت: متاسفانه به ازای هر ده هزار نفر یک کیلومتر راه آهن در کشور موجود است و این در حالی است این شاخص در کشورهای توسعه یافته به ازای هر 500 نفر یک کیلومتر می باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم انعقاد قرارداد 200 واگن مسافری بین شرکت قطارهای مسافری رجا و شرکت "پلور سبز" با حضور رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و مدیرعامل راه‌اهن و سایر مسئولان ذی ربط برگزار شد.

ارزش این قرارداد که با همکاری شرکت رومانیایی " آسترا" صورت می گیرد به ارزش 130 میلیون یورو است و در مدت 40 ماه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان گسترش  و نوسازی صنایع ایران در این مراسم افزود: صنعت حمل ونقل ریلی کشور در ابتدای راه است و متاسفانه به ازای هر ده هزار نفر یک کیلومتر راه آهن در کشور موجود است و این در حالی است این شاخص در کشورهای توسعه یافته به ازای هر 500 نفر یک کیلومتر می باشد.

مهدی مفیدی تصریح کرد: برای رسیدن به استانداردهای ریلی به طور متوسط به 5 هزار واگن نیازمندیم که این امر فرصتی مناسبی برای سرمایه گذاری در این بخش ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: اگر فعالیت که باید روی حمل و نقل ریلی شهری و نوسازی واگن های فرسوده صورت گیرد، را مد نظر قرار دهیم اهمیت توسعه و سرمایه گذاری در بخش صنعت حمل و نقل ریلی مشهودتر می شود.

وی با اشاره به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور در مورد حمل ریلی کشور، افزود: ما باید با سرمایه گذاری و توسعه منطقی این صنعت مقدمات را برای صادرات و حضور در بازارهای بین المللی فراهم سازیم.

وی افزود: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران حمایت از بخش خصوصی را برای توسعه روزافزون صنعت کشور مد نظر قرار داده و تنها در مواردی این بخش ها نیاز به حمایت و تامین منابع مالی داشته باشد در صنایع و پروژه های مختلف صنعتی وارد خواهد شد.

معاون وزیر راه و مدیرعامل راه آهن نیز در این مراسم افزود: در حال حاضر سهم بخش حمل و نقل ریلی از جابه‌جایی بار 16 درصد و از جابه‌جایی مسافر عمومی 15 درصد می باشد، این درحالی است که این رقم در کشورهای اروپایی بیش از دو برابر است.

محمد سعیدنژاد ادامه داد: کشور در مراحل اولیه توسعه صنعت حمل ونقل ریلی است و منابع پیش بینی شده در تبصره 13 طی دو سال اخیر نشان از جهت گیری سیاست های دولت و مجلس برای افزایش سهم صنعت حمل و نقل ریلی از جابه‌جایی مسافر و حمل بار است.

وی افزود: توسعه راه آهن و افزایش سهم آن از جابه‌جایی ها در کشور بدون سرمایه گذاری در بخش صنعت حمل ونقل ریلی امکان پذیر نیست.

وی گفت: عقب افتادگی در صنعت حمل ونقل ریلی و ساخت واگن، ریل و سایر قطعات مورد نیاز این صنعت از عقب افتادگی احداث ریل بیشتر است و برای نیل به اهداف برنامه چهارم توسعه  باید سرمایه گذاری ویژه ای در این صنعت صورت بگیرد.

وی با بیان این که در سال آینده 2 هزار و 800 کیلومتر راه آهن احداث خواهد شد، افزود: برای توسعه صنعت حمل ونقل پرداخت یارانه ، تخصصی شدن و توسعه منطقی  باید در دستور کار قرار گیرد که این امر حمایت جدی مجلس و دولت را می طلبد.

کد خبر 457614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha