به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد فدایی عصر دوشنبه در شورای اقتصاد مقاومتی استان کرمان با حضور معاون علمی فناوری رئیس جمهور بیان داشت: استان کرمان به لحاظ امکانات و منابع بالقوه بسیار غنی است و از نظر معدنی به بهشت معادن ایران معروف است.
وی افزود: سالانه ۶۳ میلیون تن میزان استخراج معدنی استان کرمان است و حدود ۴۰ درصد ارزش افزوده کشور مربوط به معادن استان کرمان است؛ کرمان به لحاظ شاغلان و ارزش تولیدات معدنی، میزان استخراج، کاتد مس، گندله و … رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
استاندار کرمان افزود: در کرمان با توجه به اقلیم استان ۱۳۸ نوع محصول کشاورزی تولید میشود ولی علیرغم همه کم آبیها استان کرمان به لحاظ تولید پسته، خرما، محصولات جالیزی و گلخانهای رتبه اول و در تولید گردو و گل محمدی رتبه دوم و در تولید مرکبات رتبه سوم کشور را داراست.
وی ادامه داد: در بخش صنعت علیرغم آنکه استان صنعتی نیستیم اما پنج کارخانه خودروسازی داریم که در سال گذشته ۷ درصد تولیدات خودرو کشور را تولید کرد.
فدایی گفت: استان کرمان قطب فولاد کشور محسوب میشود در بخش فرهنگی و تاریخی استان کرمان جایگاه خوبی دارد، بهطوریکه از ۲۲ اثر ثبت جهانی کشور هفت اثر آن در این استان هستند.
استاندار کرمان ضمن تشریح ظرفیتهای اقتصادی استان کرمان بیان کرد: علیرغم همه شرایط که عنوان شد، استان کرمان به لحاظ اقتصادی از متوسط کشور پایینتر است؛ بهگونهای که درآمد سرانه استان در سال ۱۵.۴ میلیون تومان است این درحالی است که متوسط درآمد سرانه کشور ۱۶.۳ مییلون تومان است.
وی با بیان این مطلب که سرانه بیکاری استان حدود ۱۱.۵ درصد است، افزود: متأسفانه درآمد سرانه استان کرمان زیر متوسط کشوری است و درآمد سرانه شهری استان کرمان ۲۵ میلیون تومان است این در حالی است که متوسط درآمد سرانه شهری کشور ۳۶ میلیون تومان است و شاهد یک اختلاف فاحش در این زمینه با متوسط کشوری هستیم.
فدایی تصریح کرد: استان کرمان در ۲۵ شاخص زیر متوسط کشور است و این منابع و امکانات نتوانسته نقش مؤثری در اقتصاد و درآمد استان داشته باشد، لذا نیاز به جهش داریم که این جهش میتوانیم از طریق شرکتهای دانش بنیان داشته باشیم که برای تحقق این مهم نیاز به برنامهریزی داریم.
نظر شما