به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صفار هرندی عصر دیروز در آئین بزرگداشت یکصدمین سالروز تولد پروین اعتصامی در تالار وحدت گفت: "خدا را شاکریم که چنین نشستی را به احترام بانوی فرهیخته ای از سرزمین ایران به ما عنایت کرد."
وی افزود: "طبایع مختلف هر کدام در کاری موفق اند؛ طبع لطیف زنانه سروکار اصلی اش با احساس و عواطف است و اگر این طبع خدادادی با یک ذوق خدادادی همرا شود، با چنین آمیزه مبارکی قریحه تابناک شعر و شاعری به وجود می آید و با چنین مشخصه ای ما باید سراغ بانویی به نام پروین را بگیریم. او در مکانت بلند شاعری در همه حال نشست، در جایگاه یک معلم، مربی، جامعه شناس، طبیب دردهای اجتماعی، دلسوز برای حل معضلات جامعه، مدافع محرومان و به صورت یک عنصر اصلاحگر اجتماعی."
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: "اگر از زندگی او جز میراثی که از ادب برای ما به جای گذاشته است چیزی ندانیم، کافی است وی را پروین آسمان فرهنگ و ادب ایران زمین بخوانیم. تموج توحید، اخلاق، عدالتخواهی و احساسات پاک انسانی در شعر پروین ما را به انسانی ارجاع می دهد که در زمانه خود دریچه های حکمت بر قلب و جانش گشوده شده بود."
وی افزود: "برای زنی که در دوره ای می زیست که ستیز با دینداری در نقطه اوج بود، چنین ظاهر کردن منویات دیندارانه گوهر تابناکی است که در وجود پروین می توان جستجو کرد. پروین برای بانوان ما نه فقط، که برای همه مردم ما الگوی دینداری است نمونه پایبندی به عقیده، تقید به اخلاق و نمونه ستیز با ناروایی."
محمدحسین صفار هرندی خاطرنشان کرد: "امروز شاید بیش از گذشته ما نیازمند پروین و پروین هایی هستیم که در رهاشدگی انسان سرگشته امروز در برابر امواج مهاجم غریبه با استناد به داشته های خود، ایمان خود و معرفت بنادین خود و میراث اخلاقی جامعه خود بتواند پایداری و از فرهنگ خودی دفاع کند. مردان ما به همان اندازه ای نیازمند آموزه های مندرج در شعر پروین هستند که زنان و فرزندان ما."
وی یادآور شد: "ای کاش بچه های ما در مدارس در همه پابه های درسی از پروین شعری را می آموختند و در لحظه های فراغت شعر لطیف و دلنشین پروین را زمزمه می کردند. از رهگذر پاسداشت یاد و نام پروین و ستارگانی چون او در آسمان ادب این سرزمین میراث گرانقدر سرزمین ما همیشه سرزنده و شاداب باقی بماند."
نظر شما