۲۰ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۳۵

وزیر امور اقتصادی و دارایی :

بدهی‌های بالفعل کشور 4 درصد دیگر کاهش یافت

بدهی‌های بالفعل کشور 4 درصد دیگر کاهش یافت

وزیر امور اقتصادی و دارایی از کاهش میزان بدهی‌های بالفعل کشور در سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان 4 درصد خبر داد و افزود: سال گذشته 27/24 میلیارد دلار بدهی خارجی بالفعل داشتیم که امسال به 3/23 میلیارد دلار کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه نشست مطبوعاتی با تاکید بر این که میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو بوده است، گفت: براساس قانون سرمایه گذاری خارجی منابع سرمایه گذاران خارجی مورد تضمین دولت ایران بوده و سود حاصل از آن و یا اصل منابع در صورت خواست سرمایه گذاران خارجی قابل انتقال به خارج خواهد بود.

داوود دانش جعفری نرخ بازده پول در ایران را بالاتر از نرخ بازده پول در کشوهای اطراف ایران دانست و تصریح کرد: ایران همواره با درخواست های زیادی برای سرمایه گذاری خارجی روبرو است و ایران از سال 76 تا سال گذشته حداکثر 30 میلیارد دلار از منابع خارجی استفاده کرده است.

وی در مورد یکسان سازی نرخ سود در بانک های دولتی و خصوصی اظهارداشت: هزینه تمام شده پول در بانک های دولتی و خصوصی با یکدیگر یکسان نیست و بانک های دولتی از منابع ارزان قیمت خارجی استفاده می کنند وتمام دستگاه های دولتی نیز موظف به سپرده گذاری در بانک های دولتی هستند که تمام این موارد هزینه تمام شده پول را در بانک های دولتی کاهش می دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: ترکیب منابع مالی در بانک های دولتی و خصوصی متفاوت است که شرایط تمام شده پول را در این بانک ها متفاوت می کند، بنابراین در هزینه مصارف نیز میان این بانک ها متفاوت خواهد بود.

وی با بیان این که طی سال های گذشته تفاوت 3 درصدی میان نرخ سود بانک های دولتی وخصوصی قائل شده ایم، اظهار امیدواری کرد با رقابتی شدن وضعیت بانک ها و یکسان شدن شرایط رقابت میان آنها، نرخ سود در یان بانک ها را به یکدیگر نزدیک تر کنیم و به علاوه خصوصی شدن 4 بانک دولتی باعث افزایش رقابت میان بانک ها خواهد شد.

دانش جعفری در خصوص عدم فروش سهام شرکت مپنا گفت: این اتفاق به معنای عدم استقبال از سهام این شرکت نبود و این در حالی است که عرضه سهام ها باید کاملا در شرایط رقابتی صورت  گیرد و در مورد سهام مپنا نیز این شائبه ایجاد شد که  هماهنگی بین قیمت های اولیه وجود نداشت و صاحب شرکت مپنا نیز حاضر به فروش سهام این شرکت به قیمت اعلام شده نشد.

وی با بیان این که راه حل هایی برای حل این مشکل برای آینده پیش بینی شده است ، به نحوی که عرضه سهام می تواند به صورت بلوکی و یا یک سهمی و یا به روش های مرسوم و متداول دنیا باشد و این درحالی است که زمانی که سهامی عرذضه می شود، این اطمینان وجود دارد که صد درصد سهام به فروش خواهد رفت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر میزان یازانه های مستقیم و غیر مستقیم دولت در سال 85 و برنامه های دولت در سال آینده برای هدفمند کردن یارانه ها گفت: در مورد کالاهایی همچون نان، تجهیزات کشاورزی و غیره که توسط دولت کنترل قیمت می شود، یارانه پرداختی دولت بیش از 5 هزار میلیارد تومان است و بخشی در قالب حامل های انرژی پرداخت می شود و در این ارتباط تلقی بین کارشناسان اقتصادی متفاوت است.

وی افزود: بر اساس عقیده برخی اقتصاد دانان هزینه تمام شده نفت در ایران به میزان قیمت جهانی نیست و بنابرای اصل تعریف یارانه زیر سوال می رود و این درحالی است که برخی اقتصاد دانان معتقدند آنچه برای کشور فرصت بوده و امکان صدور کالا فراهم است باید صادر کرد و مصرف نکرد و مابه التفاوت آن را حساب کرد.

دانش جعفری میزان یارانه های انرژی در کشور را بسیار بالا و در حد 35 تا 40 میلیارد دلار ذکر کرد و افزود: برای هدفمند کردن یارانه ها باید سیاست گذاری کرد و اقدام اساسی در یان زمینه آمادگی مردم برای مواجه با وضعیت جدید اقتصادی و طرح های میانه ای است تا با کاهش یا حذف یارانه های نفتی بتواند مابه التفاوت آن را به صورت نقدی در اختیار مصرف کننده قرار داد.

وی با بیان این که دهک های پایین جمعیتی سهمی از یارانه های انرژی ندارند، افزود: اگر قرار باشد یارانه به صورت نقدی پرداخت شود، اقشار ضعیف درآمدی از آن استفاده خواهند کرد.

وی با تاکید بر این مجلس امسال تصمیماتی در مورد یارانه های  و کاهش آن اخذ خواهد کرد، گفت: مقدمات اجرایی آن نیز در این زمینه توسط دولت فراهم خواهد شد و البته این هدفمند کردن به نحوی خواهد بود که اقشار فقیر و پایین جمعیتی قدرت خرید خود را حفظ کنند. 

وزیر امور اقتصادی و دارایی از تقدیم لایحه ای در ارتباط با خصوصی سازی توسط وزارت اقتصاد به دولت خبرداد و گفت: این لایحه در حال طی کردن مراحل نهایی است که با تصویب آن بخشی از تنگناهای قانونی مرتفع خواهد شدو جهت گیری ها در این زمینه در آینده پرشتاب تر می شود.

دانش جعفری در پاسخ به این سوال که قرعه کشی واعطای جوایز پایان سال بانک ها در راستای جمع آوری نقدینگی و یا جبران کمبود منابع مالی بانک ها است، گفت: هر دو این اهداف مد نظر است، به نحوی که زمانی که بانک ها نیاز به منابه جدید مالی داشته باشد، راه حل های تامین آن را نیز می یابند.

به گفته وی سرانه اسکناس در ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی در مورد آخرین وضعیت بانک پارسیان گفت: تصمیم گیری در مورد بانک پارسیان در مجمع سهامداران آن صورت می گیرد و این مجمع افرادی را برای سمت مدیرعامل به بانک مرکزی معرفی کرده اند.   

کد خبر 459628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha