به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه شورای اداری استان روز شنبه با موضوع تبیین شعار سال با حضور حجتالاسلام ابوترابی امام جمعه موقت تهران، آیت الله عابدینی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، شهرداران، فرمانداران، ائمه جمعه و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد.
قدرت اله مهدیخانی در این جلسه اظهار کرد: کشور ایران از ۴۴ حادثه طبیعی همواره در معرض ۳۳ نوع از بلایای طبیعی قرار دارد و با آموزش و فرهنگ سازی لازم است برای کاهش خسارات ناشی از بلایا آماده باشیم.
وی بیان کرد: قزوین در معرض تهدید چند بلای طبیعی از جمله سیل است و در این ایام ۷۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که در چند سال اخیر بی سابقه بود.
مهدیخانی تصریح کرد: پس از بارندگیها برای ادارات کل ماموریتهایی تعریف شد و برخی نهادها نیز برای کمک رسانی امکانات خود را گسیل داشتند و تجهیزات و نیروهای
بنیاد مسکن به نور آباد لرستان اعزام شدند و جمعیت هلال احمر و کمیته امداد هم کمکهای خود را به گلستان ارسال کرد و این کمکها همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: جمعآوری کمکهای مردمی برای سیل زدگان فقط از طریق جمعیت هلال احمر و کمیته امداد و سپاه انجام میشود تا توزیع عادلانه ای در این زمینه صورت گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین یادآور شد: قزوین از استانهای حادثه خیز است و حدود ۲۳ نوع بلای طبیعی از جمله سیل آن را تهدید میکند که در سال قبل ۱,۸۰۰ میلیارد تومان خسارت سیل داشتیم.
وی گفت: باید فرهنگ پیشگیری را جایگزین درمان کنیم و در این راستا آموزشهای مهارتی برای همه گروهها در دستور کار قرار گرفته و سال قبل بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر و ۲۸ هزار نفر ساعت آموزش داده شد.
مهدی خانی در ادامه بیان کرد: با صدور اطلاعیههای متعدد در رسانهها توانستیم مردم را در جریان حوادث قرار دهیم و با اقدامات پیشگیرانه و تدبیر به موقع از سیل جلوگیری شد.
وی اظهار داشت: ابتدا مسیرهای تهدید سیل در استان شناسایی شد و با تدبیر به موقع توانستیم سد نهب را قبل از افتتاح و تکمیل شدن آب گیری کنیم و تاکستان از خطر سیل گرفتگی نجات یافت.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اضافه کرد: در شهر آبیک پلها لایروبی نشده بود که به سرعت ۱۱ دهنه پل باز شد و در بالای شهر آبیک خاک ریزی صورت گرفت و با تشکیل جلسات شورای مدیریت بحران در شهرستانها روند کارها تسریع شد.
وی اضافه کرد: با لغو مرخصی مدیران دستگاههای اجرایی و امدادی و هدایت روان آبها به پشت سدها، تشکیل تیم فنی، تخلیه بند زیاران قبل از شروع بارشها و استقرار مدیران کل در محل مأموریت و بکارگیری تجهیزات برای مهار طغیان رودخانه والیان توانستیم سیل را مهار کنیم.
مهدی خانی بیان کرد: بیمارستانها در آماده باش کامل بودند و ۵۰ دستگاه ماشین آلات به کار گرفته شد و در شرایطی که همه رودخانههای استان طغیان کردند هدایت آب به حوضچههای ذخیره آب انجام شد و با استفاده از ظرفیت بندهای خاکی استان و اجرای پروژههای آبخیزداری و استقرار خبرگزاریها در ساختمان مدیریت بحران نسبت به اطلاع رسانی به موقع نیز اقدام شد.
وی گفت: در حوادث سیل و رانش زمین در استان سه نفر کشته شدند و ۱۴۵۶ واحد تولیدی و ۱۷۳۴ واحد دامی آسیب دید و در شرایطی که ۲۰۳ روستا و ۱۲ شهر در معرض سیل بودند توانستیم بحران را مدیریت کنیم.
مهدی خانی اظهار داشت: میانگین بارشها در استان ۵۵ میلیمتر بود که بیشترین بارندگی در آوج ۷۲ میلیمتر به ثبت رسید.
نظر شما