به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه برنامههای «هفته حرفه؛ هنرمند» که ظهر یکشنبه به میزبانی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز برگزار شد، هاشم صدق آمیز در جمع دانشجویان رشته فرش با موضوع فرش پارسی به سخنرانی پرداخت و گفت: فرش ایرانی به عنوان یک محصول هنر نیست و هیچیک از بافندگان هنرمند نیستند، بلکه کارگر فرشبافی به شمار میروند.
این پژوهشگر تاریخ فرش فارس با بیان اینکه ارتباط فرش با هنر در ترسیم تصویر و طراحی و رنگ فرش است، عنوان کرد: شیوه طراحی و تصویر فرش ربطی به امروز ندارد و میراث آن چند هزار ساله است که کاملاً از بین رفته است.
صدق آمیز با این مقدمه افزود: فرش هنر استراتژیک ما ایرانی هاست و هیچ هنری به اندازه فرش نداشتیم که استراتژیک باشد.
وی اضافه کرد: تنوع ارائه هنر فرش کار بزرگی بوده که امروزه گوشههایی از آن مانده است؛ با توجه نگاه استراتژیک به فرش در هزاران سال گذشته برای فهم و چگونگی وضعیت این صنعت نیمه جنوب غربی ایران و فرش فارس نیاز به تقسیم بندی جغرافیای سیاسی دارد.
صدق آمیز با توجه به اینکه فارس به لحاظ فرش بافی به ۵ ناحیه تقسیم بندی میشده است، گفت: فرش فارس را میتوان شناسایی کرد و باید یک تقسیم بندی تمدنی از آن داشت.
در ادامه این استاد که ۲۰ سال روی فرش فارس مطالعه و تحقیق کرده به این تقسیم بندی ها اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه برنامههای هفته فرهنگی حرفه؛ هنرمند که تا ۲۵ اردیبهشت ماه ادامه دارد، کارگاه تخصصی طراحی ایمان افسریان با موضوع مطالعه زبان تصویری و آرش صداقت کیش با موضوع نقاشی معاصر شیراز برگزار میشود.
نظر شما