به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز نشست خبری ششمین دوره مسابقات قرآن کریم دانش آموزان جهان با حضور علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و محمدرضا مسیب زاده مدیر کل قرآن، عترت و نماز در حالی برگزار شد که روز گذشته نشست خبری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با حضور سید مصطفی حسینی، رئیس ستاد عالی مسابقات کشور برگزار شده بود.
امسال مسابقات بین المللی قرآن کریم به ایستگاه سی و ششم رسید و در سطح دانش آموزان جهان اسلام به ششمین دوره خود رسیده است. به گفته مسیب زاده بر اساس مصوبه ستاد عالی مسابقات آموزش و پرورش و دبیرخانه مسابقات دائمی دانش آموزان هر دو سال یکبار برگزار میشود. در مرحله مقدماتی داوران مشترک بودند.
امیرحسین رحمتی در بخش قرائت پسران، علی فیضی حافظ کل قرآن در بخش حفظ و زینب امین پور از نمایندگان حفظ دانش آموزان دختر این دوره از مسابقات بین المللی قرآن هستند.
مسیبزاده در نشست صبح امروز نیز اظهار کرد: بزرگترین المپیاد قرآنی از امروز رسماً با مراسم مقدماتی دانش آموزان شرکت کننده برگزار میشود و برگزاری مسابقات در مصلای امام خمینی (ره) خواهد بود. بیش از ۱۰ هزار نفر از دانش آموزان از این مسابقات دیدن میکنند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش مسابقات را هدف نمیبیند و غرض ایجاد روحیه رفاقت و برابری است، از ۱۹ تا ۲۱ فروردین مسابقات در ۲ نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.
اما در نشست صبح امروز علیرضا کاظمی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن کریم دانش آموزان جهان اسلام دارای ابعاد متنوعی است، گفت: در این مسابقات دانش آموزان با چهرههای مختلف قرآنی آشنا میشود و الگوهای متفاوتی را در خلال مسابقات مشاهده خواهند کرد. شعار این دوره مسابقات نیز «یک کتاب، یک امت» است. این شعاری حدت بخش است و هدفش پرهیز از خشونت در سطح جامعه اسلامی است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: ۱۰۵ نفر از ۳۱ کشور جهان در این مسابقات و در مرحله مقدماتی که به طور مجازی بود، شرکت کردند و در مرحله نیمه نهایی ۲۱ کشور و ۳۱ دانش آموز در مسابقات قرائت و حفظ شرکت کردند. در بخش نیمه نهایی این مسابقات ۱۱ دختر و ۱۱ پسر در بخش حفظ و ۹ دختر در بخش قرائت رقابت میکنند اما در رشته قرائت تعداد دختران به حدنصاب نرسید.
کاظمی همچنین بیان کرد: انقلاب ما انقلاب قرآنی بود و قرآن به عنوان کتاب انسانساز در تشکیل حکومت ما نقش تأثیرگذاری داشته است بنابراین وظیفه ماست که قرآن، عترت و نماز را به عنوان یکی از بهترین فعالیتها دنبال کنیم. این مسابقات پشتوانه چند میلیونی دارد به طور مثال در کشور ما حدود ۷ میلیون نفر در این مسابقات شرکت کردند. در این مسابقات از هر مدرسه در کشور یک نفر به منطقه و از هر منطقه یک نفر برای مسابقات انتخاب شد که درنهایت به مسابقات بینالمللی راه یافتند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در زمینه آمادهسازی مسابقات گفت: ما از تمام کمکهای شورای عالی قرآن بهره گرفتهایم و امیدواریم دانشآموزان کشور ما همچون موفقیت خود در سایر رشتهها به رتبههای عالی برسند. ما از شهریور ۱۰ کمیته تشکیل دادهایم که کمیته اطلاعرسانی، حراست، فوق برنامه، تشریفات و … در آن زحمات بسیاری کشیدهاند.
کاظمی بیان کرد: از امروز میهمانان در حال ورود به کشور هستند و از امشب قرعهکشیها انجام خواهد شد؛ روز چهارشنبه ۲۱ فروردین افتتاحیه مراسم و اختتامیه آن در ۲۵ فروردین برگزار خواهد شد. دوشنبه قرار است دیدار مقام معظم رهبری نصیب شرکتکنندگان شود و این فرصت ارزشمند تربیتی است که امیدواریم زمینه حضور دیگر دانشآموزان در این مسابقات فراهم شود.
پویش سیل مهربانی همکلاسی ها راه اندازی می شود
کاظمی همچنین در حاشیه این نشست خبری ضمن همدردی با سیلزدگان گفت: آموزش و پرورش به دلیل مسئولیت فرهنگی که بر عهده دارد، «سیل مهربانی همکلاسیها» را تشکیل داد تا پویش عمومی ۱۴ میلیونی دانش آموزان و فرهنگیان را برای همدردی رقم بخورد و روز جوان را برای ورود به این عرصه انتخاب کردیم.
وی ادامه داد: در روز جوان با شعار هر مدرسه یک پایگاه در فضای مجازی با همکاری تشکلهای دانش آموزی و دیگر دستگاهها تشکیل میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این کار اقدامی فرهنگی است، گفت: با توجه به اینکه ستادهای اسکان مانع از بازگشایی مدارس مناطق سیل زده شده است، کمک به این مناطق ضرورت دارد و بر این اساس ستادی در اداره کل فرهنگی هنری برای ساماندهی این مناطق تشکیل دادیم.
وی با اشاره به تشکیل ستادی در آموزش و پرورش با هدف برای ساماندهی شرایط فرهنگیان خسارت دیده در جریان سیل گفت: تمام بخشهای آموزشوپرورش برای رسیدگی به وضعیت دانش آموزان و فرهنگیان پیشرفت سیل زده بسیج شدهاند و در این مسیر از همکاری دیگر نهادها بهره میگیرد.
نظر شما