دکتر لطف الله نبوی، استاد منطق و فلسفه دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص موقعیت دانش منطق اظهار داشت: طی سالهای اخیر و بخصوص در سال گذشته موقعیت دانش منطق چندان مناسب نبود. یعنی اینکه ما از نظر انتشار کتاب و ارائه نظر جدید بسیار تهی بودیم.
وی در خصوص دلیل این امر افزود: دو دلیل برای این وضعیت در ایران می توان سراغ گرفت. یکی اینکه جناح و یا تفکری در ایران حاکم است که معتقد است وقتی صحبت از منطق می شود باید به سراغ متون اصلی و کلاسیک منطق رفت. این جریان تصور می کند وقتی که صحبت از منطق می شود می بایست متون اولیه فلاسفه را مورد بررسی قرار داد و اگر به اصل نزدیکتر شویم به حقیقت نیز نزدیکتر خواهیم شد. این عده را می توان متن گرا نامید.
دکتر نبوی در ادامه گفت : عده ای دیگر نیز هستند که به منطق اعتقادی ندارند و بیشتر متمایل به تفکر پست مدرنیستی هستند و گمان می کنند که اگر به منطق نظری داشته باشیم به سوی سوفیستهای یونانی باز می گردیم.
وی تصریح کرد: من معتقدم که می بایست راه معتدلی را پیش گرفت.
دکتر نبوی همچنین از اینکه در سال 85 هیچ همایشی به منطق نگاهی جدی نداشت اظهار گله کرد و گفت: محافل فلسفی نتوانستند خودشان را با مقوله منطق روشن کنند گویی که نمی بینند مطالب فلسفی باید به زبان منطق و برهان باشند.
وی نگاههای عرفانی و کلامی بدون توجه به منطق را آسیبی به فلسفه دانست و گفت : در این شیوه تامل نیز باید راه برهان و استدلال را همواره در پیش گرفت.
نظر شما