دکتر معرفت غفاری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: 5 سال بعد از شروع باروری آزمایشگاهی در دنیا ، این شیوه در ایران نیز مورد استفاده قرار گرفت و هم اکنون تکنیک های جدید درمان ناباروری در کشور ، همانند کشورهای توسعه یافته انجام می شود.
متخصص جنین شناسی و باروری اظهار داشت: تکنیک هایی نظیر لقاح خارج رحمی ، استفاده از میکروانجکشن در بیمارانی که مشکل اسپرم نظیر کمبود به حاظ تعداد و یا عدم حرکت اسپرم دارند ، تزریقات لازم انجام می شود. همچنین تمامی فعالیت های انجام شده بر روی جنین یعنی نگهداری جنین تا روز پنجم در آزمایشگاه انجام شده و سپس به داخل رحم انتقال داده می شود.
غفاری گفت: فعالیت هایی برای افزایش میزان لانه گزینی جنین داخل رحم و حتی تشخیص بیماریهای ژنتیکی قبل از انتقال به رحم از دیگر توانایی ها و امکاناتی در زمینه باروری آزمایشگاهی است که در کشور وجود دارد به گونه ای بیماریهای ژنتیکی نظیر هموفیلی و تالاسمی را می توان از این طریق قبل از انتقال جنین به داخل رحم مادر تشخیص داد.
وی افزود: تعیین جنسیت ، نگهداری گامت و اسپرم و تخمک یا جنین به صورت فریز شده نیز در کشور امکان پذیر است تا در صورت ابتلای زن و یا مرد به سرطان ، قبل از انجام شیمی درمانی که می تواند تاثیر منفی بر کیفیت و کمیت اسپرم و یا گامت داشته باشد ، اسپرم و یا گامت فرد بیمار را به صورت فریز شده نگهداری کرده تا پس از دوره درمانی برای فرزند دار شدن مورد استفاده قرار گیرد.
متخصص جنین شناسی و باروری با بیان اینکه امکانات دیگری نظیر فریز کردن جنین های اضافه نیز در کشور وجود دارد ، گفت: میزان موفقیت کشور در زمینه درمان ناباروری کمتر از کشورهای توسعه یافته نبوده و از استاندارد جهانی نیز بالاتر است به گونه ای که استاندارد درمان ناباروری 25 درصد است اما در کشور این میزان به 40 درصد نیز می رسد.
نظر شما