سعید حسام پور در حاشیه برگزاری همایش ادبیات کودک به خبرنگار مهر اعلام کرد: بر همه ما بایسته است خواسته بجا و درست دانش آموختگان کارشناسی ارشد گرایش ادبیات کودک را برای تصویب مقطع دکترای این گرایش در وزارت علوم پی گیریم و تا به نتیجه رساندن آن از پا ننشینیم.
این استاد زبان و ادبیات فارسی، گفت: دانشگاه شیراز این گرایش را با کوشش فراوان و پس از جلسههای پیدرپی برنامه ریزی و به تصویب رسانده و به وزارت علوم فرستاده و نیاز است هر کدام از ما مصرانه پی گیر آن باشیم، اما باید مراقب برخی آفت ها و کاستیها نیز باشیم؛ از جمله اینکه دادن مجوز راه اندازی گرایش ادبیات کودک به دانشگاهها باید بر پایه داشتن ظرفیتها و توانمندیهای لازم در این باره باشد و پیشنهاد ما این است که اگر دانشگاهی، نیروی انسانی متخصص و توانمندی کافی ندارد در مجوز داده شده به آن تجدید نظر شود.
وی تصریح کرد: شاهد این مدعا پایاننامههای کمارزش و از نظر علمی بیاعتباری است که از سوی برخی دانشآموختگان این رشته منتشرشده است.
دبیر علمی هفتمین همایش دانشگاهی ادبیات کودک که به همت مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز برگزار شد، اعلام کرد: در این دوره همایش، ۲۳ مقاله در پیوند با رمان نوجوان، حدود ۳۳ درصد از کل مقالهها را شامل میشود. این در حالیست که ۲۲ مقاله در پیوند با کتابهای تصویری، حدود ۵/۳۱ درصد از کل مقاله هاست.
حسام پور با بیان اینکه ۷ مقاله در پیوند با بحثهای راهبردی در ادبیات کودک و نوجوان حدود ۱۰ درصد به همایش ارسال شد، افزود: ۴ مقاله در پیوند با بازنگاری، حدود ۷۵/۵ درصد، ۳ مقاله در پیوند با ادبیات عامه، حدود ۲۵/۴ درصد، ۳ مقاله در پیوند با بوم نقد و محیط زیست، حدود ۲۵/۴ درصد، ۳ مقاله در پیوند با مطالعات ترجمه ۳ مقاله، حدود ۲۵/۴ درصد و ۵ مقاله غیر مرتبط با اهداف و محورهای همایش، حدود ۷ درصد به دبیرخانه رسید.
به گفته دبیر علمی هفتمین همایش دانشگاهی ادبیات کودک، همان گونه که آمار نشان میدهد توجه نویسندگان مقالهها به رمان نوجوان و کتابهای تصویری بیش از دیگر حوزهها بوده است لذا بررسی این موضوع نیاز به درنگ بیشتر است و شاید بتوان آن را در یک نشست تخصصی و میزگرد واکاوید.
به گزارش خبرنگار مهر، ۷۰ چکیده تا آغاز سال ۹۸ به دبیرخانه ارسال شد؛ شورای علمی پس از بررسی چکیدهها، ۴۶ چکیده را برگزید. از میان مقالههای رسیده به دبیرخانه، ۲۸ مقاله برای ارائه به صورت سخنرانی در همایش و ده مقاله به صورت پوستر انتخاب شد.
نظر شما