به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی امروز درجمع خبرنگاران درباره نظارت بر عرضه مطلوب فراورده های نفتی در ایام تعطیلات گفت: در این ایام برای تامین نفت گاز و بنزین با مشکلی مواجه نیستیم و از نظر موجودی ذخایر نیز وضع بسیار مطلوب است.
سید نورالدین شهنازی زاده افزود: به منظور نظارت بر نحوه سوخت تیم های ده نفره ای تشکیل شده تا به نظارت بر نحوه توزیع سوخت در مناطق 38 گانه پرداخته و به تک تک مجاری عرضه سرکشی کند.
وی تصریح کرد: دستورالعمل ها و اطلاعیه هایی از قبل به مناطق درباره داشتن ذخایر لازم ، حمل فراورده و بالا نگه داشتن ذخایر در جایگاه ها در این ایام داده شده است.
وی اضافه کرد: برای توزیع سوخت در ایام تعطیلات مشکل خاصی وجود ندارد و امیداست تعطیلات امسال را بدون هیچ گونه نگرانی و تشویش خاطر سپری کنیم.
شهنازی زاده با اشاره به وضعیت میزان موجودی گفت: وضعیت از این نظر مطلوب بوده وجای نگرانی نیست ، اما نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است.
وی درباره وضعیت موجودی ها گفت: میزان موجودی بنزین در سال جاری یک میلیارد و 467 میلیون لیتر و نفت گاز نیز 637 میلیون بوده است که این رقم مناسب بوده و نباید نگران بود.
به گفته نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، مصرف بنزین در سال 85 نسبت به سال گذشته 5/9 درصد و گازوییل نیز 6 درصد افزایش داشته است به طوری که مصرف بنزین از 67 میلیون لیتر در سال گذشته به 3/73 میلیون لیتردر سال جاری افزایش داشته است.
وی خاطر نشان کرد: مصرف نفت گاز نیز از 2/79 میلیون لیتر به 84 میلیون لیتردر سال جاری رسیده است.
وی با بیان این که تاکنون درباره نحوه سوخت رسانی ابلاغیه ای به این شرکت صادر نشده افزود: آماده شده ایم تا طبق روال سال گذشته به سوخت رسانی بپردازیم.
شهنازی زاده درباره حجم واردات بنزین در سال آینده اضافه کرد: مجلس برای سال آینده مجوز واردات 5/2 میلیارد دلار بنزین و 3/1 میلیارد دلار نفت گاز را صادر کرده است .
وی ادامه داد : 5/2 میلیارد دلار اعتبار با نرخ بنزین فوب خلیج فارس پاسخگوی نیاز 15 تا 16 میلیون لیتر مصرف روزانه بنزین است.
وی تاکید کرد: هیچ روشی تاکنون درباره توزیع ، سهمیه بندی و قیمت گذاری بنزین به ما ابلاغ نشده است اما مجلس را قسم داده ایم هرچه زودتر وضعیت ما را در این باره مشخص کند.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اشاره به وضعیت قاچاق نیز گفت: درباره حجم قاچاق بنزین رقم دقیقی در دست نداریم اما متعادل کردن قیمت بهترین راه برای جلوگیری از خروج این محصول است.
شهنازی زاده افزود: در سال گذشته بیش از 21 میلیارد دلار یارانه برای نفت گاز و بنزین پرداخت کرده ایم که این میزان اعتبار بدون هیچ گونه منفعتی همانند ایجاد اشتغال یا تولید کردن کالایی با ارزش تر، سوخت شده است.
وی پیش بینی کرد: در سال آینده میزان مصرف بنزین 10 درصد افزایش داشته باشد. مدیرعامل شرکت پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه سوخت رسانی و واردات در سه ماه اول سال همانند روال گذشته باشد اضافه کرد: از آنجا که ظرفیت واردات همانند اسکله و خطوط انتقال محدود است به همین دلیل با مشکلات بسیاری مواجه می شویم.
وی با اشاره به پیشنهاد دولت برای حل مشکل بنزین، گفت: دولت پیشنهاد سهمیه بندی بنزین را داده است.
نظر شما