۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۳۰

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور:

حجم تخریب خاک در مناطق سیل‌زده مشخص می‌شود

حجم تخریب خاک در مناطق سیل‌زده مشخص می‌شود

کرج - رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: برنامه‌ای تهیه‌شده تا مشخص شود حجم تخریب خاک در مناطق سیل‌زده چقدر بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر هادی اسدی رحمانی ظهر چهارشنبه در چهاردهمین همایش سالیانه علوم خاک ایران که در سالن همایش معاونت آب‌وخاک در کرج برگزار شد، اظهار کرد: لایحه حفاظت از خاک که بیش از ۱۰ سال روی آن کار شد درنهایت سال گذشته به تصویب مجلس رسید.

وی بیان کرد: تصویب لایحه حفاظت از خاک تکالیف زیادی را بر عهده بخش‌های مختلف گذاشته است، در کنار این مهم تشکیل دفتر امور خاک نیز اقدامی بسیار مثبت است که امیدواریم منشأ خدمات بسیار در این حوزه باشد.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور با تأکید بر اینکه خاک بستر تولید است، گفت: سیل اخیر به خاک آسیب‌زده است توجه به خاک و احیای آن لازم و ضروری است.

اسدی رحمانی افزود: طبق آمار از ۱۸ میلیون هکتار خاک کشور ۴.۲ میلیون هکتار آیش و ۶.۳ میلیون هکتار دیم است، حدود ۸ میلیون هکتار نیز وسعت اراضی آبی است که از این مقدار ۱.۲ میلیون هکتار بدون محدودیت برای کشت در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به مواردی ازجمله تغییر کاربری‌ها، تشریح کرد: دفتر امور خاک به مؤسسه تحقیقات آب‌وخاک کمک کند تا مطالعاتی که از دهه ۸۰ در خصوص تغییر کاربری‌ها انجام‌شده تکمیل شود تا بتوانیم تعیین کنیم چه میزان از منابع خاکی به کاربری‌های دیگری تبدیل‌شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور با اشاره به سیل اخیر، گفت: برنامه‌ای تهیه‌شده تا مشخص شود حجم تخریب خاک در مناطق سیل‌زده چقدر بوده است.

اسدی رحمانی یکی از تکالیف درباره حفاظت از خاک را تعیین راهبردها دانست و گفت: طی چهار سال اخیر در خصوص تحقیقات خاک برنامه‌های استراتژیک ارائه‌شده که از سال ۹۶ به‌صورت اجرایی کلید خورده است.

وی با این توضیح که در لایحه حفاظت خاک بر تدوین دستورالعمل‌ها تأکید خاصی شده است، گفت: دستور مطالعات خاک‌شناسی از گذشته وجود داشته در ادامه با کمک گروهی از نخبگان دستورالعمل مذکور بازنگری می‌شود تا مبنای انجام مطالعات خاک‌شناسی توسط بخش خصوصی باشد، این مؤسسه نیز به‌عنوان ناظر فعالیت می‌کند.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور تصریح کرد: پایگاه اطلاعات منابع خاک مؤسسه تحقیقات در مراحل پایانی است، در این لایحه بر حفظ و ارتقای حاصلخیزی خاک تأکید شده است شرکت‌های تولیدکننده کود، خدمات فنی و دانش‌بنیان باید کمک کنند تا این کنسرسیوم شکل‌گرفته و راهکاری اصولی به‌منظور پایداری تولید و حاصلخیزی خاک باشد.

اسدی رحمانی افزود: در ماده دیگر لایحه حفاظت از خاک ذکرشده که کودها باید ثبت و کنترل کیفی شود، در این راستا مؤسسه تحقیقات آب‌وخاک با توجه به اینکه از سال ۹۴ ساختاری پژوهشی در این زمینه داشته کار را عهده‌دار شده است.

وی بابیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰ هزار برند کود برای ثبت مراجعه کرده‌اند، گفت: بیش از ۸ هزار برند ثبت‌شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور بابیان اینکه اجرای برنامه ثبت و کنترل کیفی موجب افزایش کیفیت مواد کودی در کشور شده است، عنوان کرد: سال گذشته سامانه ملی تناسب اراضی رونمایی شد که می‌تواند مبنایی برای تهیه الگوی کشت باشد.

اسدی رحمانی با این توضیح که بزرگ‌ترین کلکسیون منابع خاک در خصوص میکرو ارگانیزم‌ها در مؤسسه خاک و آب موجود است، بیان کرد: تصویب لایحه حفاظت از خاک پس از ۱۲ سال توسط مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و اکنون این لایحه در شورای نگهبان برای طی مراحل نهایی است و پس‌ازآن برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

کد خبر 4605645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha