به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، روز سهشنبه، با تشدید بحران ونزوئلا و پس از اینکه عربستان سعودی اعلام کرد توافق بین اعضای اوپک پلاس برای کاهش تولیدات را میتوان برای بعد از ماه ژوئن و تا انتهای ۲۰۱۹ تمدید کرد، قیمت نفت دوباره از ۷۳ دلار فراتر رفت.
رهبر مخالفان دولت ونزوئلا از نیروهای نظامی این کشور خواسته است که از او برای پایان دادن به حکومت نیکولاس مادورو پشتیبانی کنند. اوضاع در این کشور عضو اوپک که با تحریمهای آمریکا و بحران شدید اقتصادی، در صادرات نفت خود با مشکل مواجه شده است، روز سهشنبه بسیار ملتهب بود.
مواضع امروز سعودیها در حالی از سوی وزیر انرژی این کشور، خالد الفالح، بیان شد که دونالد ترامپ این کشور را برای افزایش تولید نفت، جهت جایگزینی نفت ایران در بازارهای جهان، تحت فشار قرار داده است. ترامپ از عربستان خواسته است با افزایش تولید خود از تأثیر شدید تحریم نفت ایران بر بازارهای نفت و بالا رفتن قیمتها، جلوگیری کند.
قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچمارک بینالمللی قیمت نفت، که عصر امروز پس از اظهارات خالد الفالح به ۷۳.۰۸ دلار رسیده بود، تا ساعت ۱۸:۰۸ به وقت تهران، کمی پایینتر آمد، اما همچنان با ۷۸ سنت یا ۱.۰۹ درصد جهش نسبت به قیمت بسته شده دیروز، به ۷۲.۳۲ دلار رسید.
قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، در همین ساعت با ۷۷ سنت یا ۱.۲۱ درصد جهش نسبت به قیمت بسته شده دیروز، به ۶۴.۲۷ دلار رسید. این شاخص نفتی عصر امروز تا ۶۴.۴۲ دلار هم بالا رفته بود.
هفته گذشته قیمت نفت برنت، هفته گذشته با همزمانی قطع صادرات نفت از خطلوله اصلی روسیه به اروپا و کمبود عرضه ناشی از تحریمهای آمریکا بر ضد ایران و ونزوئلا، از ۷۵ دلار برای هر بشکه بالاتر رفت، که بالاترین نرخ ۶ ماهه بود.
بانک آمریکا مریل لینچ، پیشبینی کرده است که در نیمه دوم ۲۰۱۹ تولید نفت ایران به علت اتمام معافیتهای آمریکا به ۱.۹ میلیون بشکه کاهش پیدا کند. این در حالی است که در ۳ ماهه سوم ۲۰۱۸، تولید نفت ایران ۳.۶ میلیون بشکه در روز بوده است.
صادرات نفت آمریکا در اوایل ۲۰۱۹، برای اولین بار از ۳ میلیون بشکه در روز بالاتر رفت و تولید نفت این کشور هم با افزایش روزانه ۲ میلیون بشکهای خود به بیش از ۱۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.
نظر شما