احمد برآبادی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مردم خراسانجنوبی چون مردم سایر نقاط ایران زمین در روزهای آخر نوروز خود را برای یک گردش خانوادگی در دل طبیعت آماده میکنند که این سنت دیرینه از گذشتههای دور مرسوم بوده است.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از سنتهای مردم خراسانجنوبی در روز سیزدهم فروردین یا همان سیزده بدر پخت انواع غذاهای بومی و محلی به ویژه انواع آش است که با حضور در دل طبیعت اقدام به این کار میکردند.
برآبادی ادامه داد: از دیگر آداب و رسوم سیزدهم فروردین ماه در خراسانجنوبی مراجعت مردم به روستای زادگاه است تا علاوه بر گذراندن اوقات خوش در طبیعت دیداری نیز با اقوام و خویشان داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مردم خراسانجنوبی روز سیزدهم فروردین را در نقاطی چون کنار نهرها و رودها میگذرانند، گفت: اماکن زیارتی چون بقاع متبرکه نیز از دیگر نقاطی است که برای گذران ایام در روز سیزدهم فروردین ماه انتخاب میشود.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: از جمله مراسم مشهور در روزهای پایانی نوروز به ویژه دوازدهم فروردین ماه در بخشی از نقاط قائنات آئین بیبی گردی است.
برآبادی بیان کرد: در این مراسم خاص افراد زنان سالخورده (بی بی) را برای گردش به خارج از روستا میبرند.
وی درباره چرایی حضور ایرانیان در روز سیزدهم فروردین ماه در طبیعت یادآور شد: ایرانیان از گذشته هیچ روزی را نحس و بد نمیدانستهاند، بلکه حضورشان در دل طبیعت به واسطه زایش دوباره زمین و سرزندگی برگرفته از نو شدن طبیعت است.
نظر شما