۲۱ اسفند ۱۳۸۵، ۸:۴۱

جمعیت مسلمانان اروپا در حال افزایش است/ فعالیت مجدد سومین مدرسه اسلامی فرانسه از سرگرفته شد ؛ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

جمعیت مسلمانان اروپا در حال افزایش است/ فعالیت مجدد سومین مدرسه اسلامی فرانسه از سرگرفته شد ؛ اقلیت مسلمان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: انتشار اخبار تأسیس سازمان پوششی برای مسلمانان آلمان، فعالیت مجدد یکی از بزرگترین مدارس اسلامی فرانسه و حمایت مسلمانان بریتانیا از بیمارستان لندن از یکسو دستاوردهای مسلمانان را نشان می دهد، اما اینکه مسلمانان به زودی به جمعیت غالب اروپا تبدیل شده و مساجد پرجمعیت اروپا با نیایشگاه های خالی سایر ادیان مقایسه شده، بیش از سایر اخبار طی روزهای گذشته مورد توجه بوده است .

به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی تعداد شرکت کنندگان در کلیساهای اروپا رو به کاهش گذاشته است، میزان حضور دینی مسلمانان و جمعیت مسلمانان اروپا رو به رشد است و محققان و کارشناسان پیش بینی کرده اند که تا پایان این قرن مسلمانان به اکثریت جمیعت قاره اروپا تبدیل شوند.

مسلمانان به زودی به جمیعیت غالب اروپا تبدیل می شوند

تحقیقات اخیر نشان می دهند که شرکت کنندگان در مراسم مذهبی کلیسا در اروپای غربی به سرعت درحال کاهش است. تحقیقات سازمان "تحقیق مسیحی" در سال 2005 به عنوان سازمانی متشکل از کارشناسان مسیحی و مستقر در بریتانیا نشان می دهند که تنها 3/6 درصد جمعیت بریتانیا در مراسم نیایشی مسیحی آنهم یک بار در هفته شرکت می کنند.

این گروه تحقیقاتی همچنین اظهار داشته که حدود 4 هزار کلیسا طی 15 سال اخیرتعطیل شده، فروخته می شوند یا ساختمان آن برای سایر استفاده ها مورد بهره برداری قرار می گیرند.

در این میان کارشناسان اظهار می دارند که مسلمانان اروپایی پایداری خود را در عمل به آموزه های دینی بیشتر کرده، به مساجد رفته و دانش خود را درباره دین اسلام وسیعتر می کنند. در سالهای اخیر مسلمانان اروپا بویژه نسل جدید بیش ازوالدین پایبندی خود را به قوانین اسلامی نشان داده اند.

این سازمان تحقیقی همچنین تصریح کرده که اگرچه مسلمان تنها 3 درصد جمعیت بریتانیا را تشکیل داده اند اما این تعداد طی 35 سال اخیر دو برابر خواهد شد و همانطور که تعداد مسلمانان در مراسم نماز جماعت ظهر جمعه بیشتر می شود، تعداد مومنان مسیحی روزهای یکشنبه کلیساها کاهش خواهد یافت.

نظر سنجی سال 2004 سازمان ای سی ام (ICM) انجام داده نشان می دهد 51 درصد از 500 مسلمان بریتانیایی نماز یومیه خود را به صورت مرتب اقامه می کنند. طی ماه نوامبر نیز تحقیق از سوی مجله اسپانیایی آلبا انجام شده بود و نشان می داد که طی قرن گذشته تعداد  مساجد و مراکز اسلامی که در فرانسه ساخته شده از کلیساها بیشتر است. اکنون 4 هزار مسجد در اروپا فعال بوده و مسلمانان از آنها استفاده می کنند.

دهها هزار مسلمان طی قرن اخیر به اروپا مهاجرت کرده اند و هزاران مسیحی اروپائی هر روزه مسلمان می شوند. کارشناسان برجسته پیش بینی می کنند که مهاجران مسلمان تاپایان این قرن به جمعیت غالب قاره اروپا تبدیل می شوند.

در ماه ژانویه موسسه مرکزی آرشیو اسلام یک سازمان دولتی مستقردر آلمان نیز براساس نرخ باروری پیش بینی کرده است که مسلمانان تا سال 2046 به اکثریت جمعیت آلمان تبدیل می شوند.

نیکول بوروک مدرس مطالعات دینی در دانشگاه گلاسکو نیز اظهار داشته است که در سالهای آتی مسیحیان بسیاری مسلمان می شوند؛ هم اکنون 200 مسیحی مسلمان شده در گلاسکو زندگی می کنند که اکثر آنها مسیحیانی هستند که با آموزه های دینی بزرگ نشده اند. درحالی که بسیاری ازتازه مسلمان شدگان درمیان زنان مشاهده می شوند بسیاری دیگر پس از حملات یازدهم سپتامبر 2001 در آمریکا به دنبال مطالعه درباره حقیقت دین اسلام، مسلمان شده اند.

حمایت مسلمانان بریتانیا از بیمارستان لندن

مسلمانان حتی پس از آنکه غیر مسلمانان غربی آنها را تروریست، خشن و اخیرا بی تمدن نامیدند، همواره برای کمک و یاری در راه تحقق آرمانهای خیر پیشقدم بوده اند که این امر به تازگی از سوی سازمان امداد مسلمانان مستقر در بریتانیا با کمک به بیمارستان لندن ثابت شد.

این سازمان از سوی 23 سازمان برجسته بریتانیایی در سال 1985 تأسیس شد، اگر چه این سازمان به عنوان خیریه مسلمانان فعالیت می کند، اما هدف آن کمک به تمام نیازمندان سراسر جهان است.

آخرین اقدام این سازمان اهدای 5 هزار پوند بریتانیا به صندوق بیمارستان لندن به منظور خرید تجهیزات پزشکی است.

پت گری مدیر ارشد دپارتمان مالی این بیمارستان از جامعه مسلمانان برای این اقدام مسلمانان که برای کمک به بیماران صورت گرفت، قدردانی کرد.

بر اساس آمار سال 2001، 6/1 میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی می کنند که از این تعداد 607 نفر آنها در لندن اقامت دارد و با توجه به افزایش تعداد مهاجران مسلمان و همچنین تازه مسلمان شدگان، جوامع مسلمان اقدام به تشکیل گروه هایی کردند که آنها را برای زندگی در کشور خارجی یاری کند.

انتقاد نمایندگان پارلمانی کانادا از اخراج دختر فوتبالیست محجبه

اخراج یک دختر مسلمان اهل شهر کبک،کانادا از مسابقات تیم ملی تنها به علت پوشش حجاب، مورد انتقاد نمایندگان پارلمانی این کشور قرار گرفت، آنها از حق این دختر مسلمان محجبه برای پوشیدن حجاب اسلامی در زمین بازی دفاع کردند.

عمر القبرا، نماینده لیبرال پارلمان کانادا در این مورد گفت: این موضوع به حقوق فردی و آزادی بیان ارتباط دارد.

اسماهان منصور دختر 11 ساله ای است که یک هفته پیش به جهت امتناع از درآوردن حجاب، با این ادعا که حجاب وی تهدیدی به امنیت بازیکنان تلقی می شود از زمین اخراج شد. هم تیمی ها و مربی منصور از حق وی برای پوشیدن حجاب دفاع کردند اما وی از به نشانه اعتراض از مسابقات کناره گیری کرد.

عمر القبرا به عنوان یکی از مقامات قانونگذار کانادا تصمیم داور بازی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: فکر نمی کنم پوشیدن حجاب یا هر نوع لباس دینی را بتوان مخاطره آمیز در نظر گرفت.

واجید خان از دیگر نمایندگان پارلمانی کانادا نیز از حق این دختر مسلمان برای پوشیدن حجاب دفاع کرد و گفت: نمی توان بمب را زیر روسری مخفی کرد، تمام خواسته این دختر نوجوان بازی فوتبال خود بوده است.

فدراسیون فوتبال کبک مصرانه اظهار داشته است که اخراج دختر نوجوان با قوانین بین المللی مطابقت داشته است، در حالی که قوانین فیفا مستقر در زوریج مشخصاً به ممنوعیت بازی با حجاب اشاره نکرده است. فیفا این موضوع را روز گذشته در منچستر بریتانیا در نشست سالانه خود به بحث گذاشت.

خان یادآور شد: مناقشه برسر پوشیدن حجاب کاملا بر اساس سوء تعابیر شکل گرفته است. برخی درباره برقع صحبت می کنند در حالی که حجاب به برقع شباهت ندارد و اظهارات داور مسابقه به علت سوء تفاهم صورت گرفته است، اما به هر صورت نمی توان برای افراد مشخص کرد که چه لباسی بپوشند. از اینکه رویدادهای اروپا به کانادا منتقل شود احساس خوشایندی ندارم.

مسئله پوشش مسلمانان پس از تصویب قانون ممنوعیت حجاب در مدارس دولتی فرانسه در سال 2004 این موضوع مورد توجه مجامع بین المللی قرار گرفت و بلافاصله پس از آن سایر کشورهای اروپایی از فرانسه پیروی کردند.

موبینا جعفر به عنوان یکی از اعضای مجلس سنای کانادا نیز تصمیم اخراج دختر محجبه از مسابقه را مورد انتقاد قرار داد و شگفتی خود را در این رابطه اعلام کرد و از اینکه ممکن است این دختر مسلمان از این پس از ورزش رویگردان شود ابراز تأسف کرد.

پیش از این نخست وزیر کانادا از تصمیم داور مسابقه حمایت کرد اما نمایندگان پارلمانی کانادا این تصمیم را غیر منطقی دانستند.

مسلمانان به طور تقریبی 2 درصد جمعیت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل داده اند به طوری که اسلام نخستین دین غیر مسیحی این کشور تلقی می شود.

گفتگو راهکاری برای رفع باورهای نادرست درباره اسلام

یک همایش سه روزه در استرالیا ثابت کرد که سوء تعابیر به وجود آمده درباره اسلام به سادگی از طریق گفتگوی حقیقی میان مسلمانان و غیر مسلمانان از بین می روند.

لاری فرگوسن سخنگوی امور چند فرهنگی استرالیا گفت: این امر باید با روحیه و ذهن باز صورت گیرد تا درک متقابل صورت گیرد.

حدود 329 نفر از تمام گروه های سیاسی و دینی از جمله 40 مسلمان در این همایش ملی که از سوی سازمان موضوعات مشورتی استرالیا برگزار شد، شرکت کردند. سازمان برگزار کننده این همایش در زمینه روانشناسی سیاسی و سیاست عمومی فعالیت می کند.

نظرسنجی و تحقیقاتی که چندی پیش با عنوان " استرالیا می اندیشد؛ مسلمانان و غیر مسلمانان در استرالیا" منتشر شد نشان می داد که غیر مسلمانان اسلام را به عنوان تهدیدی برای شیوه زندگی استرالیایی در نظر می گیرند.

پام رایان مدیر عامل سازمان موضوعات مشورتی استرالیا گفت: تقریباً نیمی از استرالیایی ها فکر می کنند ناسازگاری میان مسلمانان و ارزشهای غربی در شکل گیری تروریسم سهم دارد، اما پس از گفتگو، تبادل اطلاعات درباره دیدگاه های مختلف و فراهم شدن فرصتی برای تبادل نظر با کارشناسان در نظر سنجی های بعدی تغییرات واضحی شکل گرفت.

پس از گفتگوها تعداد استرالیایی هایی که فکر می کردند مهاجران مسلمان شیوه زندگی استرالیایی را تهدید می کنند از 28 به 7 درصد نزول کرده و تعداد افرادی که منافاتی میان اسلام و دموکراسی قائل هستند از 49 به 22 درصد کاهش یافته است.

بیش از 200 سال است که مسلمانان در استرالیا زندگی می کنند و 5/1 درصد جمعیت 20 میلیونی این کشور را تشکیل داده اند.

در همایشی که روز گذشته به پایان رسید مسلمانان استرالیا که همواره با دیده ظن و شک درنظر گرفته می شدند، فرصتی یافتند تا صدای خود را به گوش همتایان غیرمسلمان خود برسانند.

فرگوسن در این رابطه گفت: مهمترین نکته این است که این همایش برای اعضای جامعه اسلامی فضایی فراهم کرد که آنها بتوانند درباره دشواریها و چالشهای زندگی خود در جامعه به بحث بپردازند.

شرکت کنندگان تصدیق کردند که این تجربه نشان داد گفتگو عامل مهمی برای توسعه درک بهتر مسلمانان است. بسیاری از این شرکت کنندگان نخستین بار بود که با یک مسلمان دیدار می کردند و پس از آشنایی با فرهنگ مسلمانان و فروریختن دیوار باورهای نادرست خود ابراز شگفتی کردند.

مسلمانان آلمان سازمان پوششی خود را تأسیس می کنند

دو سازمان بزرگ اسلامی در آلمان تشکیل "سازمان پوششی" را مورد بررسی قرار داده اند تا به عنوان نماینده و حامی اقلیت مسلمان در جامعه آلمان فعالیت کند.

رهبران سازمانهای اسلامی چون گروه دینی ترکهای مسلمان مقیم آلمان، شورای اسلامی، شورای مرکزی مسلمانان آلمان و انجمن مراکز فرهنگی اسلامی اظهار داشتند که تلاش می کنند سازمان بزرگتری را به عنوان "سازمان پوششی" تشکیل دهند تا این سازمانها به عنوان زیرمجموعه های آن فعالیت کنند.

سخنگوی گروه دینی ترکهای مسلمان آلمان اظهار داشت: این سازمان به منظور فعالیت به عنوان نماینده همه مسلمانان آلمان تأسیس می شود.

ولفگانگ شویبله وزیر کشور آلمان سال گذشته در همایش اسلام که از سوی وزارت کشور برگزار شده بود از ایده تشکیل یک سازمان پوششی برای مسلمانان آلمان حمایت کرد. شویبله گفت: دولت آلمان نیازمند همکاری با سازمانی است که بتواند موضوعاتی  چون آموزش را دینی به بحث بگذارد.

شورای اسلامی سال گذشته به منظور بحث درباره این موضوع در ایالت نورت راین وستفالن تشکیل شد.

اقلیت 5/3 میلیونی مسلمانان آلمان انتظار دارند این سازمان تابستان سال آینده تأسیس شود اما سخنگوهای سازمانهای اسلامی مشکلات پیش روی تأسیس این سازمان را مورد تأکید قرار دادند.

فعالیت مجدد مدرسه اسلامی شهر لیون

پس از چندین ماه مناقشه با مقامات آموزش محلی، سومین دبیرستان اسلامی فرانسه در شهر لیون بار دیگر از دانش آموزان مسلمان خود استقبال کرد. راشد گریگور مدیر مسجد لیون در گفتگو با خبرنگارانی که در محوطه خارجی مسجد الکیندی در شرق شهر لیون جمع شده بودند از آغاز فعالیت این مدرسه ابراز خرسندی کرد.

این مدرسه که به نام ابو یوسف یعقوب ال کیندی، فیلسوف مسلمان (873-801) نام گذاری شده است، ابتدا از دانش آموزان سال اولی ثبت نام کرد و اکنون 140 دانش آموز را پذیرفته و به یکی از بزرگترین مدارس اسلامی فرانسه در مقطع متوسطه تبدیل شده و علاوه بر تدریس برنامه درسی دولتی قرآن، فق، تاریخ و تمدن اسلامی نیز تدریس می کند.

ماه گذشته به دنبال دادخواستی که از سوی مقامت آموزش محلی در آکادمی لیون ارائه شد این مدرسه از دادگاه شورای آموزش عالی فرانسه چراغ سبز خود را به منظور ادامه فعالیت دریافت کرد. ماه سپتامبر گذشته پس از آنکه ادعا شد این مدرسه از استاندارد های بهداشتی و ایمنی کافی برخوردار نیست از گشایش آن در آغاز سال تحصیلی جلوگیری به عمل آمد. اما دادگاه اجرایی لیون این درخواست را نفی و با آن مقابله کرد.

حکیم شرقی نایب رئیس مدرسه الکیندی گفت: مسئله حائز اهمیت سطح نمرات دانش آموزان در امتحانات پایان سال است.

