۲۴ اسفند ۱۳۸۵، ۸:۴۱

مدیر امور کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی در گفتگو با مهر :

تنها 9 درصد از بدهی 5/5 میلیاردی شهرداریها وصول شده است / پنج درصد از تازه های نشر به کتابخانه های عمومی می رسد

تنها 9 درصد از بدهی 5/5 میلیاردی شهرداریها وصول شده است / پنج درصد از تازه های نشر به کتابخانه های عمومی می رسد

حبیب صفرزاده گفت: جای بسی تاسف است که کمتر از پنج درصد از تازه های نشر کشور به کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی راه می یابند.

حبیب صفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت موجود کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی گفت: در این استان 104 کتابخانه عمومی فعال اند که 19 واحد آن تفاهمی است. حدود 240 نفر نیروی انسانی ، قریب به یک میلیون جلد کتاب داریم .حدود 70 هزار متر مربع نیز فضای کتابخانه ای موجود تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی در استان را تشکیل می دهد.

وی افزود: در حال حاضر حدود یکصد هزار نفر عضو دائمی کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی اند و سالانه  5/3 میلیون بار به این کتابخانه ها مراجعه می شود .

حبیب زاده با اشاره به نیازسنجی صورت گرفته در استان خراسان رضوی گفت: با توجه به دستور استاندار خراسان رضوی، لیست مکان های احصاء شده ای را که نیازمند کتابخانه اند جمع آوری کرده ایم و 90 مکان دیگر را در استان مستحق کتابخانه عمومی می دانیم. در واقع استان به همین تعداد، کتابخانه نیاز دارد و از آنجا که تفاهم نامه عمرانی از قبل اعتبارات بخش فرهنگ و هنر اداره کل ارشاد بسته می شود، اگر قرار باشد هر سال 10 کتابخانه عمومی ساخته شود، تازه 9 سال دیگر نیازهای امروز ما برطرف می شود.

مدیر امور کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با برشمردن مشکلات این کتابخانه ها اضافه کرد: با توجه به پراکندگی استان، ما برای تعمیر، نگهداشت، روزآمد کردن، تجهیز و بعضاً بازسازی کتابخانه های عمومی موجود، سالانه نزدیک به 830 میلیون تومان اعتبار نیازمندیم. همچنین خرید کتاب برای کتابخانه های عمومی استان نیازمند 2 میلیارد تومان اعتبار است . در غیر این صورت 83 باب ساختمان ما دچار تخریب و غیر کارآمد بودن می شوند. کما اینکه در حال حاضر 7 درصد کتابخانه های ما کاربری شان را از دست داده اند.

صفرزاده افزود: نهاد کتابخانه های عمومی در سال گذشته فقط توانسته حقوق کارکنان را پرداخت کند و از منابع عمرانی استان نیز تنها 200 میلیون تومان بودجه گرفته ایم که به هیچ وجه تکافوی هزینه های ما را نمی کند. امسال نیز قرار بود اداره کل ارشاد از اعتبارات دولتی، مبلغ 406 میلیون تومان به کتابخانه های عمومی استان بپردازد که از این اعتبار تنها 206 میلیون تومان پرداخت و هزینه شده است.

وی درخصوص وضعیت بدهی های نیم درصدی شهرداری ها گفت: کل بدهی شهرداری ها به کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی از سال 83 تا الان 5/5 میلیارد تومان است که سهم شهرداری مشهد در این میان 5/4 میلیارد تومان بوده است و ما توانسته ایم تنها 9  درصد از این مبلغ، یعنی 246 میلیون تومان را وصول کنیم که 200 میلیون تومان آن را سهم شهرداری مشهد تشکیل می دهد.

وی با اشاره به اعلام درآمد پیش بینی شده شهرداری در سال آتی افزود: اگر بودجه سال آتی (86) شهرداری را هم که 574 میلیارد تومان اعلام شده است در نطر بگیریم، در سال آینده شهرداری مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون تومان دیگر به کتابخانه های عمومی بدهکار می شود.

صفرزاده به اقدامات متعدد مدیریت متبوعش برای وصول بدهی های شهرداری پرداخت و گفت: علی رغم اینکه ما تاکنون با دستگاه های مختلف اجرایی و نظارتی بیش از 50 بار مکاتبه داشته ایم و جواد آرین منش نماینده مشهد و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در نامه ای به شهردار مشهد از او خواست که نسبت به اجرای قانون و پرداخت بدهی هایش تمکین کند و استاندار هم برای پرداخت بدهی به شهردار مشهد ضرب الاجل تعیین کرد، موفقیتی حاصل نشده است.

وی اضافه کرد: اگر این میزان بدهی های شهرداری وصول می شد، ما می توانستیم بیش از 40 کتابخانه 100 میلیون تومانی در استان بسازیم. به هر ترتیب در این زمینه اجرای قانون معطل مانده است و این معطل ماندن نیز لطمه جبران ناپذیری بر پیکر فرهنگ استان خراسان رضوی وارد کرده است. چرا ما برای ترویج فضیلت و دانایی باید دم در اتاق شهرداران بنشینیم.

مدیر امور کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی درباره علل تاخیر در بهره برداری از کتابخانه مرکزی این استان گفت: کتابخانه مرکزی استان خراسان رضوی که دومین کتابخانه بزرگ کشور است و در فضایی یه وسعت 10 هزار متر مربع در حال ساخت است و با اینکه تاکنون نزدیک به سه میلیارد تومان برای آن هزینه شده است، برای بهره برداری نهایی سه میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد و به دلیل کمبود اعتبار 12 سال عملیات ساخت آن به طول انجامیده و هنوز هم آماده بهره برداری نشده است.

وی کمبود نیرو را از دیگر مشکلات کتابخانه های عمومی برشمرد و گفت: اگر بخواهیم کتابخانه های استان خراسان رضوی را در وضعیت فعلی حفظ کنیم، به تعداد بازنشستگان (11 نفر) نیروی جدید نیازمندیم. ما در سال جاری و به دلیل نبود اعتبار نتوانسته ایم به 200 نفر از نیروهایمان حتی یک ریال اضافه کاری پرداخت کنیم.

صفرزاده با اشاره به سفرهای متعدد رئیس جمهور و هیات دولت به این استان و وعده های داده شده در خصوص رسیدگی بیشتر به وضعیت کتابخانه های روستاها و مناطق دورافتاده، گفت: اگر در این سفرها مبلغ ناچیزی به کتابخانه های عمومی تخصیص داده شده، در کتابخانه مرکزی هزینه شده است و توفیق چشمگیری از این بابت نداشته ایم. کتابخانه های عمومی دیگر همچنان در عسرت و تنگدستی به سر می برند. در مورد روستاها هم وضع از این بدتر است و دست ناتوان ما عملاً برای کمک رسانی به مناطق دورافتاده و روستاها نمی رسد و عموماً یا از طرح وجین و یا طرح کتاب های مازاد اهدایی به آن مناطق استفاده می کنیم، چون بضاعتی نداریم و نیازهای بر زمین مانده خود را هم نمی توانیم برآورده کنیم.

وی با استمداد از دولت برای رسیدگی به کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی گفت: با این وضعیت ما فقط می توانیم چراغ کتابخانه ها را روشن کنیم و هیچ فعالیت فرهنگی و میدانی دیگری در جهت ایجاد انگیزه در جامعه برای کتابخوانی نمی تواند صورت بگیرد.

مدیر امور کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی همچنین خواستار دستور مقامات عالی رتبه از جمله وزیر کشور به استاندارها مبنی بر کسر نیم درصد از درآمد شهرداری ها و اعمال فشار برای واریز آن به حساب کتابخانه های عمومی شهرهای مختلف کشور شد.

کد خبر 461515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha