به گزارش خبرنگار مهر، محمد رحمتی امروز در یک نشست مطبوعاتی در وزارت راه و ترابری به تشریح عملکرد بخش حمل و نقل کشور پرداخت و وضعیت این بخش را از نظر توسعه زیربناهای حمل و نقل و توسعه ناوگان در سالجاری بسیار خوب توصیف کرد و گفت: با توجه به سیاست تثبیت قیمتها که مورد تاکید دولت نهم است، وزارت راه و ترابری فعلا قصدی برای افزایش قیمتها در بخش حمل و نقل ندارد.
وزیر راه و ترابری تصریح کرد: رشد بخش حمل و نقل تقریبا سه برابر رشد اقتصادی کشور در سال جاری شده است.
وی از افزایش ظرفیت 15 درصدی ناوگان حمل و نقل هوایی کشور در سالجاری نسبت به سال 84 خبر داد و گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، در ایام نوروز سال 86 نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 20 دیگر به ظرفیت این ناوگان افزوده خواهد شد.
رحمتی تثبیت قیمت بلیت هواپیما را در بالا رفتن افزایش تقاضا برای استفاده از ناوگان حمل و نقل هوایی تاثیر گذار دانست و درباره مصوبه اخیر مجلس درباره حذف یارانه سوخت هواپیما توضیح داد: وزارت راه مطابق مصوبات و تصمیمات دولت و مجلس عمل خواهد کرد. در همین حال، باید منتظر ماند و دید که در قانون لایحه بودجه 86، آیا حذف یارانه سوخت هواپیما دیده خواهد شد یا خیر.
وی افزایش قیمت بلیت هواپیما را بستگی به تصمیمات ستاد کنترل بررسی قیمتها با محوریت سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دانست و افزایش ایمنی پروازها و ظرفیت ناوگان هوایی را دو اولویت وزارت راه و ترابری عنوان کرد که در حال پیگیری است.
وزیر راه و ترابری تامین نیاز مردم و کیفیت را به ترتیب دارای اولویت اول و دوم از نظر توجه در بخش هوایی مطرح و باردیگر بابت تاخیرات پروازی شرکتهای هواپیمایی از مردم عذرخواهی کرد و در ادامه از بحث قدیمی تحریم و عدم توانایی خرید هواپیماهای دست اول سخن گفت.
وی تاکید کرد: در پرواز هیچ چیزی مهم تر از ایمنی نیست و وزارت راه و ترابری نیز با محوریت سازمان هواپیمایی کشوری بر روی این موضوع حساس است.
رحمتی سپس از بخش هوایی خارج شد و سخنان خود را با عملکرد بخش ریلی ادامه داد. وزیر راه و ترابری با اشاره به افزایش حدود 11 درصدی ظرفیت ناوگان حمل و نقل ریلی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، از برنامه افزایش 15 درصدی ظرفیت این ناوگان در ایام نوروز 86 نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
وزیر راه و ترابری درباره بخش جاده ای نیز توضیح داد: ناوگان حمل و نقل جادهای در چهار سال اخیر تاکنون تقریبا دو برابر شده است. افزایش ناوگان در این بخش در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 10 درصد رشد نشان می دهد.
وی ادامه داد: در سال جاری حدود 25 هزار وسیله نقطه اعم از اتوبوس، مینی بوس و ... وارد ناوگان حمل و نقل جاده ای شده و تا پایان تیرماه 86 نیز 4 هزار دستگاه وسیله نقلیه دیگر نیز وارد ناوگان میشود.
رحمتی اعلام کرد: امسال در مجموع حدود 510 میلیارد تومان برای بهسازی، روکش و احداث راههای روستایی تخصیص یافته است که تقربا دو برار سال 84 است. البته هماکنون 3 هزار پروژه روستایی یا درحال اجزا است و یا هماکنون اجرایی شده است.
وزیر راه و ترابری گفت: امسال در مجموع 1200 کیلومتر راه جدید ساخته شده است که بخشی از آن به چهار بانده کرده جاده های کشور مربوط میشود. به عنوان مثال، هماکنون کل مسیر تهران-مشهد به غیر از 50 کیلومتر آن دو بانده شده و 50 کیلومتر باقی مانده نیز تا پایان شهریور 86 دو باده خواهد شد.
وی به تشکیل جلسات کمیسیون ایمنی راهها که حدود 17 دستگاه عضو آن هستند، به صورت منظم اشاره کرد و در خصوص نقاط حادثه خیز گفت: متاسفانه امسال بودجه ای برای رفع نقاط حادثه خیز در بخش بودجه ملی در نظر گرفته نشد. دسال سال 84 برای این موضوع 50 میلیارد تومان اختصاص یافت و در سال آینده نیز احتمالا 65 میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه خیز در بودجه 86 در نظر گرفته میشود. از محل منابع داخلی نیز 60 میلیارد تومان برای این منظور دیده شده است.
رحمتی در ادامه به عملکرد حمل و نقل دریایی اشاره کرد و گفت: فاز اول بندر شهید رجایی که دو سال قبل کار توسعه آن آغاز شد، امسال به پایان می رسد. دولت بندر فریدون کنار را نیز به عنوان مرز تجاری دریایی به تصویب رسانده که هم اکنونکشتیهای تجاری از این بندر تردد میکنند.
به گفته وی، ظرفیت ناوگان دریایی در نوروز امسال با بیش از 30 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه خواهد شد.
نظر شما