به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید مهدی میرباقری شاهرودی بعدازظهر جمعه در جمع مردم شاهرود به میزبانی مسجد ابوالفضل (ع) بین النهرین این شهر ضمن بیان اینکه همراهی با رسول خدا راه سعادت است چرا که بیعت با پیامبر (ص) بیعت با خداوند متعال محسوب میشود، ابراز کرد: خداوند در سوره برائت میفرمایند ای کسانی که ایمان آوردهاید تقوای الهی پیشه کنید تا از صادقین باشید که این صادقین به اهل بیت پیامبر اکرم (ص) تعبیر شده است.
وی با بیان اینکه انسان اگر میخواهد سعادتمند شود باید با پیامبر (ص) بوده و از ایشان جدا نشود، افزود: در سوره برائت خداوند تاکید دارند که باید صفمان از صف کفار و مشرکان و همچنین منافقان جدا شود، خدای متعال میفرمایند باید صف خودمان را از مشرکان و منافقان علنی کنیم.
علنی کردن صف بین مؤمنان و کفار
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه پیامبر (ص) صف خودشان را از مشرکان و منافقان علنی میکنند، ابراز کرد: در این هنگام است که صف بندی عظیمی در تاریخ اسلام شکل میگیرد چرا که وجود نازنین پیامبر (ص) آنقدر دارای عظمت است که وقتی ایشان پس از نزول سوره برائت صف کشی خود را از مشرکان و منافقان جدا میکنند، غوغایی در اسلام به پا میشود، خدای متعال در این سوره سه صف را معرفی میکنند نخست کفار که از ابتدا راهشان مشخص است دوم منافقان که چون بادی وزان هر لحظه در یک جبهه هستند و سوم مؤمنان که دستشان را در دست پیامبر (ص) قرار داده و بیرون نمیآورند.
میرباقری شاهرودی بیان کرد: خدای متعال همچنین در این سوره مبارکه به تشریح خصوصیات سه گروه فوق الذکر میپردازند و در ادامه موانع همراهی رسول الله (ص) را بر میشمارند برای مثال در بخشی از این سوره میفرمایند اگر پدرانتان، پسرانتان، برادرانتان، همسرانتان، فامیل و عشیرهتان، اموال و امکاناتتان، تجارتی که از ضرر آن میترسید در دلهایتان از رسول خدا (ص) عزیزتر شد و از جهاد در راه خدا و رسول او میهراسید شما نمیتوانید همراه شوید و منتظر بمانید تا خدا فرمانش را علیه شما اعلام دارد.
وی ادامه میدهد: یک تعبیر در این عبارت شگرفت وجود دارد و آن اینکه خدای متعال به کسانی که نمیتوانند پیامبر (ص) را همراهی کنند نمیفرمایند که چه مجازاتی منتظرشان است و تنها به بیان اینکه صبر کنید تا دستور خدا برایتان اعلام شود بسنده میکند لیکن این تهدیدی بزرگ است که مرحوم فیض از بزرگترین مفسران علوم دینی شیعی، درباره آن میگوید خداوند در این بیان کار را بر جدا افتادگان، بسیار سخت گرفته است.
ضرورت تقوای الهی
مدرس درس خارج فقه حوزه علمیه قم در ادامه میگوید: اگر انسان تعلقاتش را بیشتر از رسول الله (ص) و همراهی ایشان و جهاد در راه خدا دوست داشت، نمیتواند همراه شود. از جمله آیاتی که خداوند درباره همراهی رسول الله (ص) موضوعاتی را بیان میکند، فراوان هستند که البته وجه مشترکشان این است که اگر انسان به تعلقات دل بست از راه رسول الله (ص) دور میشود لذا درباره این امر باید گفت یکی از راههای حفاظت از توسل به پیامبر (ص) تقوای الهی است تقوایی که انسان باید آن را همیشه مد نظر خود قرار دهد چرا که تقوای الهی نشانه ایمان است.
میرباقری شاهرودی با بیان اینکه در سوره مبارکه فتح خداوند به پیامبر (ص) میفرمایند که ای رسول ما کار را برائت تمام کردیم و برای تو گشایشی را صورت دادیم و این خدا، خدایی است که تمام لشگرهای زمین و آسمان از آن اوست و این فتح تا قیامت ادامه دارد، ابراز کرد: خداوند در همین سوره میفرمایند تو رسول ما هستی که این امر مورد شرک کفار قرار میگرفت که معتقد بودند پیامبر (ص) رسالتی زمینی در راه اصلاح جامعه دارد و منکر ارتباط الهی میشدند حال آنکه خداوند مستقیماً میفرمایند که پیامبر (ص) رسول و فرستاده ما است تا مردم بدانند که این رسالت از عالم بالا آمده و زمینی نیست.
وی افزود: همه چیز در رسالت پیامبر (ص) نهفته است چرا که از عالم بالا میآید علی (ع) در یکی از خطبههای خود وقتی شرایط اعراب در پیش از اسلام و بعثت را توضیح میدهد انسان متوجه میشود که پیش از ظهور اسلام فرمان روایان ایران و روم چه بر سر اعراب آوردند و با جنگ و درگیری آنها را از بین النهرین و عراق به عربستان خشک و بی آب و علف کوچاندند اما پس از ظهور پیامبر (ص) در مدینه العرب چه اتفاقی رخ داد؟ آیا امکانات اعراب عوض شد؟ خیر؛ اعراب همان اعراب بودند فقط پیامبر (ص) آمدند تا یکباره همه چیز عوض شود.
وجود پیامبر (ص) دست انسان را با خدا پیوند میزند
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه با آمدن پیامبر (ص) خدا در دلهای مردم عظمت پیدا کرد و با مبعث رسول الله (ص) خدا تسبیح شد، گفت: رسول الله (ص) فرستاده شدند تا تمام استعدادهای موجود در دل و جان و روح انسان به سمت خدا سوق پیدا کند، خدای متعال میفرمایند اگر انسانها با پیامبر (ص) بیعت کردند و از او جدا نشدند حتی در سختیها و گرفتاریها و در روزگار خوشی نیز کنار ایشان بودند گویی با من بیعت کردهاند و برایشان اجری عظیم است.
میرباقری شاهرودی بیان کرد: وجود نازنین پیامبر (ص) است که دست انسان را به دست خدای متعال پیوند میدهد پس اگر کسی دستش از دست رسول خدا رها شد در واقع دستش از دست خدا رها شده است.
وی با طرح این پرسش که اگر انسان دست خود را از دست خدا رها کند آیا خداوند متضرر میشود یا انسان؟ ادامه داد: اگر بیعت انسان با خدا شکسته نشود قطعاً برای انسان اجری عظیم قرار خواهد داشت اما عدهای متأسفانه خودشان را کنار می کشند و اینها به تعبیر قرآن کریم در زمره جاماندگان یا مخلفان قرار میگیرند یعنی کسانی که سرگرم امور دنیایی و تجارت و خانواده و … بودند و در آن زمان که باید، حضور نداشتند برای مثال وقتی به میدان آمدند که دیگر عاشورا تمام شده بود لذا باید گفت امام منتظر من و شما نمیماند این ما هستیم که باید خودمان را برسانیم و از ایشان جدا نشویم.
نظر شما