۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۸:۲۳

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان:

رفسنجان نیازمند دستگاه سنجش آلایندگی زیست محیطی است

رفسنجان نیازمند دستگاه سنجش آلایندگی زیست محیطی است

رفسنجان - رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه دستگاه سنجش آلایندگی زیست محیطی از ضروریات رفسنجان است، گفت: هنوز در رفسنجان دستگاه سنجش و آزمایش آلایندگی نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اسماعیلی‌ندیمی عصر شنبه در حاشیه بازدید مسئولان شهرستان از مرکز کوهورت رفسنجان اظهار داشت: در علم پزشکی دو نوع مطالعه مهم است که یکی مطالعات بالینی که به فرد بیمار دارو تجویز می‌شود و دیگری مطالعات جمعی است.

وی بیان کرد: مطالعاتِ یک بیماری در تعدادی از افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد تا دلیل این بیماری مشخص شود سپس توصیه‌های بهداشتی و پزشکی جهت پیشگیری از شیوع بیماری‌ها در جامعه اعمال شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اصلی ترین منبع دسترسی به سلامت مردم در دنیا را از طریق مطالعات بالینی و مطالعات کوهورت دانست و افزود: در ایران مطالعات کوهورت از سال ۱۳۹۴ در برخی جاها از جمله تهران، اصفهان، رفسنجان و … آغاز شده و در مجموع ۲۰۰ هزار نفر در کشور به مدت ۱۰ سال تحت این مطالعات قرار گرفته اند و در رفسنجان در سال ۹۴ حدود ۱۰ هزار نفر تحت مطالعه کوهورت قرار گرفتند.

اسماعیلی ندیمی عنوان کرد: پنج مطالعه کوهورت شامل مطالعات بزرگسالان، مطالعات دهان و دندان، جوانان، مطالعات چشمی و مطالعات بر روی مادران باردار است.

وی ادامه داد: مطالعات بزرگسالان بر روی افراد ۳۵ تا ۷۰ ساله انجام می‌شود که در رفسنجان حدود ۱۰ هزار نفر تحت مطالعه قرار گرفتند، در کوهورت جوانان افراد با سنین ۱۵ تا ۳۵ سال مورد بررسی قرار می‌گیرند و اولویت مرکز کوهورت شناسایی سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن غیر واگیردار و ارتباط آنها با آلاینده‌های زیست محیطی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اظهار کرد: در کوهورت جوانان که سه هزار نفر از جوانان رفسنجانی در این مطالعات قرار دارند موارد بهداشتی، سو مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، روحی و روانی و … و در کوهورت بزرگسالان نیز افراد از نظر بیماری‌های کبدی، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی و… مورد بررسی قرار می‌گیرند.

اسماعیلی ندیمی بررسی وضعیت سلامت افراد، پیگیری وضعیت سلامت افراد به مدت ۱۰ سال، ذخیره طولانی مدت نمونه‌های خون، مو، ناخن ودیگر نمونه‌های افراد را از فواید مطالعات کوهورت عنوان کرد.

وی ابراز داشت: در مطالعات ما مداخله‌ای نداریم و به دنبال علت بیماری‌ها هستیم و اینکه فرد در مواجه با چه عواملی بوده که دچار این بیماری‌ها شده است، بنابراین برخی افراد با شغل‌های خطرناکی که دارند در معرض برخی بیماری‌ها قرار دارند که می‌توان با انجام مطالعات کوهورت از بروز بیماری در این افراد جلوگیری کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به برخی نتایج این مطالعات، تصریح کرد: ۲۳ درصد جمعیت بالای ۳۵ سال رفسنجان دارای دیابت هستند، ۲۸ درصد از جمعیت و ۶۰ درصد جمعیت این شهر به ترتیب دچار پرفشاری خون و اختلالات چربی خون هستند.

اسماعیلی ندیمی با بیان اینکه دستگاه سنجش آلایندگی زیست محیطی از ضروریات رفسنجان است، گفت: هنوز در رفسنجان دستگاه سنجش و آزمایش آلایندگی نداریم. مبلغ این دستگاه بیش از یک میلیارد تومان است که امیدواریم با کمک مس، شهرداری و کارخانجاتی که آلایندگی تولید می‌کنند این دستگاه تهیه شود.

کد خبر 4614333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha