به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی خاشی در اولین کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل ترانزیت و گمرک در سال ۹۸ با اشاره به صادرت کالا از استان طی سال گذشته بیان کرد: طی ۱۲ ماهه سال گذشته ۶۱۵ میلیون دلار کالا با وزن بالغ بر دو میلیون و ۵۹۴ تن صادرات داشتهایم.
محمدعلی خاشی ادامه داد: این میزان صادرات نسبت به سال ۹۶ به لحاظ وزنی ۲۶ درصد و به لحاظ ارزشی ۳۱ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان بیان اینکه از این میزان بالغ بر ۱۲۲ میلیون دلار با وزن ۵۸۹ هزار تن صادرات خراسان جنوبی بوده است، افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ کاهش قابل ملاحظهای داشته است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اظهار کرد: صادرات ماده ۱۱۶ هم بالغ بر ۴۹۳ میلیون دلار با وزن بالغ بر یک میلیون و ۶۰۴ هزار تن بوده است.
وی با اشاره به محدودیت صادراتی چهار قلم کالای اساسی از سوی افغانستان در سال گذشته بیان کرد: این محدودیتها باعث کاهش ۳۱ درصدی حجم صادرات شده است.
صدور ۲۸ هزار فقره اظهارنامه وارداتی
خاشی ادامه داد: طی سال گذشته به مدت پنج ماه با محدودیت صادراتی از سوی افغانستان رو به رو بودیم و این میزان صادرات عملاً در مدت هفت ماه انجام شده است.
وی با اشاره به واردات سال گذشته بیان کرد: طی سال گذشته بیش از ۲۸ هزار فقره اظهار نامه وارداتی به ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلار و وزن ۵۹۸ تن داشتهایم.
خاشی با بیان اینکه بخش مختصری از این واردات شامل تخم اسپد، احشام و شاهدانه بوداده مربوط به افغانستان بوده است، گفت: بخش اعظم کالاهای وارداتی متعلق به دیگر کشورها بوده است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی بیان کرد: در سال ۹۷، بیش از ۱۹ هزار و ۹۷۸ مسافر ورودی و ۲۰ هزار و ۶۴۳ مسافر خروجی از پایانه مرزی و فرودگاه بیرجند داشتهایم.
وی ادامه داد: از این تعداد ۱۶ هزار و ۱۶۳ مسافر ورودی و ۱۶ هزار و ۹۹۸ مسافر خروجی از مرز ماهیرود بوده و مابقی از فرودگاه بیرجند به سفرهای حج و عتبات عالیات مسافرت داشتهاند.
مجوز صادرات سوخت به افغانستان اخذ شد
خاشی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۳۶ دستگاه کامیون از گمرکات استان ترانزیت خارجی داشتهاند، افزود: این میزان نسبت به مدت سال ۹۶، به لحاظ تعداد کامیون ۷۶ درصد و به لحاظ وزنی ۸۰ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه گمرک ایران با ترانزیت ۲۳ قلم کالا موافقت کرده است، بیان کرد: در مجوز اخیری که از گمرک ایران گرفته شده، صادرات سوخت هم اضافه شده که امید است جبرانی برای کاهش صادرات سال گذشته باشد.
خاشی نبود جایگاه سوخت را یکی از مشکلات اصلی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند عنوان کرد و افزود: امید است این مشکل تعیین تکلیف شود تا کامیونهای طرف افغان بتوانند سوخت گیری داشته باشند.
وی با اشاره به وضعیت قرارداد ساخت دستگاه ایکس ری بیان کرد: در گام اولیه قراردادی مابین گمرک جمهوری اسلامی با وزارت دفاع بسته شده که تاکنون سه دستگاه ایکس ری در مجموعه کشور نصب شده است.
خاشی ادامه داد: در حال حاضر شرکت سازنده ایکس ری نتوانسته تاییدیه سازمان انرژی هستهای را با عملکرد آنها را بگیرد.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین با توجه به تحریمها قیمت برخی از قطعات وارداتی افزایش زیادی داشته است.
نظر شما