" طلال سلمان" تحلیلگر برجسته لبنانی در گفتگوی اختصاصی با گروه بین الملل مهر خبرگزاری مهر تاکید کرد: تلاشها، تماسها وتحرکاتی(برای حل بحران لبنان) وجود دارد، اما تا به حال توفیقی برای یافتن چارچوبی برای توافق حقیقی نداشته است .
سلمان علت این نبود توافق را تاثیرگذاری بسیار گسترده قدرت های بیگانه از جمله آمریکا دانست و گفت : دخالتهای متعدد این قدرتها، سهم عمده ای در به وجود آمدن چند دستگی وشکاف وتعمیق این شکاف بین سیاستمداران لبنانی دارد.
سردبیر روزنامه السفیر، این قدرت ها را به تلاش برای به شکست کشاندن هر ابتکار عملی که می تواند راهی برای حل وفصل این بحران باشد، متهم کرده ودر ادامه گفتگویش با مهر افزود : شرایط و اوضاع کنونی لبنانی نگران کننده است، اما ما لبنانی ها امیدواریم که تلاش های موجود بتواند شانسی در نشست سران اتحادیه عرب در ریاض جهت حل وفصل این مشکل بیابد.
طلال سلمان در پاسخ به سوال مهر درباره نحوه خروج صحنه سیاسی لبنان از تونل پافشاری بر خواسته ها که پایانی برای آن دیده نمی شود، گفت : بدیهی است که دست های بیگانگان در به وجود آمدن چنین وضعیتی کاملا دخیل بوده است، زیرا اگر این گروه ها وطیف پشت یک میز می نشستند و تمام اختلافات و خواسته ها وانتقادات خود را بر روی آن قرار می دادند و به طور واقعی وجدی و درچارچوب مسئولیت های ملی خود این مسائل را مورد بررسی قرار می دادند؛ تصور نمی کنم مسئله محالی در این چارچوب وجود داشته باشد، زیرا دستیابی به راه حل در این چارچوب ودر همه مسائل چه در مورد تشکیل دولت وحدت ملی و چه دادگاه بین المللی دور از دسترس نیست.
سردبیر روزنامه السفیر درباره نشست اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران وپادشاه عربستان در ریاض ومیزان بازتاب آن بر صحنه داخلی لبنان ونیز میزان تاثیر گذاری نشست هایی همچون کنفرانس سران اتحادیه عرب هم به مهر گفت : برای دریافتن این مسئله باید منتظر بمانیم تا ببینیم در اولین نشستی که کشورهای همسایه عراق از جمله ایران وسوریه درکنار اعضای دائم شورای امنیت از جمله آمریکا شرکت کردند؛چه نتایجی به دست خواهد آمد.
وی تاکید کرد : آنچه که مشخص است این است که دولت آمریکا به دنبال انجام معامله در منطقه است؛ دولت آمریکا اکنون سیاست معامله پایاپای را درباره عراق پیش گرفته است؛ یعنی درعراق به من امتیاز دهید درمناطق دیگر بهای آن را به شما می پردازم ؛ از این رو امیدوارم که این معامله پایاپای به ضرر لبنان ، ایران یا عراق انجام نشود .
سلمان گفت : همچنین امیدوارم شاهد موضع عربی ـ اسلامی حداقل نزدیک اگر نگوییم یکسو ابتدا برای کاهش رنج ومشقت مردم عراق وبعد از آن حل وفصل بحران لبنان باشیم تا مانع از به وجود آمدن جوی باشیم که تشویق کننده فتنه انگیزی درمنطقه است.
وی درباره دورنمای بحران لبنان در شرایط فعلی به مهر گفت : من در کوتاه مدت راه حلی را در افق سیاسی لبنان نمی بینم ، زیرا فاکتورهای نیازمند برای حل وفصل این بحران نه تنها داخلی نیستند، بلکه حتی عربی ومنطقه ای هم نیستند ودر این بحران اهرم های بین المللی هم به شکل منفی وارد شده اند، به نحوی که می توان گفت که لبنان به صحنه درگیری قدرت های بزرگ ورقیب تبدیل شده است؛ از این رو حل وفصل مسئله لبنان را باید در تار وپود یک سازش بزرگ وفراگیر در منطقه جستجو کرد.
نظر شما