۲۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۴۳

مهمترین نکات در محصولات چاپی

مهمترین نکات در محصولات چاپی

تهران- روش چاپ بر روس سطح برجسته، چاپ گود یا فرورفته و روش چاپ بر روی سطح مسطح سه شیوه چاپ در چاپخانه است.

متنوع‌ترین چاپ در چاپخانه مدرن

در چاپخانه با سه شیوه چاپ انجام می‌شود؛ روش چاپ بر روس سطح برجسته، چاپ گود یا فرورفته و روش چاپ بر روی سطح مسطح؛ ولی مراحل قبل از چاپ برای همه نوع چاپ یکسان است؛ مرحله حروف چینی که قبلاً توسط حروف چین انجام می‌شد. مرحله ویراستاری که توسط شخصی بادانش فنی زبان برای ویرایش دستور زیانی و املایی انجام می‌شود و مرحله نشانه-گذاری که قبلاً دستی انجام می‌گرفت.

صنایع غذایی ازجمله صنایعی بود که صنعت چاپ توانست در آن دیده‌ها را با خود همراه کند و بعدازآن کم کم صنایع دیگر نیز به سمت استفاده از طرح و رنگ و بسته بندی شکیل تر رفت، این تنوع رنگ و طرح در صنایع مختلف شد مصداق همان ضرب‌المثل معروف آنچه دیده بیند دل بخواهد. وقتی صنعتگران و تاجران یاد گرفتند نام و آدرس خود را بر روی اوراق و بسته‌ها سفارش دهند در چاپخانه درج کنند، گویی همه‌چیز هویت پیدا کرد، همه‌چیز شناسنامه دار شد و این اعلام موجودی و هویت اعتبار اشخاص و محصولات را چند برابر کرد؛ بدین ترتیب صنعت تبلیغات خفته، بیدار شد و با چاپ و چاپخانه عجین شد.

بهترین چاپ در چاپخانه پیشرفته

چاپخانه امروزی مانند مطبخ‌های امروزی با دیروز و گذشته خود تفاوتی بسیار دارد. قبل از آنکه قدم بر چاپخانه پیشرفته و فوق‌العاده مجهز امروزی بگذاریم، خالی از لطف ندیدیم سوار بر ماشین زمان شویم و سری به چاپخانه قدیمی بزنیم و با شیوه‌های چاپ‌های قدیمی و اتفاقاتی که در طی زمان برای آن‌ها افتاده و ماجراهایی را که پشت سر گذرانده‌اند تا امروز شما با یک تلفن بتوانید بهترین محصولات چاپی را تحویل بگیرید، مروری بکنیم.

گوتنبرگ در سال ۱۴۵۲ دستگاه چاپ را اختراع کرد؛ او توانست با استفاده از تکنولوژی ساخت ورق، جوهر و پرس کتاب مقدس با ۴۲ سطر را برای اولین بار چاپ کند. او برای نخستین بار برای هر حرف قطعه فلزی ساخت و با ترکیب این قطعات حروف‌چینی را در چاپخانه خود انجام داد. حروف را به مرکب آغشته نموده، سپس بر روی کاغذ می‌فشرد. بدین ترتیب پایه چاپ امروزی گذاشته شد. در پایان قرن ۱۵، ۲۰۰ چاپخانه در اروپا به کار چاپ مشغول بودند که نتیجه آن اشتغال زایی برای صدها نفر بود. وقتی راهی گشوده می‌شود، هزاران در برای هزاران نفر گشوده می‌شود.

گوتنبرگ را واقعاً می‌توان پدر علم چاپ نوین نامید. او در طی عمر خود مبدع روش چاپ پیچشی بود که از روغن‌زیتون بهره می‌برد. گوتنبرگ روش چاپ بلوکی و روش ساخت کاغذ و مرکب و منگنه و قالب بندی کتاب را توسعه داد.

لازم است؛ قبل از توضیح انواع روش‌های چاپ با مراحل قبل از چاپ در چاپخانه آشنا شوید.

مرحله اولی که در چاپخانه انجام می‌گیرد؛ مرحله حروف چینی است که در قدیم توسط حروف‌چین یا مونتاژکار انجام می‌گرفت؛ اما امروزه توسط نرم افزار خاصی این کار در کامپیوتر به‌راحتی و با دقت انجام می‌گیرد. در حروف چینی متن‌هایی که قرار است چاپ شوند به‌صورت منظم، طبق استاندارد صفحه بندی و طراحی می‌شوند.

مرحله دوم مرحله ویراستاری است و ویراستاری به‌خصوص در کتاب و مجله باید بسیار موردتوجه قرار گیرد. در مرحله ویراستاری در چاپخانه، شخصی که دانش فنی زبان زیادی دارد و می‌تواند مشکلات دستور زبانی و املایی متون را رفع نماید، قبل از صفحه‌بندی، مطالب را ویرایش می‌کند. یکی از ویژگی‌های چاپخانه خوب ویراستاری قوی آن است که خیال نویسنده را راحت کند.

مرحله آخر مرحله‌ای است که به نشانه گذاری متون بازمی‌گردد که در رساندن مفاهیم مطالب به خواننده بسیار اهمیت دارد. این مرحله نیز امروزه توسط نرم‌افزارها انجام می‌گیرد.

بعد از طی این مراحل مطالب شما آماده چاپ می‌شوند و بسته به نوع چاپ انتخابی شما انجام می‌گیرد. چاپخانه خوب چاپخانه‌ای هست که بتواند بهترین خدمات را در همه زمینه‌ها به شما ارائه کند.

چاپ فوری در سریع‌ترین زمان

چاپ فوری کلمه ناآشنایی نیست. تاکنون لحظاتی را تجربه کرده‌اید که زمانی کم داشته باشید و باید در سریع-ترین زمان ممکن تعدادی برگه در تیراژ بالا چاپ کنید، دنبال چاپ فوری بگردید؟ یا یک روز مانده به حراجی محصولات شرکتتان تراکت کم بیاورید؟ از پوستر نمایشگاهتان راضی نباشید و در روز افتتاحیه بخواهید چند بروشور جدید فوری چاپ کنید؟ همه این موارد مثال‌های از زمانی است که شما احساس می‌کنید به چاپ فوری نیاز دارید. در صنعت چاپ، روش‌های متعددی وجود دارند که با کیفیت‌های متفاوت با سرعت‌های مختلف کار چاپ را انجام می‌دهند. اگر به لیست عناوین این چاپ‌ها نگاهی دقیق بیندازیم چشممان به نام دو مورد از انواع چاپ‌ها می‌افتد که به هر چاپخانه‌ای مراجعه کنید حداقل یک مورد از آنها در حال استفاده است، دو موردی که بسیار رواج دارند. چاپ‌های ابرقدرتی به نام چاپ دیجیتال و چاپ افست که توانسته‌اند چاپخانه‌ها را تحت سلطه خود درآورند و گزنه‌های اصلی مطرح‌شده برای چاپ انواع محصولات چاپی باشند.

مزایای چاپ فوری ارزان

چاپ فوری به نظر شما از دو نوع چاپی که در بالا نام‌برده شد با کدام‌یک هم خوانی دارد؟ برای پاسخ به این سوال لازم است درباره هر دو نوع چاپ و چاپ فوری اطلاعاتی را بررسی کنیم.

اولین شیوه چاپ موردبررسی، افست است. چاپ افست روش چاپ محبوب تیراژهای بالاست، تعداد تیراژی که از ۱۰۰۰ عدد به بالا را شامل می‌شود؛ بنابراین اگر قرار باشد چاپ فوری تعداد بالای چاپ را شامل شود در نگاه اول چاپ افست موردی است که می‌توانیم به آن به‌عنوان چاپ فوری نیم‌نگاهی بیندازیم؛ اما با یک مورد مزیت که نمی‌شود چنین لقبی به روشی بدهیم. مزیت دومی که درباره چاپ فوری دوست داریم بررسی کنیم؛ تنوع رنگ است. ما دوست داریم کارهای رنگارنگ و خوش رنگمان را سریع چاپ کنیم، دوست داریم کارمان بسیار جلوه داشته باشد، گاهی شمای هنرمند دوست دارید پوستری در شهر بچسبانید که چنان تصویر طبیعی جلوروی بیننده –گذارد؛ بیننده تصور کند آنچه می بیند زنده است و می‌تواند لمسش کند، گاهی کالای ما دارای تنوع رنگ است و این رنگ‌ها آن قدر زیبا هستند که دوست داریم در محصول چاپی ما حتماً این تنوع رنگ در معرض دید باشد، این لحظات است که واقعاً نیاز به چاپ خاصی دارید. چاپ افست به علت استفاده از سیستم رنگی Cyan, Magenta, Yellow,black موجب می‌شود که رنگ‌ها به‌صورت واقعی‌تر چاپ شوند و کیفیت بسیار مناسبی داشته باشند. در چاپ افست امکان چاپ رنگ‌های خاصی مانند طلایی و نقره‌ای و مسی و فسفری و… هم وجود دارد؛ بنابراین این ویژگی خاص این چاپ می‌تواند همان خصوصیت دیگر باشد که دوست داریم چاپ فوری آن را داشته باشد تا خواسته ما را پاسخگو باشد.

در گام بعدی هزینه و قیمت مطرح می‌شود؛ وقتی شما نیاز به ۵۰۰۰ تراکت و ۲۰۰۰ کارت ویزیت دارید، با این حجم کار قیمت محصولات بسیار مهم هست، مخصوصاً الآن زمانی نیست که با این افزایش قیمت کاغذ و مرکب و دستگاه‌های چاپ جدی نگیرید. چاپ افست همان‌طور که گفتیم در تیراژهای بالا بسیار مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

تا اینجای مطالب خصوصیات مثبت جذابی درباره چاپ افست برای شما تشریح کردیم، گروهی از خواننده‌ها که عجول هستند، شاید همین جا نتیجه گیری کنند و بگویند چاپ فوری باید همان چاپ افست باشد؛ اما اشتباه می‌کنید؛ برای نتیجه گیری زود است. آیا هیچ‌کدام از این ویژگی‌ها فوری بودن این چاپ را می‌رساند؟ پاسخ منفی است؛ زیرا چاپ افست با همه خوبی‌هایی که دارد، چاپ بسیار زمان‌بری است و نمی‌تواند به این دلیل فوری باشد و کار شمارا یک‌روزه راه بیندازد. دلیل این موضوع مربوط به ساخت زینک یا پلیت به‌عنوان واسط چاپ است، زینک صفحه‌ای از جنس آلومینیوم است که طرح‌های چاپ بر روی آن زده می‌شوند تا بر روی سطح منتقل کند؛ این مرحله ساخت زینک مرحله پیش از چاپ یا لیتوگرافی است. در این مرحله برای هر رنگ یک زینک ساخته می‌شود که ۵ تا ۱۵ روز بسته به سفارش زمان می‌برد. می‌بینید؛ زمان طولانی ساخت زینک نخواهد گذاشت چاپ شما فوری باشد. همین هزینه ساخت زینک نخواهد گذاشت شما برای تیراژ کمتر از ۱۰۰۰ عدد برای چاپ عمومی و برای تیراژ کمتر از ۱۰۰۰۰ عدد برای محصولاتی با چاپ اختصاصی بتوانید از این روش استفاده کنید و بازهم ساخت زینک نخواهد گذاشت شما در حین چاپ امکان ویرایش محصول چاپی را داشته باشید. در چاپ فوری شما عجله دارید، ممکن است اشتباهی در طرح کرده باشید و بازهم ساخت زینک نخواهد گذاشت شما سفارش خود را شخصی سازی کنید؛ بدین معنا که بتوانید مشتریان را طبقه‌بندی کنید یا اسامی مشتریان را بر روی آنها درج کنید. شاید شما مجبور شدید چند مشتری را که فراموش کرده بودید برای آن‌ها به‌طور ویژه کارت‌پستال چاپ کنید یا سفارش چندین بنر متفاوت بدهید، با چاپ افست نمی‌توانید. شما چاپ فوری نیاز دارید که در عین سرعت عمل بتواند اشتباهات و فراموش‌کاری شمارا بپوشاند.

نکته جالب‌توجه دیگری که باید گفت، این است؛ در چاپ افست تجربه و عملکرد نیروی کار بسیار حیاتی است و می‌تواند بر کیفیت کار و ترکیب و زیبایی رنگ‌ها تأثیر گذارد، همچنین خود دستگاه و تمیزی آن و میزان حرارت محیط و رطوبت کاغذ هم در آن مهم هستند. به نظر شما در چاپ فوری که مزیت اصلی آن سرعت زیاد است و باید در عین اینکه سریع عمل می‌کند، کیفیت بالایی هم داشته باشد، تأثیر چنین عواملی اختلالی در عملکرد مناسبش ایجاد نخواهد کرد؟ قطعاً پاسخ می‌دهید؛ اختلال ایجاد خواهند کرد.

با صحبت‌هایی که درباره چاپ افست و چاپ فوری انجام شد، ثابت گردید؛ چاپ افست نمی‌تواند همان چاپی باشد که برای چاپ فوری به آن متوسل می‌شوند؛ بنابراین تنها گزینه باقیمانده چاپ دیجیتال است که در ادامه خواهید فهمید بهترین گزینه برای چاپ فوری است.

نکات طلایی چاپ کاتالوگ

یکی از ابزارهای مهم در اطلاع رسانی و معرفی خدمات و کالا، چاپ کاتالوگ می‌باشد. چاپ کاتالوگ یکی از راهکارهای مفید و مناسب برای جذب مخاطب و مشتری به شمار می‌رود. کاتالوگ‌ها به طور معمول به صورت دفترچه‌ای به چاپ رسیده و به مشتریان ارائه می‌گردد.

چاپ کاتالوگ یکی از ابزارهای بازاریابی و تبلیغاتی تأثیر گذار است، که در حوزه کسب و کار به عنوان نوعی کتابچه راهنما یا ویترین فروشگاهی به شمار می‌رود. کاتالوگ علاوه بر برخورداری از تصاویر مفهومی، در بردارنده اطلاعات کامل و مناسبی از خدمات و محصولات می‌باشند. همچنین به عنوان ابزاری برای شکل گیری ارتباط میان مصرف کننده و تولید کننده می‌توان از کاتالوگ بهره برد. استفاده از خلاقیت و نوآوری در طراحی و چاپ کاتالوگ ضمن انتقال پیام‌های تبلیغاتی مورد نظر به مشتری، در ایجاد وفاداری در او نیز تأثیر بسزایی دارد. در دنیای مدرن امروزی و با توجه به تنوع گسترده خدمات و محصولات، اغلب مردم ترجیح می‌دهند قبل از اقدام به خرید، در مورد خدمات یا کالای مد نظر خود اطلاعات جامعی به دست آورند. در نتیجه طراحی کاتالوگ خوب می‌تواند در این زمینه بسیار راهگشا و مناسب باشد. برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ، بهره مندی از کاتالوگ می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های تبلیغاتی مؤثر و تأثیر گذار به حساب آید. با برخورداری از کاتالوگ در این زمینه، ضمن ارائه اطلاعات کاربردی مناسب به مشتری، می‌تواند باعث جلب توجه مستمر او به کالا و محصولات شود. مطالعه کاتالوگ علاوه بر انتقال پیام، قابلیت ایجاد تمایل به خرید و استفاده از کالا را در مشتری میسر می‌سازد. در نتیجه این امر مشتری متناسب با نوع نیاز خود، انتخاب مفید و مناسب را انجام می‌دهد. بهره مندی از کاتالوگ جذاب و حاوی اطلاعات مفید و سودمند، به عنوان شیوه‌ای به منظور افزایش فروش کالا و محصولات برای صاحبان کسب و کار می‌تواند در نظر گرفته شود. طراحی، یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین موارد چاپ کاتالوگ به شمار می‌رود. به عبارت دیگر، طراحی به عنوان زیر بنا و پایه اصلی در این زمینه محسوب می‌گردد.

