۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۶:۱۶

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان:

پسته رفسنجان دچار خسارت ۶۰۰ میلیارد تومانی شد

پسته رفسنجان دچار خسارت ۶۰۰ میلیارد تومانی شد

رفسنجان - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با اعلام اینکه پیش بینی می‌کنیم امسال ۲۹ هزار تن پسته در شهرستان برداشت کنیم، از خسارت ۶۰۰ میلیارد تومانی به پسته رفسنجان در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین رضایی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: فروردین، ماه بسیار مهمی برای محصول پسته به شمار می‌رود به نحوی که محصول سال آینده هم به همین ماه بستگی دارد.

وی افزود: سال گذشته گرمای فروردین موجب شد ارقام کله قوچی و فندقی جوانه گل تولید نکنند و دما ۱۹ درجه بود که امسال ۱۷.۸ بود.

وی تصریح کرد: امسال نوسانات دما، بارندگی تلقیحی و طوفان با سرعت ۷۰ کیلومتر داشتیم که موجب شد شش هزار تن پسته خسارت ببیند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان اینکه پیش بینی می‌کردیم امسال ۳۵ هزار تن پسته داشته باشیم، تصریح کرد: با این میزان خسارت پیش بینی می‌کنیم ۲۹ هزار تن پسته داشته باشیم که ۱۰ برابر سال گذشته است.

رضایی ادامه داد: سال گذشته برای ما سال استثنایی در کشاورزی بود و نباید با امسال مقایسه کنیم اما امسال ۴۵ درصد سال ۹۶ پسته داریم.

وی از خسارت ۶۰۰ میلیارد تومانی به پسته رفسنجان در سال جاری خبر داد و گفت: بر اثر طوفان، نوسانات دمایی و باران‌های تلقیحی در سال جاری، ۶۰۰ میلیارد تومان به محصول پسته شهرستان خسارت وارد شد.

وی با بیان اینکه امسال درختان دو هفته دیرتر از سال گذشته سبز شدند بنابراین برداشت محصول هم دیرتر انجام می‌گیرد، یادآور شد: ضعیف‌ترین ارقام امسال کله قوچی و فندقی و ایده آل ترین ارقام اکبری و چروک هستند و رقم احمدآقایی وضعیت متوسطی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان ابراز داشت: اولین گل دهی درختان پسته در استان در منطقه نوق بوده و سپس کشکوئیه و حومه غربی، حومه شرقی و کبوترخان در مراحل بعدی هستند.

رضایی ادامه داد: چون گل دهی در کبوترخان دیرتر انجام می‌شود اتفاقات نیمه اول فروردین روی گل دهی محصول این منطقه خسارتی نداشت بنابراین کبوترخان کمترین و مناطق حومه بیشترین آسیب را با توجه به ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت دارند. ضمن اینکه رقم اکبری در حومه غربی و کشکوئیه و رقم احمدآقایی در رفسنجان و نوق وضعیت خیلی خوبی دارند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان به خسارات وارد شده به محصولات دیگر شهرستان نیز اشاره و بیان کرد: در سال جاری ۸۰ میلیارد تومان به محصولات سردسیری شهرستان از جمله بادام، زردآلو و گردو خسارات وارد شده است.

رضایی با توصیه با باغداران پسته مبنی بر مراقبت از باغات، اظهار کرد: سال آینده محصول خوبی داریم بنابراین تقویت بنیه درختان با کوددهی و محلول پاشی و سایر مراقبت‌ها اهمیت زیادی دارد.

وجود ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در رفسنجان

وی تصریح کرد: در شهرستان رفسنجان ۳۶ هزار بهره بردار پسته داریم و وظیفه داریم برای آنها کاری انجام دهیم که محصول سرپا بماند و بر همین اساس جلسات توجیهی و آموزشی در ایام هفته برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به وجود ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در رفسنجان تصریح کرد: در بدترین شرایط ۳۰ هزار هکتار باغات می‌مانند و هیچ جای کشور مثل رفسنجان قابلیت تولید پسته را ندارد و بهترین محصول را باغداران این شهرستان دارند.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با تأکید بر اینکه اگر پسته نباشد تمام مشاغل حتی صنعت در شهرستان تحت تأثیر قرار می‌گیرد، ادامه داد: ۲۹ هزار تن پسته ای که امسال پیش بینی کردیم سه هزار میلیارد تومان به چرخه اقتصادی شهرستان وارد می‌کند.

رضایی افزود: مقدار کیسه پلاستیکی، حمل محصول، کارگران باغی، ترمینال‌ها و… از محل تولید پسته اشتغال بالایی ایجاد می‌کند.

وی اظهار داشت: در گذشته یک سال در میان محصول داشتیم و الان سه، چهار سال یک بار سال پسته است، الان تغذیه درختان به دلیل هزینه‌های بالا به درستی انجام نمی‌شود و حداقل هزینه در هر هکتار ۱۰ میلیون تومان است کشاورزی که خیلی خوب هزینه می‌کند مخارج هر هکتار وی ۲۰ میلیون تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان همچنین با اشاره به بارندگی‌های مناسب امسال در کشور، خاطرنشان کرد: میزان بارندگی سال زراعی جاری در شهرستان ۷۵ میلیمتر بوده است، سال گذشته دامداران برای خرید علوفه برای دریافت وام مراجعه می‌کردند اما امسال همه دام‌ها از مراتع استفاده می‌کنند.

رضایی همچنین گفت: تحریم‌ها برای ما فرصت بوده است و اکثر کودهایی که از خارج وارد می‌شد در استان تولید می‌شود و کیفیت آنها خوب است.

کد خبر 4615019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha