به همراه ارتباط زنده با ضیاء‌الدین سردار؛

نشست بررسی اندیشه‌های ضیاء‌الدین سردار برگزار می‌شود

نشست بررسی اندیشه‌های ضیاء‌الدین سردار برگزار می‌شود

نشست تخصصی بین المللی بررسی اندیشه‌های ضیاء الدین سردار طی نشستهایی ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه در تهران و قم بررسی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و دانشگاه باقرالعلوم (ع) و …، نشست تخصصی بین المللی بررسی اندیشه‌های ضیا الدین سردار به همراه ارتباط زنده با ضیا الدین سردار از لندن، جوردی سرا از بارسلون و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا برگزار می‌شود.

همچنین در این نشست از کتاب اسلامی سازی دانش رونمایی خواهد شد.

این نشست سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۶ در دانشگاه باقرالعلوم (ع) واقع در قم، پردیسان برپا می‌شود

ضیاالدین سردار در پاکستان متولد شد و پسری جوان بود که با خانواده به لندن مهاجرت کرد. او با چالش‌های استقلال پاکستان و جنبش‌های اسلامی دهه ۱۹۷۰ میلادی هم‌دوره بود و پیوسته در معرض دو جریان فکر اسلامی و سکولار قرار داشت.

سردار با نسخه‌های متفاوتی از اسلام رو به‌رو بود که بیشتر به تفکر اهل‌سنت تعلق داشتند. با این حال او اصالت اسلامی خود را حفظ کرد و آثار متعددی برای دست‌یابی به آرمان‌های اسلامی خود به نگارش در آورد. از جمله کتاب‌های او که به چهل عنوان می‌رسند، می‌توان به آینده تمدن اسلامی (۱۹۸۸)، آینده‌پژوهی اسلامی: وضع اندیشه‌های آینده (۱۹۹۰) و پست‌مدرنیسم و دیگران (۱۹۹۸) اشاره کرد. سردار تا سال ۲۰۱۲ سردبیر مجله معتبر فیوچرز بود.

سردار از جمله مسلمانانی است که خود را در برابر امواج مدرنیسم و پست مدرنیسم نباخته و جایگاه سنت اسلامی در حیات بشر را حفظ کرده است. او با نگاهی عام به مشکلات و چالش‌های امروزی امت اسلامی، دارایی‌های معرفتی کنونی جامعه اسلامی را ناکافی و اثرگذاری در تغییرات جهانی را نیازمند بازاندیشی اسلام می‌داند. برخی دیگر از آثار سردار عبارتند از: «علم، تکنولوژی و پیشرفت در جهان اسلام»، «آینده تمدن اسلامی»، «ساختارهای نظام‌های معرفت در جهان اسلام» و «چگونه ما می‌توانیم؟» است. در دوره‌های اخیر نیز او آثاری نظیر «توماس کوهن و جنگ‌های علم»، «شرق‌شناسی» و «چرا مردم از آمریکا متنفرند؟» را منتشر کرده است که برخی از آن‌ها به فارسی ترجمه شده است. او نخستین اندیشمندی است که مفهوم «آینده‌پژوهی اسلامی» را ابداع و بهره‌گیری از آن را برای حل چالش‌های مسلمانان در آینده توصیه کرده است.

کد خبر 4601960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha