علی اکبر عباسی راد در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به آبگیری بندهای سنگ و ملات و خاکی دامغان در پی بارشهای چند روز اخیر، ابراز داشت: آبگیری این بندها بدون هیچگونه خسارتی انجامشده است.
وی اضافه کرد: در پی بارش و سیلابهای چند روز اخیر دامغان از هفتبند خاکی بازدید به عمل آمد که ۲۰۰ هزار متر مکعب آب در آنها ذخیره شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی دامغان بابیان اینکه یکی از اقدامات مهم این اداره احداث بند خاکی منطقه مهماندوست است، ابراز داشت: این طرح بااعتبار ۲۲۱ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی در دست اجرا است.
عباسی راد با بیان اینکه بندهای خاکی با مشارکت بخش خصوصی و باهدف استفاده آب ذخیره شده در بخش کشاورزی و باغداری احداث میشوند، تصریح کرد: این بندها علاوه بر استحصال آب باعث ازدیاد پوشش گیاهی و تولید علوفه و همچنین جلوگیری از فرسایش خاک، تغذیه سفرههای آبهای زیرزمینی و افزایش آب چشمهها میشوند که این امر در نهایت تولید و اشتغال بیشتر را به همراه دارد.
وی ضمن بیان اینکه با توجه به بارش و سیلاب، اجرای طرحهای آبخیزداری بخش قابل توجهی از این سیلابها را کنترل کرده است، اضافه کرد: این بندها تأثیر به سزایی در تقویت سفرههای آب زیرزمینی، کاهش و کنترل رسوب و جلوگیری از فرسایش خاکدارند.
رئیس اداره منابع طبیعی دامغان افزود: طی سال گذشته ۱۵ بند سنگ و ملات در منطقه کلاته رودبار دامغان با حجم ذخیره ۲۱ هزار متر مکعب آب احداثشده است.
عباسی راد در ادامه تصریح کرد: در راستای رسیدن به اهداف حوزه آبخیزداری، عملیات احداث بند سنگ ملات کلاته رودبار در شمال دامغان با اعتبار ۷.۴ میلیارد ریال و از محل اعتبارات ملی و بندهای سنگ ملات در منطقه تویه رودبار، بق-طاق و بند خاکی نعیم آباد با اعتبار دو هزار و ۴۸۸ میلیون ریال و از محل اعتبارات استانی اجرا شده است.
وی اضافه کرد: دامغان بالغ بر یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۹۲ هکتار اراضی ملی دارد که از این میزان ۷۴۴ هزار و ۷۶۵ هکتار آن حوزههای آبخیز است و قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد.
نظر شما