خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل – محمد فاطمی زاده: کابینه جدید تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست «محمد اشتیه» به تازگی در برابر «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان سوگند یاد کرد.
این کابینه به دور از اجماع ملی فلسطینیان و به دستور محمود عباس تشکیل شده که این مسئله با مخالفت اکثریت گروههای فلسطینی همراه بوده است. در دولت جدید تشکیلات خودگردان فلسطین ۱۶ وزیر جدید روی کار آمدند و پنج وزیر از دولت سابق به نخست وزیری «رامی الحمدالله» در سمت خود ابقاء شدهاند.
از سوی دیگر شاهد برگزاری انتخابات کنست (پارلمان) در رژیم صهیونیستی و پیروزی شکننده حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو بودیم که موظف به تشکیل دولت جدید این رژیم نیز شد.
بر همین اساس خبرنگار مهر با دکتر «محمود الزهار» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین گفتگو کرده است که شرح آن از نظر میگذرد.
*تأثیر تشکیل دولت جدید در کرانه باختری بر اختلافات داخلی فلسطین چیست؟
طبیعتاً تشکیلات خودگردان فلسطین متعلق به مردم فلسطین و نماینده آنها نیست. این تشکیلات، غزه را از کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی را از مسأله فلسطین جدا کرد. در واقع این پروژهای بزرگ برای خیانت به فلسطین است که از توافق اسلو آغاز و به تشکیل این دولت در کرانه باختری منتهی شد.
این دولت حتی بر تمام کرانه باختری نیز مسلط نیست و مناطق در حال تبدیل به شهرک نشین های صهیونیست را نیز اداره نمیکند.
*تحلیل شما از نتیجه انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی و تأثیر آن بر تحولات غزه چیست؟
اولاً باید بگویم که طبیعت دشمن، تجاوزگری است و مصداق آن نیز حملات جنایتکارانه این رژیم طی ده سال اخیر یعنی ۴ جنگ متوالی علیه غزه است. بر همین اساس نیز وقوع درگیری و جنگ میان ما با این رژیم در آینده بعید نیست؛ به ویژه اینکه این طیف از صهیونیستها طی ۴ سال اخیر در میان شهروندان اسرائیلی جاافتاده اند و نگران شکست جزئی یا کلی خود در انتخابات نیستند. البته در برهه آتی مرحله ائتلاف سازی آنهاست که به نظرم تجاوز در آن راه ندارد.
*نظر شما در خصوص پیروزی اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر چیست؟
طبیعتاً این پیروزی دستاوردی مهم است و مربوط به زندگی روزمره آنها و ارتباط و تماس گرفتن شان با خانواده این اسرا است. ما نیز در مجلس نمایندگان از پیروزی خوشحال و آن را تبریک گفتیم. ما با آنها به هر وسیلهای همراهی و همبستگی میکنیم تا به زندگی طبیعی خود بازگردند و مانند گذشته بدون ارتباط با خانواده و عزلت نشین نباشند.
*روند اجرای پروژه موسوم به معامله قرن و نحوه مقابله با آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
وقتی که ما این پروژه را رد کردیم، در واقع این پروژه ساقط خواهد شد. آنها میخواهند مشکل غزه را بدین صورت حل کنند و این بدین معناست که کرانه باختری مشکلی ندارد؟! یا اینکه اراضی اشغالی و اردوگاههای آوارگان فلسطینی در سوریه و لبنان برای آنها مشکلی ایجاد نمیکند؟ مشکل آنها غزه است و اگر غزه با آن مخالفت کند قطعاً اجرا نخواهد شد.
*موضع شما در قبال تروریستی نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط آمریکا چیست؟
کل اصطلاحات مربوط به نامیدن یک سازمان به عنوان سازمان تروریستی از نظر ما مردود است. یعنی لفظ تروریسم باطل است. اولاً سپاه پاسداران بخشی از حکومت ایران است. آیا حکومت ایران تروریستی است؟! اگر تروریست است چرا دولت قبلی تان (اوباما) با ایران در موضوع هستهای توافق کرد؟
بنابراین همه اینها دروغ و برای راضی نگه داشتن رژیم اسرائیل است و در عرصه میدانی تغییری ایجاد نمیکند؛ مردم و حتی بخشی از اروپاییها نیز با این اقدام مخالفند. سپاه پاسداران بخشی اصیل از حکومت ایران است و پروژه صهیونیستها در منطقه را به چالش کشانده است.
نظر شما