نکات مهم و کاربردی در طراحی و چاپ کاتالوگ

اولین موضوعی که باید در طراحی و چاپ کاتالوگ مورد نظر قرار گیرد، هدف استفاده از کاتالوگ می‌باشد. در طراحی کاتالوگ می‌توان متناسب با نیازهای مشتری اقدام نمود. توجه به انتظارات مخاطب در سبک طراحی می‌تواند بازخوردهای مناسب و مفیدی را در جهت معرفی و ارائه محصول یا خدمات با خود به همراه داشته باشد. به کارگیری فونت‌های محدود و مناسب در این زمینه بسیار تأثیر گذار است. برای جذاب‌تر کردن کاتالوگ می‌توان از سه مدل فونت مختلف، اما متناسب با موضوع کاتالوگ استفاده کرد. می‌توان این فونت‌های مختلف را متناسب با عناوین اصلی، فرعی و نوشته‌های موجود در کاتالوگ مورد استفاده قرار داد. یکی از موضوعات اصلی که همواره باید در طراحی کاتالوگ مدنظر قرار داد، بهره گیری از کاغذ مناسب می‌باشد. انتخاب جنس و سایز کاغذ می‌تواند بنا بر سلیقه مشتری و متناسب با موضوع و کاربرد کاتالوگ انجام شود. کاغذ گلاسه ۱۳۵ تا ۱۵۰ گرم برای استفاده در صفحه‌های داخلی کاتالوگ مناسب می‌باشد. همچنین استفاده از کاغذ گلاسه ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم برای جلد آن می‌تواند به کار گرفته می‌شود. رعایت اصول نگارشی، یکی دیگر از موارد مهم در طراحی کاتالوگ محسوب می‌شود. متن‌های موجود در آن به منظور منتقل کردن مناسب اطلاعات به مخاطبان بسیار حائز اهمیت می‌باشد. از موارد تأثیرگذار دیگر در این زمینه متناسب بودن طراحی کاتالوگ با نوع فعالیت کاری است. بر همین اساس باید میان نوع فعالیت کاری، محصول معرفی شده، طرح و مخاطبان، تناسب کافی وجود داشته باشد. استفاده از تکنیک‌های بصری نیز در طراحی و چاپ کاتالوگ می‌تواند مفید و مؤثر باشد. هدف استفاده از این تکنیک‌ها، جلب نظر مشتری نسبت به کالای ارائه شده می‌باشد.

جنس و ضخامت کاغذ مناسب در چاپ کاتالوگ

در چاپ کاتالوگ، متناسب با نوع کاتالوگ جنس و ضخامت کاغذ نیز تفاوت دارد. در این زمینه هر چقدر کاغذ دارای تراکم بالاتر باشد، به همان میزان ضخامت آن نیز بیشتر می‌گردد. به طور معمول از کاغذ گلاسه به منظور چاپ کاتالوگ‌های رنگی بهره برده می‌شود. کاغذ گلاسه با گرماژ بالا برای چاپ رنگی دارای تنوع زیاد استفاده می‌گردد. گرماژ پایین کاغذ به همان نسبت قیمت کمتری را نیز با خود به دنبال دارد. کاغذ گلاسه در دو نوع مات و براق، دو رو و یک رو موجود می‌باشد. این کاغذ دارای سطحی هموار و صاف است که برای چاپ تصاویر مختلف و با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین برای جلوگیری از ترک خوردن، افزایش مقاومت و آسیب دیدن کاتالوگ از پوشش‌های از نوع سلفون استفاده می‌شود. سلفون‌ها در دو مدل مات و براق وجود دارد. پوشش یو وی نیز در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد که در دو مدل موضعی و برجسته موجود می‌باشد.

اهمیت و ضرورت چاپ کاتالوگ

امروزه اغلب مردم از طریق استفاده از فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اطلاعات متناسب با نیازهای خود را در کمترین زمان ممکن کسب می‌کنند. با این وجود استفاده از این ابزارهای دیجیتالی همیشه جوابگوی نیاز آنها نمی‌باشد، در نتیجه در این زمینه چاپ کاتالوگ کامل و مناسب، نیاز می‌شود. علاوه بر این کاتالوگ‌ها به عنوان ابزاری تبلیغاتی و بازاریابی کم هزینه به شمار می‌روند. این محصولات ضمن انتقال پیام تبلیغاتی، جلب نظر مشتری، قابلیت و قدرت افزایش فروش را دارا می‌باشند. این محصولات با مخاطبین مورد نظر خود به صورت مستقیم ارتباط ایجاد می‌کنند. از کاتالوگ به عنوان ابزاری برای تحت تأثیر قرار دادن مشتریان به وسیله کسب و کارهای متفاوت استفاده می‌شود. این ابزارها به عنوان یک دفترچه راهنما برای مشتری می‌باشد که خدمات و محصول مورد نظر را به او معرفی و ارائه می‌نماید. کاتالوگ برای معرفی بهتر محصول به مشتری، حاوی مطالبی منظم و سازماندهی شده برای توصیف تمام ویژگی‌های کالا است که اطلاعات دقیق و مفید را در بر دارد.

کد خبر 4593836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha