به گزارش خبرنگار مهر، سید زینالعابدین موسوی صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران که در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری آبادان برگزار شد، با قدردانی از دبیر استاندار خوزستان که مانع شکستن سد منیخ به بهمنشیر شد، افزود: به منظور اطلاع و آگاهی دقیق از وجود شکستگیهای احتمالی، عملیات عکسبرداری و فیلم «هلیشات» بر فراز بهمنشیر از سد منیخ تا دهانه خلیجفارس توسط سپاه آبادان انجام شد.
وی با تاکید بر اینکه خود سخنگوی شورای مدیریت بحران آبادان است، اظهار کرد: به منظور پرهیز از ایجاد نگرانی برای مردم به هیچوجه کسی خودسرانه درباره سیل اخیر و اعلام وضعیتها، مصاحبه نکند.
موسوی با بیان اینکه آمار دبی سیل لحظه به لحظه توسط مراجع رسمی رصد میشود، تصریح کرد: مردم به ما اعتماد داشته باشند.
فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه اقدامات خارج از تصمیم شورا توسط هر دستگاهی مبنی بر عملیات سیل بند کار ستاد مدیریت بحران را مختل میکند، یادآور شد: مکانهایی که نیاز به سیل بند دارند، استعلام شوند ضمن اینکه تمامی دستگاهها تابع نظر شورای هماهنگی مدیریت بحران باشند.
موسوی ادامه داد: از آنجایی که حاشیه شمالی جاده حد فاصل میدان ثامن به قفاص تهدیدی برای نفوذ آب از بدنه شمالی بهمنشیر است نباید بگذاریم که با نفوذ آب از بدنه شمالی بهمن شیر، رودخانه از سیستم کنترلی فعلی خارج شود، به طور حتم برای جلوگیری از بروز مشکل در این قسمت برنامه داریم.
وی گفت: از امروز عملیات اجرایی ایجاد ١٢کیلومتر سیل بند در مدت سه روز در حاشیه شمالی جاده میدان ثامن به قفاص در مسیر تنگه ١ و ٢ و ٣ عملیاتی میشود که در این عملیات ١٠٠ کمپرسی، ٢٠ لودر و ١٥ بیل مکانیکی با ٢٠٠ عامل اجرایی مشارکت دارند.
موسوی با اشاره به اینکه اکثر دستگاههای اجرایی دولتی در ساخت این سیل بند ١٢ کیلومتری مشارکت دارند، افزود: چهار کارشناس مهندسی عمران بر پروژه نظارت فنی دارند و قرارگاه مشترک فرمانداری و سپاه آبادان فرماندهی این عملیات را بر عهدهدارند.
وی اظهار کرد: چهار پل نهر ابتر، حاج محمد، عوفی و ناهی با هسته لولههای فلزی ١٢ متری یادگار پل بعثت و سازه خاکی و شمع کوبی لولههای فلزی در دو طرف برای استحکام و بدنه قطعات پیشساخته بتنی پس از ٢٦٥ ساعت تلاش شبانهروزی و مستمر قرارگاه مشترک دولت و سپاه تکمیل و آماده بهرهبرداری شد.
وی تصریح کرد: مردم نوآباد برای نوسازی و بهسازی این پلها ٣٠ سال صبر و استقامت کردند.
فرماندار آبادان یادآور شد: ارتباط مواصلاتی و خاکریزی اطراف تعداد زیادی از منازل حاشیه انهار نوآباد توسط قرارگاه دولت و سپاه انجام شد.
موسوی با قدردانی از تعدادی از دستگاههای اجرایی که در رفع مشکلات ناشی از مد اکبر در اروندکنار مشارکت داشتند، ادامه داد: برای مقابله با یک تا صد درصد تهدیدات احتمالی آمادهایم، دهها کیلومتر سد خاکی اخیراً اطراف آبادان ایجاد شده ضمن آنکه دهانه برخی از انهار به طور کامل مسدود و انهار مستعد بحران شناسایی و در دو طرف آنها سیل بند احداث شده است.
فرماندار آبادان گفت: برای مقابله با مدهای پیشینه احتمالی برنامه کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت داریم.
موسوی افزود: دستگاههای سنگین تا رفع آثار سیل از آبادان خارج نخواهند شد و نیروی انتظامی مأمور ممانعت از خروج ماشینآلات سنگین از شهر است.
وی اظهار کرد: آبادان میزبان سیلابهای در راه مانده و بارانهای بالادست و آبهای منتظر خروج از دریچههای سدها است و تمامی سیلابهای بالادست از مسیر اروندرود و بهمنشیر به خلیجفارس میریزند.
موسوی تصریح کرد: همشهریان و روستاییان بدانند حاشیه و بستر رودخانهها تا پایان سیلابها محل تهدید است.
وی از مردم آبادان خواست تا در این مدت تنها از آب معدنی و آب تصفیه کامل استفاده کنند.
فرماندار آبادان ضمن اشاره به اینکه مهمترین انتظار برای کمک به همشهریان و روستانشینان ما، تأمین آب سالم و آب معدنی است از دانشگاه علوم پزشکی آبادان خواست تا بر این مسئله نظارت و کنترل داشته باشد.
موسوی با اشاره به اینکه استان ما با سیل دست و پنجه نرم میکند و هم استانیهای ما خود مشکلات بیشتری دارند، یادآور شد: خیران و دستگاههای امدادگر شهر آب سالم را تأمین کنند و منتظر اقدامات خارج از شهر به دلیل گرفتاری هم استانها نباشیم.
نظر شما