از زمانی که حجاب در مدارس دولتی فرانسه ممنوع شده است، نیاز خانواده های مسلمان این کشور به مدارس اسلامی خصوصی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. به دنبال تصویب قانون منع حجاب در مدارس دولتی فرانسه بسیاری از دختران مسلمان در مدارس کشورهای همسایه فرانسه و  مدارس خصوصی ثبت نام کردند.

نخستین مدرسه اسلامی فرانسه در  سال 2001 و در شمال پاریس آغاز به فعالیت کرد و اکنون 100 دانش آموز را تحت پوشش خود قرار داده است. در ماه ژوئیه سال 2003 مدرسه ابن رشد در شهر لیل، فرانسه تأسیس شد و اکنون 80 دانش آموز دارد.

بیش از 6 میلیون مسلمان در فرانسه زندگی می کنند که این تعداد بزرگترین اقلیت مسلمان اروپا تلقی می شود.

دعای مسلمانان اندونزی برای خاتمه فجایع کشور

رئیس جمهور، وزرا، مقامات رسمی ارشد و هزاران نفر از مردم مسلمان اندونزی روز جمعه در بزرگترین مسجد پایتخت این کشور برای خاتمه فجایعی که تاکنون جان صدها هزار نفر از مردم پرجمعیت ترین کشور اسلامی را گرفته، دعا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، این مراسم نیایش ویژه، پس از اقامه نماز ظهر جمعه با حضور رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور ، وزیر حمل و نقل، رئیس پلیس و دو وزیر دیگر اندونزی به همراه شهروندان مسلمان برگزار شد.

امام ایمان نظرالدین عمر که سخنرانی مراسم را برعهده داشت با اشاره به فجایعی که طی چند سال اخیر در اندونزی به وقوع پیوسته از خداوند متعال طلب بخشش و مغفرت کرد.

دولت اندونزی در تلاش برای غلبه بر این حوادث هزینه های قابل توجهی متحمل شده و نتیجه این امر کاهش سرعت رشد اقتصادی این کشور به عنوان یکی از بازارهای بزرگ اقتصادی در جنوب شرق آسیا شده است.

اندونزی به عنوان بزرگترین کشور اسلامی دارای 240 میلیون مسلمان است که 87 درصد جمعیت کشور را تشکیل داده اند.

این کشور جدا از آنکه چندین بار مورد چند حمله تروریستی قرار گرفت، با حوادث طبیعی، حوادث راه و ترابری و شیوع آنفلوانزای مرغی و سونامی نیز رو به رو شده است.

کشف قدیمی ترین قرآن هندوستان

اداره پلیس جنایی شهر بنگلر هندوستان قرآنی را که تصور می شود توسط آخرین امپراطور بزرگ مغول در هندوستان نوشته شده، به سازمان باستان شناسی این کشور تحویل داد.  پلیس این شهر در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد مردی را در هتل خود که در انتظار خریداران احتمالی این قرآن عقیقه بوده اند دستگیر کردند.

این قرآن قدیمی هم اکنون برای بررسی اینکه آیا پیش از این ثبت شده یا خیر، به سازمان تحقیقات باستان شناسی هندوستان ارائه شده است. مقامات پلیس همچنین با مقامات سازمان باستان شناسی هندوستان دیدار کرده و خواستار توضیحات کارشناسانه آنها شده اند.

این کتاب قرآن 13 کیلوگرم وزن داشته، از بیش از 1000 صفحه ضد آتش تهیه شده و در وضعیت خوبی قرار دارد . همچنین امضای اورنگ زیب آخرین امپراطور مغول در آخرین صفحه آن قرار دارد. اگر این قرآن متعلق به دوره اورنگ زیب باشد می توان آن را به دوران زندگی وی از سال 1618 تا 1707 یعنی قرن هفدهم نسبت داد.

هر صفحه این قرآن با مس آبکاری شده و از مواد شیمیایی برای خطاطی و خوشنویسی آن استفاده شده است. نکته جالب توجه درباره این قرآن این است که هر صفحه بوی منحصر به فردی دارد و جوهر آن مخطوطی از طلا و نقره است و هر جزء آن با سبک خاصی خوشنویسی شده است.

کد خبر 459908

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha