نیره اصغری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی است و بیشتر به دلیل خونریزی های آهسته و تدریجی در افراد پدید می آید.
کارشناس ارشد مسائل بهداشت و درمان افزود: این خونریزی می تواند از طریق روده ها به خاطر بیماریهای مخاطی و زخم های معده و اثنی عشر، مصرف برخی داروها مانند آسپرین ، بروفن و بسیاری از داروهای دیگر، سرطان های سیستم گوارشی و ساختار فیزیکی در برخی خانم ها باشد.
اصغری ؛ ضعف و بی حالی ، رنگ پریدگی پوست، افزایش ضربان قلب ، کوتاهی نفس ، دردهایی در قفسه سینه ، گیجی و کرختی ، اختلالات خلق و خو، سردی دستها و پاها، سردرد، تحریک پذیری بیش از حد و بی حوصلگی ، عصبانیت بی مورد ، بی حالی و افسردگی را از علائم شایع کم خونی و فقر آهن اعلام کرد.
وی خاطر نشان کرد : بسیاری از انواع کم خونی با اصلاح روش های تغذیه ای همچنین مصرف آهن و ویتامین های مورد نیاز مثل ویتامین ب 12 ، اسید فولیک و ویتامین قابل درمان هستند.
این کارشناس ارشد بهداشت و درمان یادآور شد: گوشت ، سبزیجات با برگ سبز ، آجیل ، میوه جات خشک شده و لوبیا سرشار از آهن و آب انواع مرکبات ، انواع سبزیجاتی که برگهای پهن و سبز دارند و حبوبات ، سرشار از ویتامین ها و اسید فولیک هستند.
اصغری تصریح کرد: افزایش بیش از حد آهن نیز می تواند عواقب وخیمی برای بدن به همراه داشته باشد به همین لحاظ مصرف مکمل های حاوی آهن بدون نظر و تجویز پزشک می تواند برای افراد خطرناک باشد.
وی ، انجام آزمایش C.B.C را در تشخیص دقیق کم خونی و شدت آن بسیار موثر عنوان کرد و افزود: در این آزمایش تعداد کل سلول های خونی توسط دستگاه مخصوصی شمارش می شود و میزان هموگلوبین و یک سری ایندکسهای دیگر ارزیابی می شود.
نظر شما