به گزارش خبرنگار مهر، سمینار آموزشی راهکارهای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه جایگزین مناسب برای تأمین منابع مالی فعالان اقتصادی صبح چهارشنبه با حضور منوچهر حبیبی معاون اقتصادی استانداری، جمعی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در سالن استانداری قزوین برگزار شد.
مهدی بخشنده رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین در این سمینار در خصوص اهمیت بورس و ضرورت بهره گیری از روشهای گوناگون برای تأمین منابع مالی بنگاههای اقتصادی مطالبی بیان کرد.
بخشنده گفت: صنعت و تولید در شرایط کنونی نیازمند تأمین منابع مالی است و ما در این شرایط میتوانیم از بانکها فاصله بگیریم و به روشهای دیگر تأمین منابع مالی فکر کنیم.
وی افزود: باید تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم زیرا صنعت کشور بسیار توانمند است و توانسته با همه مشکلات روی پای خود بایستد.
بخشنده بیان کرد: بهتر است تولیدکننده از دریافت وام بانکی با سود ۱۸ درصد منصرف شود زیرا با این وضعیت تولید مقرون به صرفه نیست و نمیتواند جوابگوی نیازها باشد.
صادرکننده نمونه کشور تصریح کرد: امروز بورس میتواند در پشتیبانی مالی نقش مهمی ایفا کند اما گویا سال هاست مردم را از منابع مالی به غیر از بانک ترساندهاند تا کسی سراغ این منابع نرود، در حالی که به اعتقاد کارشناسان هر کشور پیشرفته ابتدا وابستگی خود از بانک را کم کرده و به سراغ سایر منابع از جمله بورس رفته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان قزوین یادآور شد: در دنیا ۷۰ درصد سرمایههای مردم در بازار سرمایه سوق پیدا کرده و ۳۰ درصد در بازار سکه و دلار رفته اما در کشور ما همه سرمایههای خرد و کلان به سمت دلالی سکه، طلا، ارز و خودرو است و این روند به تولید آسیب میرساند.
وی گفت: شما باید حق انتخاب داشته باشید و با ریسک کم و بالا بتوانید به سود منطقی با استفاده از سرمایههای موجود برسید اما باید پرسید چرا بورس با ۵۰ سال عمر و ۶۰۰ منبع مالی نتوانسته به اندازه بک بانک جذب سرمایه داشته باشد.
بخشنده تصریح کرد: واحدهای ما به جای بانک میتوانند با شفاف سازی سرمایههای خرد وارد منابع مالی جدید شوند تا سود وام ندهند و ما تلاش میکنیم روشهای تأمین منابع مالی غیر از بانک را به تولیدکنندگان معرفی کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین اظهار داشت: اتاق بازرگانی تلاش کرده در دوره جدید خود اتاق چابکی باشد و با برگزاری کارگاههای آموزشی و تخصصی در موضوعات مختلف تولیدکنندگان و صنعتگران را با روشهای جدید تأمین منابع مالی آشنا کند.
در این کارگاه آموزشی روشهای معمول تأمین مالی، تأیید بازار سرمایه و ابزارهای تأمین منابع مالی متداول، ساز و کار پذیرش کالای موجود و انواع رینگهای معاملاتی موجود، روش هدی تأمین منابع مالی و تجاری سازی ایدههای شرکتهای دانش بنیان توسط اساتید و کارشناسان تدریس میشود.
نظر شما