۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲:۴۲

رئیس کمیسیون آموزش مجلس:

آمایش جدی‌ترین مسئله آموزش عالی کشور است

آمایش جدی‌ترین مسئله آموزش عالی کشور است

یزد ـ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از آمایش به عنوان یکی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین مسائل آموزش عالی کشور یاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از استاد نمونه و پیشکسوت استان یزد در مؤسسه آموزش عالی امام جواد (ع) با اشاره به روند آموزش عالی در کشور اظهار داشت: زمانی گسترش کمی آموزش عالی آرمان ما بود و تلاش‌ها همه در مسیری قرار گرفت که آمار ۱۷۵ هزار دانشجوی اوایل انقلاب به حدود ۵ میلیون در زمانی که چهل سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد، رسید.

وی افزود: تا مقطعی، روند رشد کمی دانشجویان، ارزش و ایده آل و رسیدن به شاخص ۲ هزار دانشجو در کشور برای ما مطلوب و رسیدن به آمار سه و چهار میلیون، ایده آل بود و اکنون به آمار ۵ میلیون نفر رسیده‌ایم.

عارف خاطرنشان کرد: همه آنهایی که در آن زمان برای توسعه کمی دانشگاه‌ها دغدغه داشتند، امروز ضرورت کیفی کردن آموزش عالی را درک کرده‌اند و به طور جدی به سمت کاربردی کردن علم قدم برداشته‌اند.

نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: امروز مهمترین مسئله در آموزش عالی، آمایش آموزش عالی است و برای رسیدن به این جایگاه باید از دانشگاه‌های نسل ۳ عبور کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید به زودی با دانشگاه‌های ابر هوشمند مواجه شویم، تصریح کرد: این دانشگاه‌ها رسیدن به قله‌های رفیع علم در دنیا را به عنوان یک راهبرد دنبال می‌کند.

عارف ضمن قدردانی از تلاش‌هایی که در مسیر کیفی سازی آموزش عالی در مؤسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد انجام می‌شود، افزود: این دانشگاه در این مسیر جهت گیری خود را آغاز کرده ضمن اینکه استان یزد نیز به دلیل جایگاه ویژه ای که در علم و فناوری پیدا کرده و برنامه‌هایی که در مسیر توسعه علم و فناوری دارد، بستر مناسبی برای تعالی چنین موسساتی است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات همچنین با اشاره به تعامل بسیار خوبی که در دانشگاه‌های استان یزد برقرار است، اظهار داشت: امروز زمانی است که باید از تعامل فراتر برویم و به جایگاه به‌هم تنیدگی دانشگاه‌ها برسیم که البته این موضوع نیز در یزد کم و بیش به چشم می‌خورد.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم در این مسیر به درستی قدم برداریم، یکی از راهکارها، معرفی الگوهای برجسته و مشترک میان دانشگاه‌ها است و این اقدام چند سالی است که توسط مؤسسه آموزش عالی امام جواد (ع) انجام می‌شود.

عارف با بیان اینکه این رویکرد در تمام دانشگاه‌ها اجرا شده است، افزود: اولین دوره انتخاب استاد نمونه در سال ۶۹ در دانشگاه تربیت مدرس انجام شد و هر سال با معرفی الگوهای برجسته، بسیاری از موانعی که در مسیر جذب نیروهای کیفی بود، برداشته شد.

وی با اشاره به انتخاب پرفسور حسین فرمان به عنوان استاد نمونه و پیشکسوت استان یزد خاطرنشان کرد: ایشان از افتخارات استان یزد هستند و احترام به استاد به ویژه اساتید پیشکسوت، وظیفه علمی و اجتماعی همه ما است.

به گزارش مهر، در این مراسم از پرفسور حسین فرمان، استاد تمام دانشگاه علم و صنعت در رشته فیزیک همچنین مهدی تولایی به عنوان استاد نمونه مؤسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد تقدیر شد.

کد خبر 4606143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha