به گزارش خبرنگار مهر، سالی که گذشت سالی دشواری برای پایتخت بود. انتخاب ۳ شهردار و تغییرات پی در پی مدیران شهری یکی از چالشهای اساسی مدیریت شهری در سالی که گذشت بود. اتفاقی که بیشتر اعضای شورای شهر نیز آن را به عنوان تلخترین حادثه سال ۹۷ یاد میکنند.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران درباره اتفاقهای تلخ و شیرین حوزه مدیریت شهری سال ۹۷ گفت: متأسفانه طی سال گذشته در شورای پنجم علیرغم اینکه برنامههای بسیار راهبردی و خوبی در راستای توسعه پایدار شهر داشت و به عنوان شورای یک دست اعتقاد داشت که با همکاری شهردار بتواند اقدامات را به سرانجام برساند اما خارج از اختیار و اراده شورا اتفاقاتی در تغییر شهردار منتخب (نجفی و افشانی) اتفاق افتاد که میتوان گفت از تلخترین اتفاقهای جدی در شورای پنجم طی سال ۹۷ بود. این تغییرات به ثبات مدیریتی در شهرداری تهران لطمه زد و به تبع آن هم در سایر سطوح مدیریتی اعم از معاونتها، مناطق و سازمانها و شرکتهای تابعه تغییراتی ایجاد شد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: درست است که شورای پنجم مثل شوراهای گذشته در نظر افکار عمومی پروژههای مشخصی همچون بزرگراهها، پلها و پروژههای بزرگ مقیاس را عملیاتی نکرد اما در تغییر رویهها و اصلاح ساختارها، تصمیمگیری و مبارزه با فساد و رانت گامهای بسیار بلندی برداشته است که در آینده تاریخ در این زمینه قضاوت خواهد کرد.
او اضافه کرد: من در شورای چهارم هم حضور داشتم اما اقداماتی که اکنون انجام شده بسیار اساسی بوده است و همین که قراردادهای چند برابری و چند ده برابری که نیاز شهر تهران نبوده است، انعقاد نشده است، پروژههایی که بعضاً بهینه نبودند و پیوست مطالعاتی نداشتند اما این روندها اکنون تا حد زیادی متوقف شده است و هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. باید اذعان کرد که اتفاقات خوبی در مبارزه با فساد و رانت و شفافسازی در این دوره صورت گرفته است و قابل قیاس با دورههای گذشته مدیریت شهری نیست.
این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: همچنین یکی از اقدامات خوبی که در حوزه شهرسازی و معماری در سال ۹۷ اتفاق افتاد، لغو مصوبه برج باغها بود که علیرغم مشکلات جدی شهرداری در حوزه منابع درآمدی یکی از تصمیمات استراتژیک شورای پنجم بود و مهمتر از آن طرح جایگزین تحت عنوان طرح خانه باغ به منظور صیانت و حفاظت از باغهای تهران تصویب شد.
سالاری گفت: در حوزه بافت فرسوده نیز پروژههای محرک توسعه ایجاد شده است که اتفاقهای خوبی افتاده است که در سال ۹۸ هم بروز و ظهور و گستردهتری را شاهد خواهیم بود. لایحه مربوط به نمای شهر تهران نیز اعم از طراحی و هدایت اجرا و نظارت نیز اتفاق خوبی بود که برای اولین بار به قانون شهر تبدیل شد و تصویب برنامه پنج ساله سوم نیز از اقدامات بسیار مهمی بود که در کمیسیونهای تخصصی به آن پرداخته شده است.
حسن خلیلآبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران تغییرات هم پی در پی شهرداران تهران را به عنوان اتفاق تلخ مدیریت شهری در سال ۹۷ عنوان کرد گفت: تغییرات پی در پی شهرداران تهران از شورا وقت و انرژی زیادی را گرفت.
وی خاطرنشان کرد: از اتفاقات خوبی که طی سال ۹۷ رخ داد، تدوین برنامه سوم شهرداری تهران و بودجه سال ۹۸ بود و در این راستا توانستیم فاصله مدیریتها را بدون آسیب سپری کنیم.
سید محمود میرلوحی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز درباره اتفاقهای تلخ و شیرین مدیریت شهری در سال ۹۷ گفت: مدیریت اجرای پروژههای مهم شهرداری از جمله پیشبرد مترو اقدامی است که در سال ۹۷ و با توجه به مشکلات اقتصادی در حوزه مدیریت شهری به بهترین شکل انجام شد.
وی گفت: رویکردهای شورا در حوزه منابع پایدار و اقتصاد شهری تغییر کرده و امروز احساس میکنیم توسعه شهر تهران میسر است و میتوان به گونهای عمل کرد که آثار و پیامدهای مثبتی داشته باشد و آثار منفی را کاهش داد و این یک موفقیت برای شورای پنجم است که با محدودیتهای ناشی از تلاطم ارزی و تورم بتوانیم پرژوههای مهمی همچون مترو را ساماندهی کنیم و خدمات را یک قدم جلوتر ببریم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به تلخیهای مدیریت شهری در سال ۹۷ گفت: در سال گذشته سه شهردار انتخاب کردیم که میتوانستیم از این فرصت بهتر استفاده کنیم و قولی که به مردم دادیم و انتظاراتی را که مردم از ما دارند، عملیاتی کنیم اما این موضوع انرژی زیادی از شورا گرفت.
نظر شما