۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۴۹

مهر گزارش می دهد؛

قطب تولید «کلزا» در ایلام کارخانه روغن کشی ندارد

قطب تولید «کلزا» در ایلام کارخانه روغن کشی ندارد

ایلام- دهلران به عنوان قطب تولید کلزا در استان ایلام شناخته می‌شود، نبود کارخانه روغن کشی طی سال‌های اخیر باعث شده کشاورزان منطقه محصولات خود را به سایر مناطق کشور ارسال کنند.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۲ تا ۴۵ درصد روغن و کنجاله آن حاوی ۳۶ تا ۴۰ درصد پروتئین بوده که دارای باکیفیت ترین روغن خوراکی است.

کنجاله آن نیز یکی از مناسب‌ترین منابع در تغذیه دام و طیور است، این محصول از بهترین گیاهان تناوبی با گندم است و برای پایداری تولید محصول استراتژیک گندم تناوب آن با کشت کلزا توصیه شده است.

علاوه بر آن از نظر صرفه اقتصادی و مصرف آب مورد نیاز نیز نسبت به اغلب گیاهان زراعی برتری دارد، طبق اعلام کارشناسان کشت کلزا کشت باصرفه است و قیمت خرید این محصول نیز دوبرابر محصول گندم است.

در حال حاضر نیز برای حمایت از کلزاکاران، دولت محصول کشاورزان را خرید تضمینی می‌کند.

طی سال‌های اخیر کشت کلزا در استان ایلام به خصوص در مناطق جنوبی استان ایلام از جمله شهرستان دهلران حسابی رونق گرفته که باعث افزایش درآمد کشاورزان مناطق شده است.

کارخانه روغن کشی نیاز اصلی دهلران

یکی از کشاورزان دهلرانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وجود اراضی کشاورزی فراوان در دهلران نیاز صنایع تبدیلی را می‌طلبد، نباید محصولی چون کلزا از این شهرستان خارج شود.

علی باسره عنوان کرد: بلکه با احداث کارخانه روغن کشی در همین شهرستان می‌توان برای صدها جوان بیکار شهرستان شغل ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: میزان سوددهی و اقتصادی بودن کشت کلزا نسبت به سایر کشت‌های کشاورزی بیشتر است و به همین دلیل کشاورزان دهلران به سمت کشت کلزا می‌روند.

باسره عنوان کرد: اگر یک کارخانه روغن کشی در شهرستان وجود داشته باشد، قطعاً کشاورزان منطقه سطح زیرکشت محصول خود را بالا می‌برند و درآمد کشاورزان هم بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیکاری در منطقه دهلران زیاد است، تصریح کرد: بیشترین شغل مردم دهلران کشاورزی است و اگر دولت از این بخش حمایت کند قطعاً این بخش باعث اشتغال بیشتری برای جوانان منطقه می‌شود.

دهلران قطب تولید کلزا در ایلام

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران نیز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان دهلران قطب اصلی تولید کلزا در استان ایلام است به طوری که ۸۰ درصد این محصول در کل استان در این شهرستان برداشت می‌شود.

عباس احمدی اظهار داشت: در حال حاضر فصل برداشت این محصول در شهرستان فرا رسیده و کشاورزان در حال برداشت محصول خود هستند، دولت هم برای خرید تضمینی محصول از کشاورزان چهار مرکز خرید در شهرستان ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: برداشت کلزا در سطح شش هزار هکتار از مزارع کلزا شهرستان با استفاده از ۴۰ دستگاه کمباین شروع شده و پیش بینی می‌شود بیش از ۱۲ هزار تن دانه روغنی کلزا برداشت شود.

احمدی بیان کرد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در شهرستان، دانه‌های روغنی خریداری شده به استان‌های دارای کارخانه روغن کشی ارسال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری برای اجرای طرح روغن کشی در شهرستان دهلران وجود ندارد، تصریح کرد: قطعاً با ایجاد یک کارخانه روغن کشی در منطقه می‌تواند زنجیره تولید در شهرستان را کامل کرد و ارزش افزوده بیشتری نصیب مردم منطقه کرد.

مدیر جهاد کشاورزی دهلران افزود: شهرستان دهلران به علت شرایط جوی و مستعد بودن نوع خاک ظرفیت افزایش کشت محصول کلزا را دارد.

سرمایه گذار هنوز وجود ندارد

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال جاری در کل استان ایلام بالغ بر ۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته که پیش بینی می‌شود بیش از ۲۰ هزار تن کلزا از این سطح برداشت شود.

سید محمد تراب میری اضافه کرد: کشت کلزا در استان ایلام طی سال زراعی جاری سه برابر افزایش یافته و این استان جزو شش استان برتر کشور در زمینه تولید این محصول قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: با توجه به مزیت‌های بسیار زیاد کشت کلزا، جهاد کشاورزی استان اقدام به ترغیب کشاورزان برای کشت دانه روغنی کلزا کرده و هر سال به میزان کشت، تولید و توسعه این محصول اضافه می‌شود.

تراب میری تصریح کرد: طی یک برنامه ۱۰ ساله و بر اساس سیاست‌های ملی باید ۱۰ درصد اراضی آبی همه استان‌ها به تدریج به کشت کلزا اختصاص یابد که ایلام به این مهم دست یافته است.

از احداث صنایع تبدیل در استان ایلام حمایت می‌شود

وی با اشاره به اینکه دهلران قطب اصلی تولید کلزا در استان ایلام است، اظهار داشت: البته کشت این محصول در شهرستان‌های مهران، آبدانان، دره شهر، چرداول و… نیز به خوبی رونق گرفت است.

وی با بیان اینکه به اینکه در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از احداث صنایع تبدیلی مثل کارخانه روغن کشی در دهلران حمایت می‌شود، تصریح کرد: این شهرستان قطب اصلی کشاورزی استان است و نیاز است با توجه به استعدادهای منطقه، سرمایه گذاران از طرح‌های تکمیلی در زنجیره تولید حمایت کنند.

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی استان نیز با اعطای تسهیلات و مشوق‌های دیگر از سرمایه گذاران طرح‌هایی مثل کارخانه روغن کشی در شهرستان حمایت می‌کند، افزود: متأسفانه هنوز سرمایه گذاری برای این طرح در این شهرستان یا منطقه دیگر از استان پیدا نشده است.

وی در خصوص میزان خسارت به مزارع کلزا در استان با توجه به آغاز برداشت این محصول، افزود: بارش‌های سیل آسا همراه با وزش باد شدید موجب خوابیدگی و آبگرفتگی حداقل ۲۵ درصد از سطح مزارع گندم، جو و کلزا و سایر محصولات زراعی استان در شهرستان‌های دهلران آبدانان دره شهر و مهران شده که باعث کاهش عملکرد مزارع بین ۲۰ تا ۸۰ درصد خواهد شد.

کد خبر 4602033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha