به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی انارکی صبح پنجشنبه در همایش «توسعه همکاریهای اقتصادی بازرگانی استان کرمان و افغانستان» گفت: مردم افغانستان برای کار و تجارت به ایران آمده اند و به نوعی به مردم ما نزدیک هستند.
وی گروههای عامل ناامنی در منطقه و افغانستان را زاییده فکر و عمل آمریکا دانست و افزود: سالانه حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه برای تولیدات اختصاص مییابد که میتواند عامل تشویقی برای تولیدات ارزان باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد اقتصادی استان کرمان گفت: معدن مس کرمان در دنیا به عنوان دومین معدن بزرگ شناخته شده است و ۱.۲ میلیارد دلار ارزآوری به استان داشته است.
وی با اشاره به اینکه تحریمها و ناامنیها مسلماً محدودیتهایی برای ما ایجاد میکند، بیان کرد: مصمم هستیم که با افغانستان ارتباط تجاری بیشتری داشته باشیم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در بحث بندر چابهار گفت: این بندر میتواند پل ارتباطی خوبی بین ما و افغانستان باشد و امیدواریم این ارتباط ادامه دار باشد تا هم تجار ما و هم تجار افغانی به نتیجه برسند.
وی میزان صادرات رفسنجان به افغانستان را حدود ۷۹۰ هزار دلار ذکر و تصریح کرد: در استان کرمان دستگاه قضائی و اجرایی پای کار هستند تا ارتباط بین دو کرمان و افغانستان برقرار شود.
لزوم چاره اندیشی برای مشکلات تجار
رئیس اتاق کرمان هم در این همایش گفت: کرمان و افغانستان اشتراکات فراوانی برای کار دارند و امیدواریم با مذاکرات به نتایج خوبی برسیم.
مهدی طبیب زاده با اشاره به اینکه استان کرمان بهشت معادن ایران است، افزود: مسلماً افغانستان هم تنوع مواد معدنی زیادی دارد.
طبیب زاده با اشاره به اینکه مهارت آموزی از کارهای اتاق کرمان طی امسال است، گفت: از جمله مشکلات اصلی بین دو کشور بحث گمرکی، انتقال پول و بحث مالیاتی بوده که مختص برادران افغانی است.
وی در خصوص بحث کنسولگری که از مسائل دو کشور است افزود: برخی تجار اظهار کردند که در اجرای قرارداد مشکل داشته اند که با توجه به بررسیهایی که صورت گرفت به جمع بندی خوبی رسیدیم که مایه آرامش خاطر شد.
وی افزود: امیدواریم صادرات دو کشور سالیانه به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.
نظر شما