به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد موسوی به مصوبه ۳۱ فروردین ۹۸ هیئت دولت در خصوص کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان سیل زده اشاره کرد و افزود: برای حمایت از کشاورزان خسارت دیده اعم از اراضی زراعی، باغی، دیم، آبی، دامداران، مرغداریها و زنبورداران، دامهای سبک و سنگین تلف شده و ایستگاههای پمپاژ و احیا و بازسازی واحدهای تولیدی، کمک بلاعوض و تسهیلات با سود چهار درصد پرداخت میشود.
وی گفت: دستورالعمل اجرایی این مصوبه بلافاصله تهیه و با هماهنگی و تأیید وزارت کشور به استانداریهای استانهای سیل زده ابلاغ شده و به زودی این مصوبه عملیاتی خواهد شد تا بتوانیم جبران خسارت و کمکهای بلاعوض را پیگیری کنیم.
موسوی افزود: ارزیابی دقیقی از زیرساختهای خسارت دیده و پشتیبانیهای مورد نیاز برای احیای این زیرساختها در حال انجام است.
وی بسیج همه ظرفیت بیمه کشاورزی برای جبران خسارت کشاورزان دارای بیمه را یکی از مهمترین اقدامات وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد و گفت: دادن کمک بلاعوض، پشتیبانیهای تسهیلاتی، مرمت و ترمیم زیرساختهای خسارت دیده از دیگر اقدامات است که برنامه زمان بندی این موارد نهایی شده و آماده اجراست.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد با اختصاص منابع این مصوبه، بتوانیم با بسیج همه منابع و امکانات، به سرعت واحدهای تولیدی خسارت دیده را به چرخه تولید بازگردانیم.
موسوی با بیان اینکه ۵۲ درصد خسارتها به زیرساخت زراعت است، افزود: حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی آسیب دیده که حدود ۴۰ درصد آن اراضی دیم و مابقی اراضی آبی است.
وی گفت: برای اراضی زراعی دیم برای هر هکتار تا دو میلیون تومان و برای اراضی آبی تا پنج میلیون تومان کمک بلاعوض داده میشود که بسته به نوع محصول و متوسط عملکرد با تأیید کارگروه استانی به این مبلغ ۳۰ درصد اضافه میشود.
موسوی افزود: علاوه بر آن، کمک پنج میلیون تومانی تسهیلات ارزان قیمت به اراضی زراعی داده میشود.
وی گفت: برای اراضی باغی خسارت دیده که حدود ۱۷۶ هزار هکتار است و حدود ۱۵۹ هکتار نیز گلخانه خسارت دیده، پنج میلیون تومان کمک بلاعوض و تا پنج میلیون تومان تسهیلات بانکی در اختیار باغبانان قرار میگیرد تا بتوانند باغات را احیا کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به خسارت حدود ۲۸ هزار و ۲۰۰ رأس دام سبک و ۴۸۶ دام سنگین در اثر وقوع سیل اشاره کرد و افزود: به ازای هر دام سبک تا ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض و تا ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات بانکی در اختیار دامداران قرار میگیرد.
موسوی گفت: به ازای هر دام سنگین نیز تا سه میلیون تومان کمک بلاعوض و تا سه میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت به دامداران داده میشود.
وی افزود: برای دامداریهای خسارت دیده کوچک روستایی و عشایری نیز پنج میلیون تومان کمک بلاعوض و ۱۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت در اختیار دارندگان این واحدها قرار میگیرد.
موسوی به از بین رفتن حدود ۵۱ هزار کلونی زنبور عسل به علت سیل اخیر اشاره کرد و گفت: قرار است به ازای هر کلونی ۲۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض و ۲۵۰ هزار تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود ۴ درصد در اختیار زنبورداران قرار گیرد.
وی افزود: برای آبزی پروران گرمابی به ازای هر هکتار پنج میلیون تومان کمک بلاعوض و پنج میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت پرداخت میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: هر واحد آبزی پروری سردابی نیز به ازای هر تن تولید هشت میلیون تومان کمک بلاعوض و به ازای هر هکتار ۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان برای بازسازی این واحدها در اختیار آبزی پروران قرار میگیرد.
موسوی افزود: به ازای هر مرغداری در صورت تخریب ۱۰۰ درصدی، ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و به همین میزان تسهیلات ارزان قیمت با سود چهار درصد اختصاص مییابد.
وی گفت: برای مرغداریهای مادر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان و برای مرغداریهای جوجه کشی ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان در اختیار مرغداران قرار میگیرد تا واحدهای تولیدی خود را احیا کنند.
موسوی با بیان اینکه در خصوص اخذ مصوبه و دستورالعمل اجرایی، کارها انجام شده است، افزود: در دستورالعمل اجرایی اشاره شده که تمام پرداختها در سامانه جامع امداد و بازسازی وزارت کشور باید ثبت و مستندات آن قابل نظارت باشد.
وی با بیان اینکه وزارت کشور سامانه را نهایی کرده و بخشی از آن را در اختیار استانها قرار داده که در حال نهایی شدن است گفت: با تشکیل کارگروههای شهرستانی و استانی، بر اساس ثبت در این سامانه، فرایند کار در حال پیگیری است که با تخصیص اعتبارات این تصویب نامه، خسارتها در تمام استانهای سیل زده پرداخت میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به اخذ مصوبه ۱۱ فروردین ۹۸ از هیئت وزیران برای دو استان گلستان و مازندران افزود: در قالب این مصوبه، ۴۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض به کشاورزان خسارت دیده ناشی از سیل و دو هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود چهار درصد در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
موسوی گفت: تا امروز ۱۲ هزار و ۱۰۰ پرونده با ۶۷۲ میلیارد ریال کمک بلاعوض به تأیید کمیتههای تخصصی و کارگروههای شهرستانی رسیده و آماده طرح در کارگروههای استانی است.
وی افزود: ۳۰۰ پرونده نیز با ۲۱ میلیارد ریال تسهیلات امروز یا فردا پرداخت میشود و این فرایند به صورت مستمر پیگیری خواهد شد.
موسوی گفت: حدود ۵۰ درصد از کمک بلاعوض و ۱۰۰ درصد تسهیلات بر اساس مصوبه ۱۱ فروردین ۹۸ در اختیار این دو استان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه سیل اخیر به بخش کشاورزی ۲۶ استان خسارت وارد کرده است افزود: بر اساس آخرین جمع بندی ها، حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی، خسارت وارده شده است.
موسوی گفت: از این مبلغ حدود ۵۲ درصد مربوط به زیرساخت زراعت، ۸ درصد زیرساخت باغبانی، ۱۴ درصد زیرساخت دام و طیور و آبزیان و ۲۶ درصد مربوط به زیرساختها و زیربناهای کشاورزی است.
نظر شما