به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا حرف شنو عصر امروز چهارشنبه در جلسه ستاد بحران که امروز در سالن شهید دورقی فرمانداری خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: بررسیهای واحد مهندسی امور آب جنوب و جمعبندی جلسه بامداد امروز شورایهماهنگی مدیریت بحران استانداری خوزستان بر این بود که افزایش دبی آب رودخانه کارون در حوزه شهری آبادان و خرمشهر، بحرانی ایجاد نخواهد شد.
وی بروز مشکلات ناشی از افزایش سطح آب در برخی روستاهای مجاور کارون را محتمل دانست و بیان کرد: در محدوده روستایی به خصوص مناطق سیل خیز با توجه به اینکه سیل بندها در مدتی محدود به صورت مهندسی شده احداث نشده اند ممکن است بریدگی و مشکلاتی در سیل بندها ایجاد شود که در این مناطق نیز باید سیل بندها را بیشتر تحکیم کرد.
رئیس اداره حفاظت و بهره برداری و معاون امور آب منطقه جنوب خوزستان افزود: همچنین در مناطق سل خیز باید شرایط به طور مداوم رصد، کنترل و پایش شود و درخواست دوم این است که در روستاهای آسیب پذیر مثل ام نوشه و سویچی ها در خرمشهر ادوات به صورت آماده باش در منطقه حاضر باشند تا در صورت بالا آمدن آب و زمانی که سیل بندها دچار خوردگی شوند، بتوان در لحظه مانع ورود آب و آبگرفتگی شد.
حرف شنو در ادامه به میزان رها سازی آب از سد دز اشاره کرد و گفت: از ساعت ۱۱ و ۱۲ امروز خروجی سد دز که در گذشته هزار متر بود با توجه به ورودیهای بیش از ۲ هزار متری ناشی از بارندگیها، به یکهزار و۲۴۳ متر رسید.
وی افزود: در حال حاضر دبی آب ملاثانی که در بالا دست اهواز است حدود یکهزار و ۷۰۰ متر مکعب، در اهواز این رقم هزار و ۵۷۰ مترمکعب و در فارسیاد که ورودی محدوده خرمشهر محسوب میشود یکهزار و ۴۵۰ است و دبی بالا هنوز به خرمشهر نرسیده است که احتمال دارد اواخر روز پنجشنبه و ابتدای روز جمعه باعث بالا آمدن آب رودخانه شود اما برنامه تخلیه مخازن سدها به گونهای تنظیم شده است تا خسارت در پایین دست به کمترین حد خود برسد.
رئیس اداره حفاظت و بهره برداری و معاون امور آب منطقه جنوب خوزستان در ادامه از فعالیت مجدد ایستگاه پمپاژ مارد که در پی سیلاب از مدار خارج شده بود، خبر داد و گفت: ایستگاه پمپاژ مارد با ۴۰ پمپ و ۱۲۰ مترمکعب ظرفیت با توجه به مد بزرگ و طغیان بخشهای از بهمنشیر در محدوده آبادان برای چند روز از مدار خارج شده بود که از صبح امروز، ۱۵ پمپ آن وارد مدار شد که دبی آن در حدود ۴۵ مترمکعب در پایین دست است.
حرف شنو در رابطه با خطر سیلاب ناشی از افزایش ارتفاع آب در خرمشهر نیز گفت: در خرمشهر توسط همه دستگاهها به خصوص فرمانداری از قبل و طی هفتههای گذشته تأمین ماشین آلات و قطعات آغاز شده است، نهرها و کانالهای سر ریز کرده یا مسدود شده یا در حال مسدود سازی است و بازشدگی سیل بندها نیز با همت بخشدار مرکزی خرمشهر یا در حال انجام است و یا بخشی زیادی از آن انجام شده است.
وی اضافه کرد: تنها باید به این نکته دقت کرد که ممکن است در اثر بالا آمدن آب، برخی نقاطی که در پیش تر آسیب پذیر نبودند در ارتفاع بالا آسیب پذیر تر شوند و باید به این نواحی نیز توجه کرد.
رئیس اداره حفاظت و بهرهبرداری و معاون امور آب منطقه جنوب خوزستان آبگرفتگی مینوشهر را نیز ناشی از وقوع مد بزرگ و همزمانی آن با بادهای بزرگ و جنوبی دانست از اعلام هشدارهای لازم داده در این خصوص اشاره کرد.
فالح صفایی، مدیر توسعه زیرساختهای فیزیکی سازمان منطقه آزاد اروند نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجامشده در پی آبگرفتگی ناشی از مد اکبر اروندرود در مینوشهر، اظهار کرد: احداث سیل بندها در جزیره مینو پایانیافته و با احداث این دو سیل بند عظیم تمام خطرات احتمالی سیلاب از مینوشهر مرتفع شده است.
نظر شما